Forum avocaţi > Divort

Divort 2 copii minori sotia plecata in strainatate

07-05-2014
Vizitator
Buna seara.
Sotia a fost plecata un an in strainatate.In acest timp a cunoscut un barbat, care pretinde ea c-a ajutat-o . Ea are o relatie cu acest barbat, fapt pe care nu il recunoaste. Vreau sa divortez de ea. Avem doi copii minori, o fata de 9 ani si un baiat de 16 ani. Acum ea a plecat dupa 3 luni iar in Italia la munca, dar fara consimtamantul meu, eu nefiind de acord cu acest lucru, pentru a nu mai continua relatia cu acel barbat. Mentionez ca avem o locuinta comuna si eu am un venit lunar stabil, fiind bugetar, sotia nu are un venit stabil, nu a lucrat in tara niciodata.Am sanse sa obtin custodia copiilor, daca ea nu se va prezenta la proces, sa-mi plateasca si cheltuielile de judecata? Rog raspuns. Multumesc.
Răspunde
 07-05-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Regula in prezent fiind aceea a custodiei comune, nu prea aveti sanse sa obtineti o custodie exclusiva, mama neputand fi decazuta din drepturi in baza unei relatii extraconjugale. Poate ca nu e o sotie devotata, dar asta nu impieteaza asupra calitatii de mama.

Dvs veti putea introduce actiune de divort, stabilire a locuintei copiilor la dvs, obligare a mamei la plata pensiei. Daca vi se va admite actiunea, veti recupera cheltuielile de judecata de la parata.

Va trebui sa dovediti imposibilitatea continuarii casatoriei precum si motivele grave care au dus la aceasta ruptura. Copii peste 10 ani vor fi audiati de catre instanta.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2014
Vizitator
Multumesc de raspuns. As mai avea o intrebare: as putea dovedi cu martori de la noi din familie care au auzit-o spunand ca nu mai vrea sa traiasca cu mine? ii pot aduce ca martori chiar si pe fratele si sora sa? desi familia ei e de partea mea stiind ca ea este o persoana iresponsabila. Pot face o plingere la politie pentru abandon de familie pentru faptul ca a plecat fara ca eu sa fiu de acord ca ea sa plece la munca in Italia, eu trebuind sa am grija singur de copii cum am avut un an de zile? Rog raspuns. Multumesc
Răspunde
 07-05-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Potrivit art. 315 NCPC, nu pot fi martori:

1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.

Însă, în procesele privitoare la filiaţie, divorţ şi alte raporturi de familie se vor putea asculta rudele şi afinii prevăzuţi la art. 315, în afară de descendenţi.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Din pacate nu pot fi de acord cu colegul avocat.

Prin exceptie de la prevederile art.315 CPC, art 316 din acelasi cod prevede expres ca in procesele privitare la divort si alte raporturi de familie se vor putea asculta rudele si afinii, mai putin descendentii.

Deci teoretic veti putea propune ca martori persoanele aratate anterior, cu atat mai mult cu cat nu sunt rudele dvs.

Dar tocmai acest lucru, precum si experienta mea in cazuri asemanatoare ma indeamna sa va sfatuiesc sa nu faceti asta pt ca sangele apa nu se face. Incercati sa aduceti alte persoane ca martori.

Cat despre o eventuala plangere, in afara temeiniciei ei eu as pune problema utilitatii si a ceea ce rezolvati depunand o astfel de plangere. Mai nimic....

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-05-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Așa este, am citit mesajul rapid și am ignorat că este vorba de un proces de divorț, mulțumesc admin-ului că a corectat.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-05-2014
Vizitator
buna am si eu o an trebare eu sant an italia si vreau sa vivorses de barbatumiu cum pot sa fac daca iu sant an italia cu copii miniri
Răspunde
 22-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
prin procura/prin desemnarea unui avocat, cu scopul de a va reprezenta interesele

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
de a va reprezenta interesele in Romania, astfel incat sa nu fie necesara prezenta dvs la demararea procedurii. de fapt prezenta este necesara dar se demonstreaza ca lucrati si locuiti in alta tara.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.