|
22-05-2014 |
 | Amalia Vizitator |
| Buna seara. Am depus actele de divort in martie 2013 iar in martie 2014 am primit hotararea prin care s-a stabilit custodia comuna, domiciliul minorei de 5 ani la mine si un program de vizita absurd in conditiile in care paratul locuieste in Italia si nu cred ca ar veni in primul si in ultimul week-end din luna sa isi viziteze copilul. Pe langa acestea s-a obligat paratul la plata alocatiei in valoare de 156 lei deoarece sustine ca nu munceste si a cerut calcularea la salariul minim pe economie. Nu am fost de acord si am inaintat apel cerand din nou custodia exclusiva, pe baza faptului ca tatal minorei a parasit domiciliul conjugal, locuieste in Italia si nu se intereseaza deloc de starea ei, ultima data cand a vizitat-o fiind in august 2013, si atunci 4 ore. In ciuda faptului ca am adus martori care au confirmat acest lucru si s-a facut si o evaluare psihologica a minorei din care reiese clar ca e neglijata de catre tata si ca parintele valorizat sunt eu, paratul sustine in continuare ca tine legatura cu minora, ca ii trimite pachete, ca se intereseaza etc iar in ultima reconventionala a mers mai departe si a spus ca eu ii restrictionez accesul si ca urmaresc doar banii de la el. Pe langa custodia fetei am cerut si majorarea cuantumului pensiei alimentare pentru ca numai gradinita costa 100E lunar. Mentionez ca si eu lucrez in Italia si m-am prezentat la fiecare termen de judecata, am stat 6 luni in tara numai sa rezolv problemele, timp in care paratul nici nu s-a sinchisit sa isi faca aparitia; nici macar avocata care il reprezinta nu il cunoaste. La dosar am depus chitante schimb valutar, chitante western si moneygram in medie de 600E/luna, bonuri cumparaturi pentru pachete, bonuri de la hainutele cumparate - absolut tot ce a fost cumparat pentru minora - care dateaza incepand din anul 2011 si pana in prezent, poze care atesta relatia extraconjugala a paratului, conversatii messenger in care isi da 'arama pe fata'. Tot ce a depus el la dosar sunt cateva bonuri din 2010 si cateva chitante western din 2011, cand a incetat sa-i pese de fata. Pentru ca intentionez sa ma stabilesc in Italia, cu ceva timp in urma am initiat o discutie cu el despre scoaterea minorei din tara si mi-a raspuns ca pentru el e mult mai usor sa faca drumul Milano-Romania decat Milano-Roma pentru a-si vedea fata si ca sunt si voi fi mereu la mana lui pentru semnatura. Iar acest lucru mi se pare inadmisibil..cum sa imi las copilul in tara?? Precizez ca paratul nu este interesat de minora ci doar se foloseste de ea, stiind ca e punctul slab al meu. Urmatoarea infatisare va fi in iunie iar el si-a pus ca martor un amic de al sau cu care am iesit ocazional acum 10 ani, cand nu eram nici casatorita si nu aveam nici copilul, deci intentia lui e sa ma discrediteze. Banuiesc ca acea persoana ar fi platita de catre parat. In conditiile actuale, care este sansa mea de a obtine custodia exclusiva a minorei? Va multumesc anticipat. | |
|
|
|
24-05-2014 |
| Nu va pot raspunde fara a studia in concret speta si actele dosarului. In principiu va tb dovezi serioase pt o custodie exclusiva dar veti putea avea castig de cauza in ceea ce priveste locuinta minorei. Si pensia tb calculata raportata la minimul pe economie din Italia daca ati facut dovada ca are resedinta pe teritoriul acestui stat si nu la salariul din Romania. Sigur ca va ramane probelema cum veti putea pune in executare o astfel de sentinta. Nu stiu de ce dar am impresia ca acest dosar a fost condus prost.Ori nu ati avut avocat ori avocatul avut nu v-a sfatuit corect in ceea ce tb sa faceti, ce probe sa administrati si cum sa combateti afirmatiile si probele lui. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
25-05-2014 |
 | Amalia Vizitator |
