Forum avocaţi > Divort

Am nevoie de ajutor va rog

19-05-2014
Vizitator
Buna ziua. Am nevoie urgenta de o indrumare. In 2010 m-am casatorit cu actualul sot. Ne-am casatorit eu avand o fetita de 5 luni el ne fiind tatal biologic al copilului. Dupa casatorie sotul meu a declarat pe propria raspundere ca fetita este al lui ( copilul nu avea tata pe certificatul de nastere). In 2011 in urma unui scandal monstru produs de alcool am depus plangere la politie si ne-am separat. Acum un an jumatate am inceput alta relatie si de curand am aflat ca sunt insarcinata si vreau sa ma casatoresc cu actualul partener. Problema este ca sotul meu este plecat in franta si nu vrea sa imi acorde divortul. Ce pot face in situatia de fata? Pot depune actele de divort in lipsa sau am cum sa demonstrez ca fata nu este a lui? Am nevoie sa termin repede cu divortul pentru a face un imprumut pentru prima casa. In plus fata nu poate continua gradinita fara adeverinta de la tata deci ii afecteaza educatia ma afecteaza si pe mine cu munca. Va rog din suflet sa imi dati un sfat. Multumesc
Răspunde
 19-05-2014

Nu se pune problema ca sotul sa,, nu va acorde divortul,,.Puteti divorta si daca el nu este de acord, chiar daca el nu este de acord.legea il obliga la o pensie e intretinere pentru minora care a recunoscut-o ca fiind a lui. putei initia si o actiune in tagada paternitatii, dar cu siguranta ca va initia el o asemenea actiune daca ve-ti demara divortul
Răspunde
 19-05-2014
Vizitator
Multumesc pentru raspuns dureaza mult divortul daca el nu este de acord?
Răspunde
 20-05-2014
Vizitator
Am si eu o situatie destul de dificila si as dori sa imi dati si mie un sfat cum ar trebui sa procedez.In anul 2008 am facut un credit imobiliar in EUR pe numele tatalui meu punand ca si garantie apartamentul nostru . Datorita crizei si fluctuatiei prea mare a valutei nu am mai putut da ratele la timp acumuland o restanta foarte mare.De curand am primit o somatie ca daca nu achitam suma respectiva se trece la executare silita. Intre timp tatal meu a facut act de vanzare catre fiica noastra pe casa si teren acolo unde locuiesc ei.Intrebarea mea este daca se ajunge la executarea apartamentului ns ,noi fiind doar garanti cu apart nu si coplatitori poate atenta si la contractul casei care este pe numele fiicei , tatal meu nemaiavand nimic pe numele lui decat pensia . Astept un raspuns si va multumesc mult pt timpul acordat
Răspunde
 22-05-2014
Vizitator
buna ziua.am si eu o problema destul de serioasa si as dori sa stiu cum ar trebui sa procedez.i anul 2012 sotul a divortat de mine in lipsa mea .avem o fetita care a fost data in custodia lui iar eu trebuie sa patesc pensia alimentara copilului din octombrie 2012.pana in prezent nu am platit nimik dar dansul vrea sa ma dea in judecata pentru neplata pensiei alimentare.ceea ce el nu a specificat a divort despre mine este faptul ca eu mai am in intretinere 2 copii minori dintro casatorie anterioara .nu stiu ce ar fi bine sa fac.....sa atac in instanta pentru ca momentan eu locuiesc in anglia dar sunt intretinuta de actualul partener.in romania nu am un servici deci nu am un salariu si am deja 2 copii pe care ii intretin.intrebarea mea este>ce castig ge cauza as avea daca as merge in instanta? multumesc frumos
Răspunde
 22-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
Dinu Catalina a scris pe 20-05-2014:
Am si eu o situatie destul de dificila si as dori sa imi dati si mie un sfat cum ar trebui sa procedez.In anul 2008 am facut un credit imobiliar in EUR pe numele tatalui meu punand ca si garantie apartamentul nostru . Datorita crizei si fluctuatiei prea mare a valutei nu am mai putut da ratele la timp acumuland o restanta foarte mare.De curand am primit o somatie ca daca nu achitam suma respectiva se trece la executare silita. Intre timp tatal meu a facut act de vanzare catre fiica noastra pe casa si teren acolo unde locuiesc ei.Intrebarea mea este daca se ajunge la executarea apartamentului ns ,noi fiind doar garanti cu apart nu si coplatitori poate atenta si la contractul casei care este pe numele fiicei , tatal meu nemaiavand nimic pe numele lui decat pensia . Astept un raspuns si va multumesc mult pt timpul acordat

nu au de ce sa se atinga de bunurile fiicei

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
Smadu Mihaela a scris pe 21-05-2014:
buna ziua.am si eu o problema destul de serioasa si as dori sa stiu cum ar trebui sa procedez.i anul 2012 sotul a divortat de mine in lipsa mea .avem o fetita care a fost data in custodia lui iar eu trebuie sa patesc pensia alimentara copilului din octombrie 2012.pana in prezent nu am platit nimik dar dansul vrea sa ma dea in judecata pentru neplata pensiei alimentare.ceea ce el nu a specificat a divort despre mine este faptul ca eu mai am in intretinere 2 copii minori dintro casatorie anterioara .nu stiu ce ar fi bine sa fac.....sa atac in instanta pentru ca momentan eu locuiesc in anglia dar sunt intretinuta de actualul partener.in romania nu am un servici deci nu am un salariu si am deja 2 copii pe care ii intretin.intrebarea mea este>ce castig ge cauza as avea daca as merge in instanta? multumesc frumos

angajati-va un avocat in tara, care sa va apere interesele in lipsa dvs.
trebuie sa faceti actiune pt recalcularea pensiei alimentare ca precis sotul "a uitat" sa declare ca dvs mai aveti alti 2 copii in intretinere fiindca atunci s-ar micsora pensia

Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-05-2014
Vizitator
VA MULTUMESC
Răspunde
 23-05-2014
Vizitator
SI MAI AM INCA O PROBLEMA DACA SE POATE.....RE FERITOR LA CEI 2 COPII DIN PRIMA CASATORIE.AM DIVORTAT DE TATAL COPIILOR IN ANUL 2005 SI DE ATUNCI SI PANA IN PREZENT DANSUL NU MIA PLATIT NICI UN FEL DE PENSIE ALIMENTARA.NU SA INTERESAT DE EI PREA MULT SI CRED CA IA VZITAT IN TOT ACEST TIMP DE EL MULT 4 ORI.EU AS DORI SA POT SCOATE COPII DIN TARA PENTRU A LOCUII IN ANGLIA CEEA CE CRED CA AM NEVOIE DE SEMNATURA DANSULUI.DA IL DAU IN JUDECATA CE SANSE AM SA POT AVEA CUSTODIA TOTALA A COPIILOR TINAND CONT DE FAPTUL CA EL A FOST NEINTERESAT DE COPII SI IN ACESTI ANI A MAI FACUT SI PUSCARIE A PROAPE 4 ANI.NU VREAU BANII DEFAPT AS VREA SA POT CASTIGA DREPTUL TOTAL ASUPRA COPIILOR PENTRU CA DANSUL NU AR AVEA ORICUM DE UNDE SA IMI PLATESCA ACESTI BANII.DE AS DORII SA STIU CE SANSE DE REUSITA AM IN CAZUL IN CARE IL DAU IN JUDECATA? VA MULTUMESC INCA O DATA.
Răspunde
 23-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
ar fi bun un acord de mediere in care sa specificati in clar ca parintele cu care vor locui minorii poate calatori in strainatate cu copii fara acordul celuilalt parinte, exprimat in forma autentica. acordul trebuie consfintit de instanta iar hotararea judecatoreasca o puteti folosi la iesirea din tara. in astfel de acord puteti sa clarificati mai multe aspecte

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-05-2014
Vizitator
va multumesc din suflet.multa sanatate
Răspunde
 15-08-2014
Vizitator
buna ziua.imi cer scuze ca revin.va rog daca se poate sa ma ajutati referitor la primul meu mesaj catre dumneavoastra in legatura cu minora caruia nu iam platit pensia alimentara pe motiv ca tatal aceste ia nu a declarat ca eu mai am in intretinere inca alti doi minori.am primit o citatie cum ca in data de 18 luna aceasta trebuie sa ma prezint la politia tulcea sa dau declaratie.si sa ma prezint cu un avocat daca nu imi iau avocat imi vor da unul din oficiu. si acum va intreb e normal sa primesc o citatie prin email? Iar in al doilea rand scrie destul de clar ca sunt suspectata de fapta ABANDON DE FAMILIE.deci as dori sa stiu daca acuzatia care mi se aduce are relevanta? in anul 2012 sa incheiat divortul iar in aceasta decizie de divort scrie clar ca minora va locui cu tatal sau iar noi suntem cum vam spus divortati.ma intreb daca se poate numi asta ABANDON DE FAMILIE din moment ce noi nu mai suntem o familie din anul 2012.as dori din suflet sa imi raspundeti ca sa stiu la ce sa ma astept .tinand cont de faptul ca eu inca locuies in anglia si nu pot fi acolo pe data de 18 luna aceasta.in citatie mai precizeaza si faptul ca in caz de neprezentare nejustificata la politie in acea zi se poate dispune aducerea in baza unui mandat de aducere.as dori si eu raspunsuri la aceste intrebari daca se poate .este posibil sa se intample asa ceva?.va doresc multa sanatate.
Răspunde
 17-08-2014
Bucuresti

platiti toata suma rezultata din hotarirea judecatoreasca in care se stabileste si aceasta pensie.

Răspunde
 18-08-2014
Vizitator
Nu.nu am platit nimik pana acuma.dar acum ca nu ma prezint la politie nu cred ca mi se poate intampla ceva? Cum ar fi aducerea fortata in tara?
Răspunde
 20-08-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
nu am citit tot ce ati scris ca m-a intrigat faptul ca ganditi ca nu puteti fi adusa cu forta. puteti fi data in urmarire in tara/lume si adusa de oriunde pt ca sunteti faptuitoare-infractiunea de abandon de familie - neplata pensiei - asta presupune. stiu titlul ar duce cu gandul la altceva

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.