Anca a scris pe 11-02-2023: bună ziua, am și eu o nelămurire dacă ma puteți ajuta în 2018 am divorțat de soțul meu și am primit custodie comuna el nu sa prezentat deloc nea divorțat instanta, in 2019 am redeschis dosarul și am primit autoritatea parinteasca sa fie exercitata de către mine cu stampila de decizie definitiva si irevocabila. recent a început sa ne caute pe motiv ca vrea sa îl vadă ( în sentinta nu este menționat nimic despre programul de vizita, doar despre pensie alimentara pe care nu am primit-o deloc)el exista posibilitatea sa primească drept la vizita copilul nu îl cunoaște cel mic are 9 ani iar eu am rupt legătură cu fostul soț când avea copilul 4 luni. de atunci nu a contribuit cu nimic nici financiar nici material. va mulțumesc Din punct de vedere legal, tatal poate solicita drept de vizita, printr-o actiune in instanta. Referitor la pensie, daca tatal nu achita aceasta obligatie, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|