Forum avocaţi > Divort

Partaj divorț

09-11-2021

Mentionez ca avem 2 imobile, un apartament in Baia Mare si o casă la sat, construită in locul in care a fost casa parintilor mei, casa in care am locuit 6 ani, apoi am spart.o pentru a construi noua casă. Terenul ni l.au "vandut" părinții inainte de a construi noi. Întrebare mea e, ce sanse am să obtin la partaj casa, dacă si sotul vrea sa rămână in ea. As avea vreun avantaj in instanță pt faptul ca terenul a fost al parinților mei si ca am locuit in casa lor? As vrea un răspuns cât mai obiectiv. Mulțumesc!
Răspunde
 10-11-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul actiunii de partaj, imobilul de regula se atribuie unuia dintre soti, cu obligarea acestuia la plata catre celalalt sot a unei sulte aferenta cotei pe care o detine.

Din moment ce imobilul v-a fost vandut, acesta este bun comun, iar cotele sotilor se prezuma a fi egale.

Sfatul meu este sa va adresati instantei si sa solicitati atribuirea imobilului in natura catre dvs, urmand ca instanta sa decida in acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2021

Mulțumesc, d.na avocat! Imobilul l.am construit noi, pe terenul primit de la părinții mei. S.a facut contract de vanzare fictiv. Nu au primit bani părinții mei. Ăsta nu ar fi un avantaj pt mine? N.as avea mai mari șanse sa iau eu casa?
Răspunde
 12-11-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Motivați în cererea de partaj că imobilul a fost contruit pe terenul părinților dvs, că aveți un atașament deosebit pentru acel loc, față de soțul dvs. Având în vedere că mai dețineți și un alt imobil, instanța poate dispune atribuirea apartamentului către soțul dvs, iar dvs să vă atribuie casa de la țară. Un alt argument poate să fie, de exemplu, faptul că veți locui cu copiii, apropierea de locul de muncă, etc. Contactați un avocat și prezentați situația în mod detaliat pentru a primi o soluție corectă în cazul dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-11-2021

Buna ziua .am avut o relație cu un domn și la naștere am trecut copilul pe numele lui .copilul nu este alui și noi nu am fost căsătoriți.acum vreau sa trec copilul pe numele meu și fostul este de acord .îmi spuneți va rog de ce am nevoie sa închei cât mai repede stresul acesta.mentionez că eu locuiesc cu tatăl biologic al copilului și el vrea sa îl recunoască .doar că eu vreau sa îl trec pe numele meu.
Răspunde
 15-11-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va trebui promovata in instanta o actiune in tagada paternitatii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-11-2021

Îmi spuneți mai exact ce înseamnă asta va rog? Și cam cat ar putea dura toate astea?
Răspunde
 17-11-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
In urma efectuarii unei expertize, respectiv prelevarea unor probe ADN, se va demonstra ca fostul concubin nu este tatal biologic al minorului.

Referitor la durata de solutionare, aceasta poate varia de la cateva luni, pana la un an.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2021
Vizitator
Buna seara am o întrebare
Înainte de căsătorie am dobândit o moștenire timp de 17 ani de căsnicie am făcut îmbunătățiri cu fostul soț și am divorțat și acum el vrea jumate din moștenire pe care am dobândit poate să îmi ia din ia jumate prin judecată
Răspunde
 22-11-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Bunurile dobandite prin mostenire nu sunt incluse in masa partajabila, deci imobilul este proprietatea exclusiva a dvs (in situatia in care va referiti la un imobil).

Cu toate acestea, daca ati adus imbunatatiri bunului respectiv in timpul casatoriei, sotul poate solicita un drept de creanta, reprezentand 1/2 din costul imbunatatirilor, in masura in care detine dovezi in acest sens.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-11-2021
Vizitator
Acte doveditoare nu are dar are martori martorii se iau în consederare
Răspunde
 23-11-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, se iau in considerare toate mijloacele de proba.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Radu a scris pe 22-11-2021:
Acte doveditoare nu are dar are martori martorii se iau în consederare

Da, poate aduce si martori, insa acestia nu pot dovedi costul exact al lucrarilor efectuate.

In momentul in care se solicita o suma de bani, aceasta trebuie dovedita prin inscrisuri: contract de prestari servicii, chitante, facturi, etc si dupa caz, expertize.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.