Forum avocaţi > Divort

Intentare divorț cu 2 minori + pensie alimentara

19-04-2021

Buna ziua, in primul rând vreau sa întreb cum pot obține un avocat din oficiu fără plata? Doar după ce depun actele de divorț la judecătorie? Întreb pentru ca azi tocmai am sunat un avocat din oficiul al Baroului Maramures și mi-a spus ca trebuie sa achit 1500 de lei + 100 de lei la judecătorie.
Ideea este ca sunt convinsă Ca nu ma pot apăra singura și am nevoie de un avocat, dar pentru ca ambii copii sunt la mine nu îmi permit un avocat. neavând venituri declarate, el nu ar putea sa plătească pensie alimentara, și dacă ar fi obligat sa plătească din minimul pe economie nu sunt de acord pt ca copiii au fost obținuți prin fertilizare pentru ca el avea probleme și se pare ca acuma am rămas și singura și cu 2 copii. Vreau sa știu dacă se poate stabili o pensie alimentara mai mare, nu bazată pe venituri și dacă poate fi “obligat” sa stea minim o săptămâna copiii la el. Nu știu cum se stabilește “vizita” pt copiii, problema este ca nici acuma nu ii vizitează cu lunile și copiii au abea 1 an jumate pe motiv ca eu l-am scos afara din casa, da, l-am
Scot pt ca era agresiv cu mine și pentru ca mi-a furat o suma mare de bani.
Financiar și fizic nu rezist singura cu 2 copii de aceea vreau sa știu dacă poate fi “obligat” sa își asume anumite responsabilități , dar pt toate acestea bănuiesc ca am nevoie de un avocat plătit, nu?
Răspunde
 20-04-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa formulati o cerere la Serviciul de Asistenta Juridica al Baroului pe raza caruia se desfasoara judecata, pentru acordarea unui avocat din oficiu.

Tatal va fi obligat la plata unei pensii de intretinere in cuantum de 1/3 din venitul net/lunar, iar daca acesta nu realizeaza venituri, pensia se stabileste raportat la venitul minim pe economie.

Programul de vizita trebuie solicitat de tata, iar daca acesta nu doreste sa mentina legaturile cu minorii, nu il puteti obliga.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.