Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara

12-07-2022
Vizitator
Buna ziua. Dupa un proces de 2 ani am reusit sa obtin marirea pensiei alimentare, conform legii 1/4 din salariul debitorului, dar din luna mai o primesc in cont prin prisma executorului judecatoresc deoarece nu a vrut sa plateasca de la sine. Cheltuielile executorului sunt 914 lei, pana acum si.a luat in fiecare luna 250 lei, mai are 414 lei de recuperat. Intrebarea mea este ca dupa ce termina executorul judecatoresc de poprit debitorul pt suma lui restanta, eu pot renunta la executor ca si intermediar si sa apelez direct la locul debitorului de munca ca sa transfere banii direct in contul copilului?
Va multumesc pentru eventualele răspunsuri
Răspunde
 12-07-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Onorariul executorului se suporta tot de catre debitor. Deci, dvs. va trebui sa primiti acesti bani.
Iar executorul a infiintat poprire el pe salariu. Daca renuntati la executor, renuntati la executare. Si treuie sa o luati de la capat, cu alt executor. Dvs, ca pers. fizica dvs. nu puteti dispune o poprire. Varianta ar fi ca persoana sa platesca in mod benevol.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-07-2022
Vizitator
Multumesc. De platit benevol nu va plati. Sa inteleg ca voi ramane pana la 18 ani ai copilului, cu executorul pe cap.
Răspunde
 13-07-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pe langa executare, in caz de neplata timp de 3 luni a pensiei datorata minorului, puteti formula o plangere penala impotriva tatalui, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-07-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cheltuielile de executare se suportă tot de către debitor. De vreme ce este înființată o poprire la angajator și/sau pe contul bancar nu are sens să renunțați la executare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-07-2022
Vizitator
Se poate afla locul de munca și adresa angajatorului din străinătate pentru un proces de pensie alimentara dacă nu știe an ce țara se afla
Răspunde
 31-07-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Se poate afla venitul realizat de o persoana in strainatate, prin efectuarea unor adrese catre autoritatile fiscale din statul respectiv, insa trebuie cunoscut statul de rezidenta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2022
Vizitator
Atâta timp cât nu deține informații a statul adresa angajatorul a și adresa mea nu cred ca se poate afla asta e părerea unui avocat pe care eu lam contactat și atunci se ancadreza la venitul minim pe economia naționala asa cum e și formulata cererea
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.