Forum avocaţi > Divort

Divort(de comun acord)

23-03-2021

In anul 2006, din timpul facultatii am inceput o relatie cu un baiat.
Stam impreuna din 2008. Din acest an am locuit impreuna cu parintii lui pana la aceasta data. In anul 2014 de comun acord am hotarat sa cumparam o casa intr-o zona mai buna pentru a oferi tututor un trai mai bun, parintilor lui o batranete linistita iar noua o casa noua. In anul 2017 ne-am casatorit. Achiztia imobiluilui s-a efectuat in felul urmator, credit prima casa cu el coplatitor iar dreptul de proprietate este in mod egal amandorura. Casa la momentul de fata este achitata integral, din anul 2016 iar plata acesteia fiind facuta in urma vanzarii casei parintilor lui. Am acceptat acest lucru cu buna credinta, neavand niciodata gandul ca vom divorta. In toti anii din 2006, am lucrat si am contribuit la cheltuielile lunare, cumparare mancare si toate vacantele pe care le-am avut impreuma au fost achitate de mine, cel putin 3 iesiri majore pe an. Masinile pe care le avem la momentul actual au fost platitr de mine, datorita faptului ca venitul meu salarial a crescut considerabil. Mai mult decat atat, in toata aceasta perioada m-am ocupat cu intrerinerea imobiluilui, curatenie, cumparare bunuri de uz curent, mancare iara utilitatile sunt achitate de el, pe principiul impartirii responsabilitatiilor in casa. Am fost alaturi de el, la toate necazurile din familie, am contribuit atat cu bani cat si cu timp. Niciodata in acest timp, nu am considerat ca trebuie sa tin cont la toate cheltuielile pe care le-am efectuat. In discutiile despre divort, imi spune ca tot ce am realizat impreuna sunt datorita parintilor lui, si doar din acest considerent ne-am putut permite sa avem casa si sa mergem in vacante.
In ceea ce priveste dreptul de proprietate, avand in vedere ca a fost achitat de parintii lui, mi se pare imoral sa cer 50%, singura mea cerinta in urma divortului este sa imi plateasca 25% pentru achizitia unui imobil nou(valoarea fiind de 100k eur), in rest nu am nici o pretentie. Consider ca dupa atatia ani, macar atat merit. Sunt de acord cu divortul, dar sotul imi spune ca nu are de unde sa imi dea acesti bani, dar in acelasi timp sincer nici eu nu as fi de acord sa vindem casa detinuta impreuna ca sa imi obtin minimum pe care il cer. Sunt destul de multe discutii si reprosuri de ambele parti si nu acem copii. Din pacate, toate discutiile avute se pare ca drumul duce catre instanta, pentru a desface casatoria. Data fiind situatia, cum s-ar desfasura in proces in instanta, cu ce at trebui sa ma pregatesc?
Răspunde
 23-03-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie efectuat divortul si ulterior partajul.

In ceea ce priveste masa partajabila, aceasta este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Daca nu ajungeti la o intelegere cu sotul cu privire la modalitatea de impartire a bunurilor, va trebui sa va adresati instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-03-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Referitor la cota de contribuție, se iau în considerare atât banii primiți de la părinții soțului, cât și veniturile soților, ținându-se cont de cuantunul acestor venituri.
Probabil că soțul va solicita o cotă majoră asupra bunurilor comune, dar trebuie să dovedească faptul că valoarea banilor remiși de către părinți și valoarea veniturilor sale sunt mai mari, dovedind și cota sa de contribuție.
Se pare că o înțelegere amiabilă este puțin probabilă, iar în caz de neînțelegere partajul se va soluționa în instanță.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.