|
09-11-2021 |
 | Marirogo
|
| Mentionez ca avem 2 imobile, un apartament in Baia Mare si o casă la sat, construită in locul in care a fost casa parintilor mei, casa in care am locuit 6 ani, apoi am spart.o pentru a construi noua casă. Terenul ni l.au "vandut" părinții inainte de a construi noi. Întrebare mea e, ce sanse am să obtin la partaj casa, dacă si sotul vrea sa rămână in ea. As avea vreun avantaj in instanță pt faptul ca terenul a fost al parinților mei si ca am locuit in casa lor? As vrea un răspuns cât mai obiectiv. Mulțumesc! | |
|
|
|
10-11-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In cazul actiunii de partaj, imobilul de regula se atribuie unuia dintre soti, cu obligarea acestuia la plata catre celalalt sot a unei sulte aferenta cotei pe care o detine. Din moment ce imobilul v-a fost vandut, acesta este bun comun, iar cotele sotilor se prezuma a fi egale. Sfatul meu este sa va adresati instantei si sa solicitati atribuirea imobilului in natura catre dvs, urmand ca instanta sa decida in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-11-2021 |
 | Marirogo
|
| Mulțumesc, d.na avocat! Imobilul l.am construit noi, pe terenul primit de la părinții mei. S.a facut contract de vanzare fictiv. Nu au primit bani părinții mei. Ăsta nu ar fi un avantaj pt mine? N.as avea mai mari șanse sa iau eu casa? | |
|
|
|
12-11-2021 |
| Motivați în cererea de partaj că imobilul a fost contruit pe terenul părinților dvs, că aveți un atașament deosebit pentru acel loc, față de soțul dvs. Având în vedere că mai dețineți și un alt imobil, instanța poate dispune atribuirea apartamentului către soțul dvs, iar dvs să vă atribuie casa de la țară. Un alt argument poate să fie, de exemplu, faptul că veți locui cu copiii, apropierea de locul de muncă, etc. Contactați un avocat și prezentați situația în mod detaliat pentru a primi o soluție corectă în cazul dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
15-11-2021 |
 | 0752987739
|
| Buna ziua .am avut o relație cu un domn și la naștere am trecut copilul pe numele lui .copilul nu este alui și noi nu am fost căsătoriți.acum vreau sa trec copilul pe numele meu și fostul este de acord .îmi spuneți va rog de ce am nevoie sa închei cât mai repede stresul acesta.mentionez că eu locuiesc cu tatăl biologic al copilului și el vrea sa îl recunoască .doar că eu vreau sa îl trec pe numele meu. | |
|
|
|
15-11-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Va trebui promovata in instanta o actiune in tagada paternitatii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-11-2021 |
 | 0752987739
|
| Îmi spuneți mai exact ce înseamnă asta va rog? Și cam cat ar putea dura toate astea? | |
|
|
|
17-11-2021 |
| In urma efectuarii unei expertize, respectiv prelevarea unor probe ADN, se va demonstra ca fostul concubin nu este tatal biologic al minorului. Referitor la durata de solutionare, aceasta poate varia de la cateva luni, pana la un an. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-11-2021 |
 | Radu Vizitator |
| Buna seara am o întrebare Înainte de căsătorie am dobândit o moștenire timp de 17 ani de căsnicie am făcut îmbunătățiri cu fostul soț și am divorțat și acum el vrea jumate din moștenire pe care am dobândit poate să îmi ia din ia jumate prin judecată | |
|
|
|
22-11-2021 |
| Bunurile dobandite prin mostenire nu sunt incluse in masa partajabila, deci imobilul este proprietatea exclusiva a dvs (in situatia in care va referiti la un imobil). Cu toate acestea, daca ati adus imbunatatiri bunului respectiv in timpul casatoriei, sotul poate solicita un drept de creanta, reprezentand 1/2 din costul imbunatatirilor, in masura in care detine dovezi in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-11-2021 |
 | Radu Vizitator |
| Acte doveditoare nu are dar are martori martorii se iau în consederare | |
|
|
|
23-11-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Da, se iau in considerare toate mijloacele de proba. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-11-2021 |
| Radu a scris pe 22-11-2021: Acte doveditoare nu are dar are martori martorii se iau în consederare Da, poate aduce si martori, insa acestia nu pot dovedi costul exact al lucrarilor efectuate. In momentul in care se solicita o suma de bani, aceasta trebuie dovedita prin inscrisuri: contract de prestari servicii, chitante, facturi, etc si dupa caz, expertize. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |