Forum avocaţi > Divort

Partaj in divort prin judecata

27-02-2023
Vizitator
Buna ziua,

Eu si sotia ne dorim sa divortam, insa nu ne intelegem la impartirea bunurilor comune.

Detinem un apartament in cota parte 50/50, dobandit dupa casatorie prin credit. Rata creditelor, plata utilitatilor si a intretinerii este facuta exclusiv de catre mine. Creditul este facut pe numele meu, sotia neavand salariu.
Tin sa mentionez ca la plata avansului pentru apartament am contribuit impreuna 50/50 pe un procent de 10% din valoarea apartamentului. Bunurile din casa au fost achizitionate in cota de 70% eu, 30% ea.

In cazul judecatii pentru divort, cum se va face impartirea imobilului avand situatia de mai sus?

Autovehicolul este achizitionat, de asemenea, dupa casatorie, insa acolo figurez numai eu in acte, plus numai eu l-am platit. La acesta poate avea si sotia pretentii?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspunde
 27-02-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cota de contribuție prezumată de lege este de 1/2 pentru fiecare, dar dacă dovediți că ați contribuit mai mult decât soția la dobândirea bunurilor comune, veți primi o cotă mai mare de 1/2.
Aveți copii ? Dacă aveți copii, munca soției la creșterea copiilor se ia în considerare ca o contribuție la dobândirea bunurilor comune.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-02-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daniel a scris pe 27-02-2023:
Buna ziua,

Eu si sotia ne dorim sa divortam, insa nu ne intelegem la impartirea bunurilor comune.

Detinem un apartament in cota parte 50/50, dobandit dupa casatorie prin credit. Rata creditelor, plata utilitatilor si a intretinerii este facuta exclusiv de catre mine. Creditul este facut pe numele meu, sotia neavand salariu.
Tin sa mentionez ca la plata avansului pentru apartament am contribuit impreuna 50/50 pe un procent de 10% din valoarea apartamentului. Bunurile din casa au fost achizitionate in cota de 70% eu, 30% ea.

In cazul judecatii pentru divort, cum se va face impartirea imobilului avand situatia de mai sus?

Autovehicolul este achizitionat, de asemenea, dupa casatorie, insa acolo figurez numai eu in acte, plus numai eu l-am platit. La acesta poate avea si sotia pretentii?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

In primul rand va trebui sa divortati si ulterior sa efectuati partajul.

Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor, dar si a datoriilor acumulate de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Daca dvs ati avut o contributie majoritara la dobandirea bunurilor si detineti dovezi in acest sens, puteti solicita atribuirea unei cote de peste 50%.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.