| Buna, ziua si va multumesc pentru raspuns. Intradevar, domiciliul fetitei a fost stabilit la mine.. dar daca as vrea sa o scot din tara in vacanta pentru inceput trebuie sa ma milogesc de el pentru semnatura aceea, pe care stiu ca nu mi-o acorda. Iar alte dovezi serioase pentru a avea custodia exclusiva in afara de maldarul de hartii, chitante, poze cu paratul .. chiar nu mai stiu de unde sa scot, am pus la bataie tot ce aveam.. ca el sa vina cu 4 bonulete, si alea de acum 3-4 ani, avocata lui sa se bata cu pumnul in piept ca el e tatal perfect si sa i se acorde drepturi egale..pe care le-a avut si pana acum, dar nu au prezentat interes. Referitor la cuantumul pensiei, a invocat greutatile si lipsa locului de munca in Italia, ceea ce e o minciuna pentru ca pe site-ul de socializare arata contrariul. M-a acuzat ca as urmari banii lui cand de fapt acei bani sunt pentru copil.. ca sa va dati seama cat il intereseaza. Da, aveti dreptate.. dosarul chiar a fost condus prost, mie personal mi se pare absurd sa fii pus in fata unor probe solide si sa te prefaci ca esti legat la ochi, invocand noul cod. Am beneficiat de serviciile unui avocat si voi astepta rezultatul apelului apoi, in functie de acest rezultat si daca va fi posibilitatea de a face recurs voi schimba avocatul. Este posibil sa merg in audienta la judecator si sa ii spun totul? Este luat in calcul? Va multumesc. Amalia | |
|
|
|
25-05-2014 |
| nici macar avocatul nu are voie sa intre in biroul judecatorului. inteleg ca spuneti ca nu are serviciu dar pe facebook apare contrarul. ce anume are pe facebook? vedeti firma la care lucreaza??? | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
25-05-2014 |
 | Amalia Vizitator |
| Din pacate e foarte secretos cu detaliile astea, nu si-a trecut nici un loc de munca.. dar reiese din poze.. Nu sunt absurda si nici nu ma intereseaza viata respectivului si al prietenei sale dar unul care se plange in intampinari si reconventionale ca e greu si nu are de munca dar fumeaza si merge numai la distractii numai rau nu o duce :) Nu stiu ce sa mai zic, am impresia ca este o bataie de joc.. am muncit atata timp sa am grija de copil si el vine si ia totul de-a gata, basca imi mai si cere cheltuieli de judecata pentru apel....... | |
|
|
|
25-05-2014 |
| IN NEREUSITA DVS DE A OBTINE CUSTODIE DEPLINA, NU ESTE NEAPARAT AVOCATUL DVS DE VINA CI LEGISLATIA CARE ESTE DE ASA NATURA, MOTIV PT CARE VA SCRIU UN CITAT DIN EA. Locuinţa copilului Art. 496. - (1) Copilul minor locuieşte la părinţii săi. (2) Dacă părinţii nu locuiesc împreună, aceştia vor stabili, de comun acord, locuinţa copilului. (3) În caz de neînţelegere între părinţi, instanţa de tutelă hotărăşte, luând în considerare concluziile raportului de anchetă psihosocială şi ascultându-i pe părinţi şi pe copil, dacă a împlinit vârsta de 10 ani. Dispoziţiile art. 264 rămân aplicabile. (4) Locuinţa copilului, stabilită potrivit prezentului articol, nu poate fi schimbată fără acordul părinţilor decât în cazurile prevăzute expres de lege. (5) Părintele la care copilul nu locuieşte în mod statornic are dreptul de a avea legături personale cu minorul, la locuinţa acestuia. Instanţa de tutelă poate limita exerciţiul acestui drept, dacă aceasta este în interesul superior al copilului. Schimbarea locuinţei copilului Art. 497. - (1) Dacă afectează exerciţiul autorităţii sau al unor drepturi părinteşti, schimbarea locuinţei copilului, împreună cu părintele la care locuieşte, nu poate avea loc decât cu acordul prealabil al celuilalt părinte. (2) În caz de neînţelegere între părinţi, hotărăşte instanţa de tutelă potrivit interesului superior al copilului, luând în considerare concluziile raportului de anchetă psihosocială şi ascultându-i pe părinţi. Ascultarea copilului este obligatorie, dispoziţiile art. 264 fiind aplicabile. Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte Art. 507. - Dacă unul dintre părinţi este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicţie, decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti sau dacă, din orice motiv, se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească. CAPITOLUL IV Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti Condiţii Art. 508. - (1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului. (2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie. Întinderea decăderii Art. 509. - (1) Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti este totală şi se întinde asupra tuturor copiilor născuţi la data pronunţării hotărârii. (2) Cu toate acestea, instanţa poate dispune decăderea numai cu privire la anumite drepturi părinteşti ori la anumiţi copii, dar numai dacă, în acest fel, nu sunt primejduite creşterea, educarea, învăţătura şi pregătirea profesională a copiilor. | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
25-05-2014 |
 | Ionut Vizitator |
