Forum avocaţi > Divort

Revenire la domiciliul conjugal

24-04-2022
Vizitator
Va rog sa mi precizați efectiv în situația de acum(nu e înaintată nicio acțiune de divor, nu este pronuntata o hotarare de divortț, nu este emis vreun ordin de protectie de politie sau judecatorie) cum pot stabili legătura personala cu minorul pentru exercitarea autoritatii parintesti ce -mi revine, și ce obligații am de întreținere(cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a coplului) dacă soția a plecat cu minorul din domiciliu. Nu pot să înțeleg cum dacă unul dintre soți pleacă cu copilul din domiciliul/locuinta comuna celălalt n are niciun drept privind legatura personala cu minorul, exercitarea autoritatii parintesti și obligația /indatorirea pentru cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copilului decât după divorț sau daca inițiază o cerere de divorț în instanta? Pai când încă suntem sub efectul casatoriei nu avem aceleași drepturi și obligatii, sau legislația noastră specifica e așa de buna ca în toate domeniile că îl favorizeaza doar pe cel care părăseste domiciliul împreună cu copilul minor. In cazul in care dispozitiile legale incidente nu permit aspectele de mai sus solicitate de mine, exista posibilitatea ca sa mi se stabileasca dupa divort prin hotarare a instantei sume de bani pentru cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copilului pentru perioada cuprinsa din momentul parasirii locuintei comune pana la data pronuntarii hotararii de divort.
Multumesc
Răspunde
 26-04-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Veti fi obligat la plata pensiei de intretinere incepand cu data promovarii actiunii de divort.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.