Forum avocaţi > Divort

Partaj la divort

06-04-2023
AvatarCetățean al Statului Roman
Vizitator
Salutare tuturor !
Ma aflu în situația urmatoare:
Sunt căsătorit de 5 ani și am împreună cu soția mea un băiețel.
Recent am picat victima a unei infidelități din partea soției,drept pentru care relația noastră a luat o întorsătură neașteptată.
Eu dețin un imobil dinainte sa o cunosc pe soția mea obținut prin vânzare cumpărare de la un cetățean.
În perioada aceasta am economisit niște finanțe pentru achiziționarea unui teren ( doar eu muncesc și doar eu am adus venituri pe toată perioada casatoriei ).
Întrebarile mele sunt:
În imediata apropiere o sa depun actele pentru divort și o sa achiziționez terenul. Soției mele ce i se cuvine la partaj ?
Cum sa cumpăr terenul ?( as putea sa îl achiziționez pe numele mamei mele după care sa întru în drepturi prin moștenire?).
Din imobil i se cuvine ceva ?
Am vreo șansă ca ,custodia copilului sa rămână la mine?
Răspunde
 06-04-2023

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Intre soti, regimul matrimonial inceteaza la data depunerii cererii de divort. prin urmare, veti putea cumpara terenul, insa preferabil ar fi sa faceti doar un antecontract si actul de vanzare dupa divort, ori sotia sa dea o declaratie in sensul ca imobilul este achizitionat doar din fondurile dvs proprii.

Oricum ar fi trebuie sa discutati aceste aspecte.

Custodia copilului va fi una comuna, ceea ce va doriti dvs ar putea fi locuinta minorului la dvs. V as recomanda sa va ganditi bine la interesul lui caci la aceasta varsta mama este inca persoana de referinta, dar doar cu conditia sa se ocupe cum trebuie de nevoile copilului. E de analizat in detaliu intreaga dinamica a relatiilor de familie si ar fi bine sa consultati si un avocat in conditii de confidentialitate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-04-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cetățean Al Statului Roman a scris pe 06-04-2023:
Salutare tuturor !
Ma aflu în situația urmatoare:
Sunt căsătorit de 5 ani și am împreună cu soția mea un băiețel.
Recent am picat victima a unei infidelități din partea soției,drept pentru care relația noastră a luat o întorsătură neașteptată.
Eu dețin un imobil dinainte sa o cunosc pe soția mea obținut prin vânzare cumpărare de la un cetățean.
În perioada aceasta am economisit niște finanțe pentru achiziționarea unui teren ( doar eu muncesc și doar eu am adus venituri pe toată perioada casatoriei ).
Întrebarile mele sunt:
În imediata apropiere o sa depun actele pentru divort și o sa achiziționez terenul. Soției mele ce i se cuvine la partaj ?
Cum sa cumpăr terenul ?( as putea sa îl achiziționez pe numele mamei mele după care sa întru în drepturi prin moștenire?).
Din imobil i se cuvine ceva ?
Am vreo șansă ca ,custodia copilului sa rămână la mine?

Referitor la partaj, masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Daca unul dintre soti a avut un aport majoritar la dobandirea bunurilor ce compun masa partajabila, poate solicita o cota mai mare.

Puteti achizitiona acel teren dupa introducerea actiunii de divort sau direct pe numele mamei dvs, insa practic banii economisiti de dvs in timpul casatoriei sunt bani comuni.

In ceea ce priveste divortul, puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, cat si clarificarea chestiunilor legate de situatia minorului: modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.