| Asa este, asa cum zicea si dna Avocat Cimpean, potrivit legislatiei actuale CUSTODIA EXCLUSIVA sau exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte se poate obtine doar in situatii EXCEPTIONALE.. ca sa exemplificam.. cazuri grave cum ar fi un sot care isi bate zilnic si sotia si copilul in timp ce se drogheaza... nu pentru cazuri obisnuite cum ar fi un sot care a facut un banal adulter (si-a inselat sotia). Deci..daca sotul nu face meciuri de box pe acasa cu familia cel mai bine ar fi fost sa mergeti la notarul public pentru divort pentru ca ati fi obtinut acelasi lucru mai rapid, cu mai putin stres, bani mai putin cheltuiti etc etc Nu mai dati vina pe avocati sau judecatori, legislatia este de vina. | |
|
|
|
26-05-2014 |
| adesea cand aud o critica din partea unui avocat impotriva unui alt avocat, parca aud un cizmar care zice "ce idiot ti-a pus pingelele astea domne?" denigrand un alt cizmar...ok...dar chiar sunt unele cazuri in care LEGEA NU TE AJUTA, BA MAI MULT TE INCURCA, EXACT CUM ESTE IN ACEST CAZ. nu avocatul este de vine. oricum f multi avocati nu sunt chiar "usa de biserica", de ti-e si sila de ei dar nu neaparat avocatul este de vina pt nereusita fiindca legea este suverana. | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
26-05-2014 |
| Art. 36 din legea 272/2004 actualizata (1) Ambii părinţi sunt responsabili pentru creşterea copiilor lor. (2) Exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor părinteşti trebuie să aibă în vedere interesul superior al copilului şi să asigure bunăstarea materială şi spirituală a copilului, în special prin îngrijirea acestuia, prin menţinerea relaţiilor personale cu el, prin asigurarea creşterii, educării şi întreţinerii sale, precum şi prin reprezentarea sa legală şi administrarea patrimoniului său. (3) În situaţia în care ambii părinţi exercită autoritatea părintească, dar nu locuiesc împreună, deciziile importante, precum cele referitoare la alegerea felului învăţăturii sau pregătirii profesionale, tratamente medicale complexe sau intervenţii chirurgicale, reşedinţa copilului sau administrarea bunurilor, se iau numai cu acordul ambilor părinţi. (4) În situaţia în care, din orice motiv, un părinte nu îşi exprimă voinţa pentru luarea deciziilor prevăzute la alin. (3), acestea se iau de către părintele cu care copilul locuieşte, cu excepţia situaţiei în care acest lucru contravine interesului superior al copilului. (5) Ambii părinţi, indiferent dacă exercită sau nu autoritatea părintească, au dreptul de a solicita şi de a primi informaţii despre copil din partea unităţilor şcolare, unităţilor sanitare sau a oricăror altor instituţii ce intră în contact cu copilul. (6) Un părinte nu poate renunţa la autoritatea părintească, dar se poate înţelege cu celălalt părinte cu privire la modalitatea de exercitare a autorităţii părinteşti, în condiţiile art. 506 din Codul civil. (7) Se consideră motive întemeiate pentru ca instanţa să decidă ca autoritatea părintească să se exercite de către un singur părinte alcoolismul, boala psihică, dependenţa de droguri a celuilalt părinte, violenţa faţă de copil sau faţă de celălalt părinte, condamnările pentru infracţiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infracţiuni cu privire la viaţa sexuală, infracţiuni de violenţă, precum şi orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de către acel părinte a autorităţii părinteşti. (8) În cazul existenţei unor neînţelegeri între părinţi cu privire la exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor părinteşti, instanţa judecătorească, după ascultarea ambilor părinţi, hotărăşte potrivit interesului superior al copilului. Art. 37. - Copilul are dreptul să fie crescut în condiţii care să permită dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală şi socială. În acest scop părinţii sunt obligaţi: a) să supravegheze copilul; b) să coopereze cu copilul şi să îi respecte viaţa intimă, privată şi demnitatea; c) să informeze copilul despre toate actele şi faptele care l-ar putea afecta şi să ia în considerare opinia acestuia; d) să întreprindă toate măsurile necesare pentru realizarea drepturilor copilului lor; e) să coopereze cu persoanele fizice şi persoanele juridice care exercită atribuţii în domeniul îngrijirii, educării şi formării profesionale a copilului. | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
26-05-2014 |
 | Amalia Vizitator |
| In primul rand as vrea sa va multumesc pentru timpul acordat. Asa este doamna Avocat Campean, legislatia mai mult m-a incurcat decat ajutat si descurcat.. ..si iesirea nu prea o vad... | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |