Forum avocaţi > Divort

Conturile de economii ale copiilor se impart in caz de partaj?

25-12-2022
Vizitator
Buna ziua,
Sunt casatorita de 8 ani si avem impreuna un copil. Sunt abuzata fizic si emotional de 6 ani, timp in care am tot sperat sa fie bine. Sotul a dezvoltat o boala psihica, iar traiul cu el a devenit insuportabil.
M-am decis sa divortez, insa, pentru ca il stiu cat este de razbunator, am nevoie de un avocat foarte bun care sa ma ajute sa ies din acest calvar care mi-a afectat sanatatea psihica.
De cativa ani, am deschis un cont de economii pe numele copilului(sotul stie suma si banca) si un alt cont de economii pe numele meu (la aceeasi banca insa sotul nu stie de ei).
Problema este ca el imi spune acum ca el nu a fost de acord sa pun banii in contul copilului si isi vrea banii inapoi.
Ce se intampla cu acei bani in cazul unui divort? Cum ii pot proteja?
Ce se intampla cu contul meu de economii? Ce pot face astfel incat el sa nu beneficieze de ei?
In cazul unui partaj, instanta verifica toate conturile din momentul depunerea cererii de divort sau si inainte de cerere?
Va mulțumesc anticipat si sper din inima sa imi raspundeti cat mai urgent.
Răspunde
 26-12-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa divortati si ulterior sa efectuati partajul.

Daca sunteti victima unor abuzuri, puteti formula o plangere penala impotriva sotului si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie, cat si desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului.

Referitor la partaj, masa partajabila este formata din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-12-2022
Vizitator
Buna ziua doamna avocat,
Va mulțumesc pentru raspuns.
Da, am de gand sa il dau in judecata pentru abuz, mai ales ca am si înregistrari video si audio cu injuraturi si acuzatii grave.
Acei bani sunt pusi pe numele copilului si sunt banii castigati de mine.Stiu ca nu conteaza acest aspect, insa sunt convinsa ca exista o solutie prin care sa pot proteja acei bani care nu sunt putini.
Ii pot retrage inainte de a depune cererea de divort.
Banuiesc ca toate conturile vor fi verificate de la data la care depun actele,nu si inainte? Asa-i?
Va multumesc!
Răspunde
 29-12-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Toate bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei sunt considerate bunuri comune, iar cotele sotilor se prezuma a fi egale.

Dupa depunerea actiunii de divort, bunurile dobandite de fostii soti sunt bunuri proprii.

Situatia contului minorului este discutabila, in mod normal acel cont a fost deschis din fondurile parintilor, cu acordul ambilor parinti.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.