|
02-01-2022 |
 | Popadrian Vizitator |
| Mama nu se mai intelege cu tata de peste 20 de ani,el avand in toti ani astia mai multe amante.In ultimi 2 ani a gasit o amanta care ii papa toti bani prin statiuni la relaxare si alte cheltuieli.Acum mama a facut atac cerebral,zic eu dupa atatea probleme cate ia facut.Tata nu ia dat bani in casa,nu a platit facturile plus zile intregi plecat de acasa.Acum eu ma intreb daca el poate fi acuzat de adulter,premeditare in a o imbolnavi si a muri. Ma gandesc daca poate sa fie obligat sa ii plateasca pensie,fiindca mama acum va avea un handicat,poate chiar imobilizata la pat. El nu cred ca va avea grija de ea, ba chiar o va necaji ca sa ii mai provoace un atac cerebral si poate asa scapa de ea. Ce ma sfatuiti sa fac ca el sa fie dat afara din casa si sa pot sa am grija de mama? | |
|
|
|
02-01-2022 |
| Da, mama dvs ar putea primi o prestație compensatorie la divorț având în vedere că mariajul este încheiat de peste 20 ani. O altă condiție pentru acordarea prestației compensatorii este aceea ca divorțul să fie pronunțat din culpa exclusivă a tatălui dvs. Mai există și obligația de întreținere care este între soți sau între foștii soți, dar în anumite condiții. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-01-2022 |
 | Popadrian
|
| Mama este in spital acum. Cand va ajunge acasa mie imi este frica sa o las cu el in casa. Clar el nu va avea grija de ea. El este tot la cealalta femei, chiar daca ea este internata in spital. Pot obtine un ordin de evacuare, dupa care sa vad de divort? El poate pierde dreptul de proprietate la apartamentul care il detine cu mama? Ce ar trebui sa fac acum ca sa ma asigur ca nu ii face rau mamei? | |
|
|
|
03-01-2022 |
| Mama dvs trebuie să facă aceste demersuri. Poate obține și un ordin de protecție. Tatăl dvs nu poate să piardă dreptul de proprietate ca urmare a divorțului, având în vedere că bunul este obținut în timpul căsătoriei, deci este bun comun. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
06-01-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Popadrian a scris pe 02-01-2022: Mama nu se mai intelege cu tata de peste 20 de ani,el avand in toti ani astia mai multe amante.In ultimi 2 ani a gasit o amanta care ii papa toti bani prin statiuni la relaxare si alte cheltuieli.Acum mama a facut atac cerebral,zic eu dupa atatea probleme cate ia facut.Tata nu ia dat bani in casa,nu a platit facturile plus zile intregi plecat de acasa.Acum eu ma intreb daca el poate fi acuzat de adulter,premeditare in a o imbolnavi si a muri. Ma gandesc daca poate sa fie obligat sa ii plateasca pensie,fiindca mama acum va avea un handicat,poate chiar imobilizata la pat. El nu cred ca va avea grija de ea, ba chiar o va necaji ca sa ii mai provoace un atac cerebral si poate asa scapa de ea. Ce ma sfatuiti sa fac ca el sa fie dat afara din casa si sa pot sa am grija de mama? In primul rand mama dvs trebuie sa promoveze actiunea de divort, solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului si fie daune morale, fie o prestatie lunara. Referitor la evacuarea tatalui, daca acesta este o persoana agresiva, mama dvs poate formula o plangere penala impotriva dansului si ulterior poate solicita emiterea unui ordin de protectie, cu evacuarea provizorie a acestuia din imobil. Locuinta de familie este proprietate comuna? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-01-2022 |
 | Iulian cosnita Vizitator |
| Bună ziua, va rog frumos sa mă sfătuiți ce să fac ! Am 54 ani ,trei copii ,o casă la care incă mai lucrez, o soțiie care și a gasit "dragostea adevarată" nu cea pe care i am oferit o eu timp de 30 de ani. Copiii sînt majori. Am fost nevoit să muncesc în strainătate timp de 10 ani pentru a mi întreține familia . În 2016 m am întors acasă. Am acceptat ca soția sa urmeze cursurile la o universitate privată timp de trei ani ! În același timp a facut cursuri pentru asigurari . Toate acestea platite din veniturile comune. După ce a terminat toate acestea a gasit un serviciu de referent la o bancă în localitatea de domiciliu unde a lucrat circa un an de zile. M am bucurat că în sfirșit mai avem un salariu în casă. Era aproape de casă ,nu facea naveta,parea totul în regulă. La un moment dat a spus că și a gasit altă ceva de lucru mai bine platit. S a mutat cu serviciul facînd naveta la oraș. În tot acest timp căuta tot felul de motive in ceea ce făceam eu acasă. Nimic nu i era pe plac,deși munceam enorm de unul singur sa termin ceea ce era de facut la casa! In sfîrșit m am trezit că nu a mai venit acasă. Era tîrziu trebuia să fiie ajunsă acasă de cel puțin o oră și ceva! Mi am dat seama ca ceva s a întîmplat! Am sunat o de cîteva ori fară sa mi raspundă . Am incuiat și am plecat catre socrii mei ne știind ce să fac. In tot acest timp am sunat in continu. Pînă să ajung la socri a răspuns spunîndu mi că nu mai vine acasă ca nu are nevoie de nimic, că estè cu cineva ,că se simpte bine, că iubeste etc. Am insistat timp îndelungat circa trei luni de zile să o determin să revină! A deschis divorț nu înainte de a mă intreba dacă sînt de acord sa divorțam de comun acord. Nu am fost de acord ģîndindu mă să mai amîn poate îi vine mintea la cap ! Nu am depus întîmpinare fată de cererea ei de divorț din același motiv! Din punctul meu de vedere relația de căsătorie și de familie este compromisă. Trebuie sa divorțam! Între noi este o diferența de 4 ani ,eu am 54 și dumneaei 50 ani ! Dacă se poate sa mi spuneți in cazul in care divorțam de comun acord ,în eventualitatea unui partaj ,faptul că am divorțat de comun acord ,poate afecta in oarecare măsură partajul? Vă mulțumesc pentru răbdare și întelegere ! | |
|
|
|
09-01-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| "...in cazul in care divorțam de comun acord ,în eventualitatea unui partaj ,faptul că am divorțat de comun acord ,poate afecta in oarecare măsură partajul?" Nu, in nicio masura. Partajul se face ori in baza intelegerii partilor, sau daca aceasta intelegere nu exista, in baza legii. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-01-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Iulian Cosnita a scris pe 09-01-2022: Bună ziua, va rog frumos sa mă sfătuiți ce să fac ! Am 54 ani ,trei copii ,o casă la care incă mai lucrez, o soțiie care și a gasit "dragostea adevarată" nu cea pe care i am oferit o eu timp de 30 de ani. Copiii sînt majori. Am fost nevoit să muncesc în strainătate timp de 10 ani pentru a mi întreține familia . În 2016 m am întors acasă. Am acceptat ca soția sa urmeze cursurile la o universitate privată timp de trei ani ! În același timp a facut cursuri pentru asigurari . Toate acestea platite din veniturile comune. După ce a terminat toate acestea a gasit un serviciu de referent la o bancă în localitatea de domiciliu unde a lucrat circa un an de zile. M am bucurat că în sfirșit mai avem un salariu în casă. Era aproape de casă ,nu facea naveta,parea totul în regulă. La un moment dat a spus că și a gasit altă ceva de lucru mai bine platit. S a mutat cu serviciul facînd naveta la oraș. În tot acest timp căuta tot felul de motive in ceea ce făceam eu acasă. Nimic nu i era pe plac,deși munceam enorm de unul singur sa termin ceea ce era de facut la casa! In sfîrșit m am trezit că nu a mai venit acasă. Era tîrziu trebuia să fiie ajunsă acasă de cel puțin o oră și ceva! Mi am dat seama ca ceva s a întîmplat! Am sunat o de cîteva ori fară sa mi raspundă . Am incuiat și am plecat catre socrii mei ne știind ce să fac. In tot acest timp am sunat in continu. Pînă să ajung la socri a răspuns spunîndu mi că nu mai vine acasă ca nu are nevoie de nimic, că estè cu cineva ,că se simpte bine, că iubeste etc. Am insistat timp îndelungat circa trei luni de zile să o determin să revină! A deschis divorț nu înainte de a mă intreba dacă sînt de acord sa divorțam de comun acord. Nu am fost de acord ģîndindu mă să mai amîn poate îi vine mintea la cap ! Nu am depus întîmpinare fată de cererea ei de divorț din același motiv! Din punctul meu de vedere relația de căsătorie și de familie este compromisă. Trebuie sa divorțam! Între noi este o diferența de 4 ani ,eu am 54 și dumneaei 50 ani ! Dacă se poate sa mi spuneți in cazul in care divorțam de comun acord ,în eventualitatea unui partaj ,faptul că am divorțat de comun acord ,poate afecta in oarecare măsură partajul? Vă mulțumesc pentru răbdare și întelegere ! Divortul prin acord nu afecteaza cotele care le revin sotilor in partaj. Referitor la divort, daca aveti probe privind infidelitatea sotiei, puteti formula intampinare si cerere reconventionala, daca mai sunteti in termen, prin care sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei si obligarea acesteia la plata unor daune morale, pentru prejudiciul creat. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |