|
23-06-2021 |
| buna dimineata,problema mea sta în felul următor.in urma cu un an jumătate am apelat la o dna avocat pentru un divort având si un minor.pana în momentul de fata nu a făcut decât sa amâne procesele de la luna la alta.ulterior mi-a cerut încă 1200 de lei bani pentru curator.i-am platit.ca dupa o perioada de o luna după ce am plătit curatorul sa primesc acasa notificare de închiderea procesului pentru neprezentare si neplata curatorului.intrebarea mea este cum as putea recupera banii dati si la avocat si la curator ținând cont ca nu si-a facut deloc treaba.nu am decât contractul semnat cu avocata si o singura chitanta.in rest nu mi s-a dat chitanta pentru restul banilor.va multumesc | |
|
|
|
23-06-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In primul rand dosarul a fost suspendat, din cauza neindeplinirii obligatiei de plata a curatorului. Va trebui sa achitati onorariul curatorului, sa depuneti la dosar dovada platii si sa formulati o cerere de repunere pe rol. Referitor la problemele cu avocata care va reprezinta, trimiteti-i o notificare prin care solicitati rezilierea contractului de asistenta juridica incheiat cu dansa si restituirea partiala a onorariului incasat, cat si a sumei achitata pentru plata curatorului, iar daca nu veti ajunge la o solutie favorabila, formulati o sesizare la Baroul din care face parte avocata respectiva. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-06-2021 |
| multumesc pentru raspuns,curatorul l-am plătit insa cand am cerut chitanta pe banii respectivi mi-a spus ca mi se va da de la tribunal. | |
|
|
|
23-06-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Tribunalul nu elibereaza chitante. Iar daca instanta a pus in vedere reclamantului sa achite curatorul, plata nu se face la serviciul de asistenta judiciara, ci direct avocatului numit curator. Unde s-au platit banii ptr. curator? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-06-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Plata curatorului se efectueaza in contul Baroului, pentru avocatul desemnat curator, iar chitanta se depune in original, la dosar. Mergeti la arhiva instantei si verificati daca exista chitanta depusa la dosar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-06-2021 |
|
| Eu imi mentin totusi parerea. In contul Baroului intra doar platile facute de la buget, nu cele puse de instanta in sarcina reclamantului. In acest sens si opinia UNBR: "... referitor la plata remuneraţiei curatorului special numit „dintre avocaţii anume desemnaţi în acest scop de barou” în aplicarea art. 58 şi art.167 C.pr.civ...... 4. În privinţa modalităţii de plată, faţă de punctele de vedere diferite întâlnite în practică, apreciem că, întrucît curatorul are calitatea de avocat, plata remuneraţiei poate fi făcută în oricare din modalităţile permise de lege privind încasarea onorariilor de către avocaţi. Astfel, dovada avansării remuneraţiei poate fi făcută atât cu un înscris eliberat de o unitate bancară (dacă remuneraţia se depune într-un cont bancar) cât şi prin emiterea unei chitanţe de către avocatul numit a fi curator. 5. În ultimul rînd, pentru că au existat discuţii şi cu privire la înscrisul care atestă calitatea de curator a avocatului, apreciem că în virtutea dispoziţiilor legale mai sus citate, acest înscris este încheierea de numire a curatorului emisă de judecător, nemaifiind necesară eliberarea unei împuterniciri avocaţiale." Deci, doar sumele destinate plăţii remuneraţiilor pentru activitatea de curatelă, stabilite prin încheierea instanţei, care se suportă din bugetul statului, se virează în contul baroului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-06-2021 |
| Stimata colega, nu vreau sa intram in polemici inutile, insa onorariile se achita intr-un cont distinct al Baroului din care avocatul numit curator face parte. Puteti verifica practica judiciara in acest sens, iar cu titlu informativ, puteti verifica site-ul Baroului Bucuresti https://www.baroul-bucuresti.ro/cont-curatori-baroul-bucuresti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-06-2021 |
|
| Eu nu am intrat in polemica cu dvs. Raspundeam dnei. care a postat mesajul, spunandu-i ca eu imi mentin parerea. Adica, doar sumele destinate plăţii remuneraţiilor pentru activitatea de curatelă, stabilite prin încheierea instanţei, care se suportă din bugetul statului, se virează în contul baroului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-06-2021 |
| Din pacate furnizati informatii false. Toate onorariile destinate curatorilor se achita intr-un cont distinct al Baroului. Sumele suportate de catre Ministerul Justitiei se achita in acelasi cont al Baroului, la finalizarea dosarului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-06-2021 |
| bună ziua,la avocata mea am plătit banii pentru curator. | |
|
|
|
24-06-2021 |
| Mergeti la arhiva instantei si verificati daca avocata dvs a depus la dosar chitanta pentru plata onorariului de curator, in caz contrar notificati-o sa va restituie banii, pentru a putea achita dvs onorariul curatorului. Dupa efectuarea platii puteti solicita repunerea cauzei pe rol. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-06-2021 |
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |