Forum avocaţi > Divort

Divorțul între cetățeană româncă și cetățean italian

23-02-2021
Vizitator
Am 3 fetițe minore,sunt căsătorită cu un italian și vreau să divorțez dar deocamdată nu mi permit financiar, dacă pleaca copii în vacanță la dânsul în Italia posibil ca aceasta să-mi oprească copii prin intermediul asistenței sociale, ce pot face pt a fi sigură că o să le aducă înapoi cum mi-a spus,cu ajutorul legii sau la notar vă rog frumos sa mă ajutați cu un răspuns, mulțumesc!
Răspunde
 23-02-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Inteleg ca dvs. locuiti singura in Romania cu cele 3 minore, ca v-ati casatorit in Romania, fetitele s-au nascut aici, iar sotul este acum in Italia.

Pentru a va putea impotrivi plecarii din tara, trebuie sa introduceti la instanta din Romania o actiune de divort, (taxa de timbru este de 200 lei) prin care sa solicitati si stabilirea domiciliului minorilor la dvs, plata unei pensii de intretinere. Exercitare autoritatii parintesti va ramane in comun, insa tatal nu va putea lua minorele fara acceptul dvs. notarial.

Altfel, daca tatal pleaca cu fetitele in italia si nu le mai aduce inapoi, practic procedurile de recuperare sunt de durata, greoaie si costisitoare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru a nu exista riscul ca tatal sa opreasca minorele la dansul si sa obtina stabilirea domiciliului acestora in Italia, va trebui sa promovati dvs actiunea de divort, sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti in comun, stabilirea domiciliului minorelor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Tatal poate solicita un drept de vizita, pe care va trebui sa il respecte.

Taxa judiciara de timbru este in cuantum de 120 lei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-03-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Reședința obișnuită a copiilor este în România. Așadar, competența în chestiunile privind autoritatea părintească aparține instanțelor din românia. În cazul în care soțul dvs pleacă cu copiii și nu îi mai înapoiază la locuința lor din România, acesta se face vinovat de răpire internațională de copii, sens în care aveți o acțiune împotriva lui.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.