Forum avocaţi > Divort

Sulta partaj

30-09-2022
Vizitator
Sunt in divort. Am locuit pana acum intr-o casa construita inaintea casatoriei, pe un teren al meu dinaintea casatoriei.
El spune ca a bagat o groaza de bani acolo si ca este si casa lui.
In cazul in care va cere sulta in instanta, cum o poate obtine? Trebuie neaparat sa dovedeasca cu bonuri si facturi achizitionarea de bunuri in casa sau merge si cu martori? Are familie numeroasa care normal ca tine ca el si vor spune ca el, desi habar n-au.
Ce sanse am sa scad din valoarea acelei sulte? Daca dovedesc ca a bagat mii de euro in jocuri de noroc in loc sa ii bage in reparatiile si intretinerea casei? Daca aduc dovada ca doar eu am platit facturile la utilitati mari de peste 2.000 ron de cele mai multe ori?
Orice sfat pe subiect este binevenit.
Răspunde
 30-09-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Bunul dobândit înaintea căsătoriei este bun propriu, deci nu se împarte și nu se plătește sultă.
El are un drept de creanță de 1/2 asupra investițiile realizate la casă. Cota cuvenită lui poate să fie mai mică de 1/2 dacă veți cere și veți obține o cotă majoră la dobândirea bunurilor comune.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-10-2022
Vizitator
Si cum se stabileste ce investitii au fost facute dupa casatorie? Nu trebuie sa demonstreze cu bonuri?
Răspunde
 01-10-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Pot să fie făcute orice fel de probe, inclusiv martori. Ar fi foarte util să existe și bonuri de cumpărare de diverse materiale sau facturi de servicii.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-10-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alinuta a scris pe 01-10-2022:
Si cum se stabileste ce investitii au fost facute dupa casatorie? Nu trebuie sa demonstreze cu bonuri?

Se vor efectua expertize de specialitate, pentru a se stabili ce imbunatatiri au fost aduse imobilului si cand au fost realizate.

De asemenea, se pot administra si alte probe: inscrisuri, martori, interogatoriu etc.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.