Forum avocaţi > Divort

Paternitate

05-04-2021
Vizitator
Buna ziua , in urma cu vreo 3 ani am cunoscut o fata ..cu care am facut un copil, datorita faptului ca ea era inca maritata cu fostul sot copilul meu a trecut pe numele celuilalt barbat .dupa un timp el a divortat si a bagato la abandon familiar...si mam casatorit eu cu ea.
La varsta de 2 luni a fetitei ea a plecat in germania si ma lasat vreo 2 luni cu fata fara sa stiu nimic de ea...de atunci a mai olecat de cateva ori de la mine dar tot timpul sa reintors inapoi.
Acuma sa reintors inapoi la celalt barbat fiind casatorita cu mine.nu ma lasa sa vad fata si nu doreste sa imi acorde testul adn ca sa pot sa am si eu un drept legal la copilul meu , ma ameninta ca pleaca in franta si ca nu o sa mai vad acest copil niciodata.
Am martori cum ca eu am crescut fata timp de 2 ani si 2 luni, plus ca in dosarul de divort al celuilat barbat el recunoaste ca acest copil nu e a lui.
Este o mama foarte instabila si foarte agresiva cu toata lumea in trecut a fost la psihiatru si a avut un tratament pe baza nervoasa cu xanax....
Ce ati face in locu meu,e vorba de viata unui copil care nu este in siguranta care poate sa i afecteze serios viitorul.
Exista vreo ordonanta prezidentiala? Care sa imi dea dreptul la program de vizita si sa nu paraseasca tara pana la finalizarea procesului.
Pentru ca am inteles ca un asemena proces poate dura si 2 ani de zile.in acest timp copilul meu ma va uita si i va fi afectata viziunea de tata.
Va rog frumos sa ma ajutatii fac orice este necesar doar sa stiu ca copilul meu este bine. Va multumesc
Răspunde
 05-04-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie sa formulati o actiune in tagada paternitatii, pentru a se stabili in mod legal ca dvs sunteti tatal biologic al copilului.

Ulterior va trebui sa promovati in instanta o actiune pentru stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

In perioada desfasurarii procesului, puteti promova o ordonanta presedintiala pentru stabilirea provizorie a domiciliului minorului la dvs, pana la solutionarea actiunii principale.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.