Forum avocaţi > Divort

Divorț

11-02-2023
Vizitator
Vreau să divorțez de soție
Suntem despărțiti de 20 de ani dar nu divorțați ce ar trebuie să fac
Răspunde
 11-02-2023

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Bună ziua,
Pentru a divorța aveți posibilitatea fie să mergeți împreună la notar sau primărie, fie să mergeți singur la avocat. În ultimul caz, divorțul se va face prin obținerea unei hotărâri judecătorești.
Mă puteți contacta la numărul de telefon de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă nu puteți să divorțați la notar (ceea ce presupune înțelegere amiabilă), trebuie să formulați o acțiune de divorț la instanță, prin care să solicitați divorțul din culpă sau divorțul pentru despărțirea îndelungată (mai mult de 2 ani).

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2023
Vizitator
bună ziua, am și eu o nelămurire dacă ma puteți ajuta în 2018 am divorțat de soțul meu și am primit custodie comuna el nu sa prezentat deloc nea divorțat instanta, in 2019 am redeschis dosarul și am primit autoritatea parinteasca sa fie exercitata de către mine cu stampila de decizie definitiva si irevocabila. recent a început sa ne caute pe motiv ca vrea sa îl vadă ( în sentinta nu este menționat nimic despre programul de vizita, doar despre pensie alimentara pe care nu am primit-o deloc)el exista posibilitatea sa primească drept la vizita copilul nu îl cunoaște cel mic are 9 ani iar eu am rupt legătură cu fostul soț când avea copilul 4 luni. de atunci nu a contribuit cu nimic nici financiar nici material. va mulțumesc
Răspunde
 12-02-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Conform legii, copilul și părintele nerezident au dreptul la legături personale (drept de vizită). Dacă părinții nu se înțeleg amiabil asupra unui program de vizită, instanța va stabili un program la cererea părintelui nerezident.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2023
Vizitator
Chiar dacă în sentinta nu era specificat treaba asta? Dar exista posibilitatea sa schimbe decizia definitiva și irevocabila ( va întreb ca sunt tare nedumerita mulți au spus ca dacă nu este în sentinta nu mai poate face nimic și ca parintele rezidet va lua decizile) .. el nu a plătit pensia alimenta deloc cel mic nici măcar nu îl cunoaște cum sa ii spun copilului ca trebuie sa meargă sa doarmă la un necunoscut? ( copilu știe ca nu actualul soț este tatăl lui dar nu vrea sa audă ce tatăl biologic
Răspunde
 12-02-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Hotărârile judecătorești referitoare la autoritatea părintească au o autoritate de lucru judecat relativă, nu absolută. Asta înseamnă că dacă se modifică circumstanțele avute în vedere avute la pronunțarea soluției inițiale se pot pronunța alte măsuri asupra copilului. Ațadar, se poate schimba inclusiv modalitatea de exercitare a autorității părintești, din exclusivă în comună.

La dvs este în dicuție programul de legături personale (programul de vizită), care nu a fost cerut atunci când s-a dat hotărârea. Asta nu înseamnă că părintele nerezident nu poate cere și obține ca instanța să stabilească un astfel de program.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Catalin a scris pe 11-02-2023:
Vreau să divorțez de soție
Suntem despărțiti de 20 de ani dar nu divorțați ce ar trebuie să fac

Formulati cererea de divort in instanta.

Divortul se poate judeca si in lipsa paratei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anca a scris pe 11-02-2023:
bună ziua, am și eu o nelămurire dacă ma puteți ajuta în 2018 am divorțat de soțul meu și am primit custodie comuna el nu sa prezentat deloc nea divorțat instanta, in 2019 am redeschis dosarul și am primit autoritatea parinteasca sa fie exercitata de către mine cu stampila de decizie definitiva si irevocabila. recent a început sa ne caute pe motiv ca vrea sa îl vadă ( în sentinta nu este menționat nimic despre programul de vizita, doar despre pensie alimentara pe care nu am primit-o deloc)el exista posibilitatea sa primească drept la vizita copilul nu îl cunoaște cel mic are 9 ani iar eu am rupt legătură cu fostul soț când avea copilul 4 luni. de atunci nu a contribuit cu nimic nici financiar nici material. va mulțumesc

Din punct de vedere legal, tatal poate solicita drept de vizita, printr-o actiune in instanta.

Referitor la pensie, daca tatal nu achita aceasta obligatie, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.