Forum avocaţi > Divort

Divorț cu copil minor 5 ani

25-05-2021

Bună ziua, am o problema. Soțul meu vrea sa divorțeze, eu nu. Avem un copil minor de 5 ani. Acum am terminat de construit casa prin credit ipotecar, mai avem 23 de ani de plătit rata. Eu locuiesc de foarte mult timp la părinți cu copilul. Acum doresc sa ma mut în casa respectiva ca nu avem loc la părinți. Dacă ma mut acolo singura cu copilul, cât ar trebui sa ii plătesc eu ca să rămân cu casa sau dacă nu trebuie și cum sa procedez sa nu aibă drept de vizita asa des știind ca nu locuiește cu noi de foarte mult timp și îl vede 1 data la 2 sapt. Cum sa procedez? Mulțumesc ptr ajutor
Răspunde
 25-05-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie promovata actiunea de divort.

Daca sotul a promovat actiunea, va trebui sa formulati intampinare si cerere reconventionala, prin care sa solicitati si aspectele referitoare la situatia minorului: modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, cat si modalitatea de exercitare a programului de vizita pe care il doriti dvs.

Ulterior se va efectua partajul.

Masa succesorala este compusa din totalitatea bunurilor, dar si al datoriilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Daca doriti atribuirea imobilului catre dvs in natura, va trebui sa ii achitati fostului sot o sulta aferenta cotei pe care acesta o detine si va trebui clarificata situatia creditului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mai întâi trebuie să divorțați, iar ulterior faceți partajul. Pentru atribuirea către dvs a casei cu preluarea creditului trebuie să obțineți acordul băncii. Acordul îl puteți obține ușor prin aducerea unor garanți sau prin instituirea unei ipoteci asupra altui imobil.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.