Forum avocaţi > Divort

Divort si partaj in instanta

20-03-2021

Buna ziua. Sunt casatorita de aproape 5 ani.De 2 ani relatia noastra s.a degradat,nu ne mai intelegem.Sotul a avut o perioada in care muncea dar trecea si pe la jocurile de noroc.Parintii mei ne.au ajutat cu sume considerabile de bani dar pentru care din pacate nu am nici o dovada.Nu avem copii. Singurul bun comun este apartamentul cumparat cu credit ipotecar(am achitat 10mii € avans din banii de nunta).In momentul achizitiei eu aveam un venit mai mare asa ca eu platesc lunar din salariul meu rate,facturi si absolut tot ce tine de intretinerea acestuia.El ar fi de acord cu divortul dar nu sa raman eu cu apartamentul.Nu mi se pare normal atata timp cat eu, din salariul meu am platit tot ce tine de el.Daca el ar ceda partea lui din apartament eu nu as avea absolut nici o pretentie financiara din partea lui.In acest moment el este plecat in strainatate si nu vrea sa se intoarca in tara.Este exclus divortul la notar.Intrebarile mele ar fi:
1.Daca divortam in instanta avem nevoie de avocati? Pot sa depun eu actele pentru divort?Care este modalitatea cea mai usoara?
2.Daca ajungem la partaj.. care este probabilitatea sa pierd apartamentul? Daca trebuie sa ii dau lui o suma de bani in schimbul partii cedate,cum va fi calculata aceasta suma ? Din valoarea apartamentului sau din valoarea sumei achitate pana acum?
Multumesc.
Răspunde
 20-03-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
În situația dvs, consider că aveți nevoie de avocat, atât pentru divorț cât și pentru partaj.
Având în vedere că el muncește în străinătate și nu are o mai mare nevoie de locuință în comparație cu dvs, vi se va atribui apartamentul. În ce privește creditul, acesta este o datorie comună pe care o puteți prelua dvs, dar cu acordul băncii. Suma reprezentând avansul va fi partajată, iar dvs veți fi obligată să restituiți 1/2 din avans, în condițiile în care vi se va atribui apartamentul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-03-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ar fi indicat sa va angajati un avocat atat pentru divort, cat si pentru partaj, insa aceasta decizie ramane la latitudinea dvs.

In ceea ce priveste partajul, masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor, dar si a datoriilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Daca doriti sa vi se atribuie imobilul in natura, veti fi obligata la plata unei sulte catre sot, conform cotei pe care o detine.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.