Forum avocaţi > Divort

Partaj

16-02-2022

Bună ziua. Dacă avem o casa în rate. Nu locuiește nimeni acolo. Eu stau cu copilul la părintii mei. El sta în chirie cu o persoana. Nu îmi da pensie de întreținere pt copil. Casa e pe numele la amândoi dar ii trage lui din salariu pt rata. Când împărțim casa primesc și eu jumatate din casa știind ca sunt singura cu copilul sau nu primesc nimic? Nu suntem încă divorțați. Mulțumesc
Răspunde
 16-02-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie promovata actiunea de divort.

Ulterior, veti promova partajul.

Daca imobilul a fost achizitionat in timpul casatoriei, acesta este bun comun, iar cotele sotilor vor fi egale.

Imobilul va fi atribuit unuia dintre soti, cu obligarea acestuia la plata unei sulte aferenta cotei ce ii revine celuilalt sot.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-02-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
La partaj se va ține cont de ratele plătite exclusiv de către soț, dar și de contribuția dvs la îngrijirea copilului. Legea prezumă o cotă de contribuție egală la dobândirea bunurilor comune.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2023
Vizitator
Buna ziua.Va fi nevoie sa trec ptintr-un divorț la care se adauga un apartament luat prin prima casa, pe numele amandurora si o suma destul de frumusica de bani pe care ii aveam lichizi, dar pe care dupa separare si i-a insusit el. Intrebarea mea este:cum pot demonstra ca banii aceia existau si ca nu sunt doar ai lui?am o filmare cu ei dar nu stiu cat de relevanta este. La un moment dat o parte din ei i-am avut si intr-un cont de economii pe care ulterior l-am lichidat. Mulțumesc
Răspunde
 14-02-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
E destul de dificil să demonstrați asta. Ar trebui să invocați un extras de cont și alte înscrisuri (dacă există), înscrisuri care să fie coroborate cu proba cu martori și cu acea filmare, dacă este relevantă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Roxana a scris pe 14-02-2023:
Buna ziua.Va fi nevoie sa trec ptintr-un divorț la care se adauga un apartament luat prin prima casa, pe numele amandurora si o suma destul de frumusica de bani pe care ii aveam lichizi, dar pe care dupa separare si i-a insusit el. Intrebarea mea este:cum pot demonstra ca banii aceia existau si ca nu sunt doar ai lui?am o filmare cu ei dar nu stiu cat de relevanta este. La un moment dat o parte din ei i-am avut si intr-un cont de economii pe care ulterior l-am lichidat. Mulțumesc

Demonstrati existenta acelei sume prin probele pe care le detineti: lichidarea contului, filmarea, martori, mesaje referitoare la acea suma etc.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.