Radud2001ro@yahoo.com a scris pe 21-04-2022: Sunt căsătorit și am o fata de 14 ani. ÎN urma unei discuții cu fata. mea privind faptul ca i am atras atenția ca sta prea mult pe telefon în discuții cu diferite alte fete în loc sa acorde atenție pregătirii pt evaluarea nationala ce bate la ușă în ceva mai mult de o luna, ea s a considerat abuzata și și a strâns hainele și ceva cărți de școală iar cu acordul și împreună cu mama ei au abandonat domiciliul în prezent fiind de cca 3zile la domiciliul bunicii materne. As dori sa știu dacă aceasta fapta comisa de mama sa constituie infracțiune potrivit art 379 Cod pema și dacă pot depune plângere penala asupra mamei cf dispozițiilor alin (3) din art menționat. Fac precizarea ca nu suntem divorțați astfel ca nu exista o hotărâre a instantei de încredințare a copilului pentru un părinte și nici nu exista un ordin de protecție emis de o instanta sau de politie. Mama i a, închis telefonul copilului și astfel nu mi da voie sa iau contact cu el iar ea nu vrea sa răspundă la telefon. Cum pot proceda legal pt a avea contact cu copilul, având în vedere ca potrivit certificatului de căsătorie și codului familiei In primul rand trebuie promovata actiunea de divort si ulterior puteti solicita pe calea ordonantei presedintiale fie stabilirea domiciliului minorei la dvs, pana la finalizarea actiunii de divort, fie stabilirea unui program de vizita provizoriu. |