Forum avocaţi > Divort

Infracțiune potrivit art 379 Cod pema

22-04-2022
Vizitator
Sunt căsătorit și am o fata de 14 ani. ÎN urma unei discuții cu fata. mea privind faptul ca i am atras atenția ca sta prea mult pe telefon în discuții cu diferite alte fete în loc sa acorde atenție pregătirii pt evaluarea nationala ce bate la ușă în ceva mai mult de o luna, ea s a considerat abuzata și și a strâns hainele și ceva cărți de școală iar cu acordul și împreună cu mama ei au abandonat domiciliul în prezent fiind de cca 3zile la domiciliul bunicii materne. As dori sa știu dacă aceasta fapta comisa de mama sa constituie infracțiune potrivit art 379 Cod pema și dacă pot depune plângere penala asupra mamei cf dispozițiilor alin (3) din art menționat. Fac precizarea ca nu suntem divorțați astfel ca nu exista o hotărâre a instantei de încredințare a copilului pentru un părinte și nici nu exista un ordin de protecție emis de o instanta sau de politie.
Mama i a, închis telefonul copilului și astfel nu mi da voie sa iau contact cu el iar ea nu vrea sa răspundă la telefon. Cum pot proceda legal pt a avea contact cu copilul, având în vedere ca potrivit certificatului de căsătorie și codului familiei
Răspunde
 22-04-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Fapta descrisa de dvs. nu reprezinta infractiunea prev de art.379 CP.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-04-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu este o infracțiune în cazul dvs., cu info pe care le-ați dat. Eventual, se poate vorbi infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-04-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Radud2001ro@yahoo.com a scris pe 21-04-2022:
Sunt căsătorit și am o fata de 14 ani. ÎN urma unei discuții cu fata. mea privind faptul ca i am atras atenția ca sta prea mult pe telefon în discuții cu diferite alte fete în loc sa acorde atenție pregătirii pt evaluarea nationala ce bate la ușă în ceva mai mult de o luna, ea s a considerat abuzata și și a strâns hainele și ceva cărți de școală iar cu acordul și împreună cu mama ei au abandonat domiciliul în prezent fiind de cca 3zile la domiciliul bunicii materne. As dori sa știu dacă aceasta fapta comisa de mama sa constituie infracțiune potrivit art 379 Cod pema și dacă pot depune plângere penala asupra mamei cf dispozițiilor alin (3) din art menționat. Fac precizarea ca nu suntem divorțați astfel ca nu exista o hotărâre a instantei de încredințare a copilului pentru un părinte și nici nu exista un ordin de protecție emis de o instanta sau de politie.
Mama i a, închis telefonul copilului și astfel nu mi da voie sa iau contact cu el iar ea nu vrea sa răspundă la telefon. Cum pot proceda legal pt a avea contact cu copilul, având în vedere ca potrivit certificatului de căsătorie și codului familiei

In primul rand trebuie promovata actiunea de divort si ulterior puteti solicita pe calea ordonantei presedintiale fie stabilirea domiciliului minorei la dvs, pana la finalizarea actiunii de divort, fie stabilirea unui program de vizita provizoriu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.