Daniel a scris pe 27-02-2023: Buna ziua, Eu si sotia ne dorim sa divortam, insa nu ne intelegem la impartirea bunurilor comune. Detinem un apartament in cota parte 50/50, dobandit dupa casatorie prin credit. Rata creditelor, plata utilitatilor si a intretinerii este facuta exclusiv de catre mine. Creditul este facut pe numele meu, sotia neavand salariu. Tin sa mentionez ca la plata avansului pentru apartament am contribuit impreuna 50/50 pe un procent de 10% din valoarea apartamentului. Bunurile din casa au fost achizitionate in cota de 70% eu, 30% ea. In cazul judecatii pentru divort, cum se va face impartirea imobilului avand situatia de mai sus? Autovehicolul este achizitionat, de asemenea, dupa casatorie, insa acolo figurez numai eu in acte, plus numai eu l-am platit. La acesta poate avea si sotia pretentii? Multumesc anticipat pentru raspunsuri! In primul rand va trebui sa divortati si ulterior sa efectuati partajul. Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor, dar si a datoriilor acumulate de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale. Daca dvs ati avut o contributie majoritara la dobandirea bunurilor si detineti dovezi in acest sens, puteti solicita atribuirea unei cote de peste 50%. |