Forum avocaţi > Divort

Partaj

10-02-2021
Vizitator
Buna dimineata, am avut saptamana trecuta prima infatisare intr-un dosar de partaj cu fosta sotie.
Speta este urmatoarea: ea este reclamanta, dar a bagat in partaj bunuri proprii ale mele, achizitionate inainte de casatoria cu ea, atunci cand eram intr-o relatie de concubinaj, respectiv 2 imobile si 2 masini.
Avocatul ei a pus problema in felul urmator: daca se dovedeste ca bunurile au fost achizitionate in ideea ca am luat imobilele ca sa stam impreuna in ele, pot fi supuse partajului!
Nu mi se pare corect absolut deloc, atata timp cat masinile au fost luate cu bani cash din surse proprii, iar imobilele, unul cash si celalalt cu credit, care este in desfasurare si in momentul de fata!
Din ce am mai citit pe forumuri, corect ar fi sa ii platesc o sulta egala cu jumatate din ratele din momentul casatoriei si pana la divort, nu?
Chiar sunt curios de raspunsurile dumneavoastra!
Va multumesc!
Răspunde
 10-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Bunurile achizitionate inainte de incheierea casatoriei sunt bunuri proprii ale dvs.

Pentru bunurile achitate in rate, sotia are un drept de creanta, reprezentand 1/2 din costul ratelor achitate in timpul casatoriei.

Ati formulat intampinare si cerere reconventionala in termenul legal?

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-02-2021
Vizitator
Buna ziua, ce inseamna urmatorul mesaj?
Este aparut in dosarul electronic, unul de partaj, unde reclamantul este sotia, iar eu paratul.
Am avut doar o infatisare in acest proces, pe data de 02.02.2021, urmatorul termen fiind in luna martie.

16.02.2021 - admite in parte exceptia prescriptiei dreptului la actiune. Constata intervenita prescriptia extinctiva cu privire la capetele de cerere avand ca obiect un drept de creanta nascut din fapte sau acte juridice petrecute anterior datei de 15.08.2013. Cu drept de apel odata cu fondul...
Răspunde
 21-02-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Razvan a scris pe 21-02-2021:
Buna ziua, ce inseamna urmatorul mesaj?
Este aparut in dosarul electronic, unul de partaj, unde reclamantul este sotia, iar eu paratul.
Am avut doar o infatisare in acest proces, pe data de 02.02.2021, urmatorul termen fiind in luna martie.

16.02.2021 - admite in parte exceptia prescriptiei dreptului la actiune. Constata intervenita prescriptia extinctiva cu privire la capetele de cerere avand ca obiect un drept de creanta nascut din fapte sau acte juridice petrecute anterior datei de 15.08.2013. Cu drept de apel odata cu fondul...

S-a admis in parte exceptia prescriptiei, pentru bunurile achizitionate inainte de data de 15.08.2013, adica nu veti fi obligat sa ii achitati sotiei nimic pentru acele bunuri.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-02-2021
Vizitator
Multumesc pt raspuns, dar revin cu o intrebare: ce s-a achizitionat dupa aceasta data, intra la partaj, desi eram in concubinaj cu respectiva?
Casatoria a fost in august 2016.
Ce se intampla cu bunurile achizitionate intre august 2013 si august 2016?
Răspunde
 23-02-2021
Vizitator
Imi raspunde si mie cineva, va rog?
Răspunde
 23-02-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Razvan a scris pe 21-02-2021:
Multumesc pt raspuns, dar revin cu o intrebare: ce s-a achizitionat dupa aceasta data, intra la partaj, desi eram in concubinaj cu respectiva?
Casatoria a fost in august 2016.
Ce se intampla cu bunurile achizitionate intre august 2013 si august 2016?

Bunurile achizitionate inainte de casatorie sunt bunuri proprii ale cumparatorului, insa daca sotia poate demonstra o contributie la achizitionarea acestor bunuri, poate solicita un drept de creanta, in functie de dovezile pe care le detine.

Cu toate acestea, puteti invoca exceptia prescriptiei, deoarece orice datorie se prescrie dupa implinirea termenului de 3 ani.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2021
Vizitator
Multumesc, o seara buna!
Răspunde
 08-06-2021
Vizitator
Bună ziua! Am o intrebare legata de un partaj imobiliar. Sunt divorțată de 2 ani si am 2 copii minori in custodie, doresc sa fac partajul casei mentionez ca pamantul este de la patinti dar in acte suntem trecuti ambi soți. Eu stau cu chirie deoarece nu ma inteleg cu fostul dar merg si acasa sa o intretin. Pensie alimentara nu a platit si nu am avut pretentie pt ca l am lăsat sa plateasca utilitatile. Ce avantaje as avea, sau daca m ar afecta ca nu prea stau acasă.
Răspunde
 08-06-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Birjoveanu Mihaela a scris pe 08-06-2021:
Bună ziua! Am o intrebare legata de un partaj imobiliar. Sunt divorțată de 2 ani si am 2 copii minori in custodie, doresc sa fac partajul casei mentionez ca pamantul este de la patinti dar in acte suntem trecuti ambi soți. Eu stau cu chirie deoarece nu ma inteleg cu fostul dar merg si acasa sa o intretin. Pensie alimentara nu a platit si nu am avut pretentie pt ca l am lăsat sa plateasca utilitatile. Ce avantaje as avea, sau daca m ar afecta ca nu prea stau acasă.

Daca fostul sot nu va permite sa locuiti in imobilul proprietate comuna, puteti solicita obligarea acestuia la plata unei sume pentru lipsa de folosinta a imobilului.

Va trebui efectuat partajul, solicitand atribuirea imobilului in natura catre unul dintre dvs, cu obligarea acestuia la plata unei sulte aferenta cotei pe care o detine celalalt.

Daca fostul sot nu achita pensia de intretinere datorata minorilor, puteti formula o plangere penala impotriva dansului, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie si de asemenea, puteti apela la un executor judecatoresc, pentru recuperarea sumelor restante.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-06-2021
Vizitator
Mulțumesc frumos!
Răspunde
 11-06-2021
Vizitator
Bună dimineața! Daca fostul sot refuza suma stabilita prin instanta la un partaj imobiliar ce se poate face? E posibil sa l pot executa?
Răspunde
 11-06-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, daca hot este definitiva, puteti pune in executare silita hotararea judecatoreasca.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-06-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihaela Birjoveanu a scris pe 11-06-2021:
Bună dimineața! Daca fostul sot refuza suma stabilita prin instanta la un partaj imobiliar ce se poate face? E posibil sa l pot executa?

Da, puteti pune in executare hotararea ramasa definitiva.

Va trebui sa apelati la serviciile unui executor judecatoresc.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-06-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mihaela Birjoveanu a scris pe 11-06-2021:

Bineînțeles că îl puteți executa. Dacă dețineți o hotărâre judecătorească definitivă, care instituie obligația la plata sultei, aveți posibilitatea să vă adresați unui executor judecătoresc pentru recuperarea sumei de bani.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.