Forum avocaţi > Divort

Divort partaj copil minor

24-05-2023
Vizitator
Bună ziua, sunt căsătorită din 2018, practic suntem despartiti de 1 an (certuri și neînțelegeri de 3 ani din pricina viciului de aparate de carti)de la nașterea fetitei a fost mai mult plecat din pricina datoriilor pe care le făcea cât stătea în tara și acuma el locuiește în străinătate eu sunt în tara cu 2 copii minori doar fetita în vârstă de 3 ani este a sotului.
În principiu a fost de acord cu divorțul și eu ca cu condiția sa se facă partajul pe un imobil la care sincer în timpul acela nu munceam și nu am contribuit la care reacția lui a fost sa îl dau în judecata ca ma tine 5 ani prin instanta și nu mai face nimic.
Vreau sa fiu sincera pentru a avea un răspuns cât mai concret. Înainte de nașterea fetitei munceam cu el aducând sume mult mai mari ca el în casa dar după nașterea fetitei am rămas cu ea în tara și el muncea și trimitea bani mereu pentru mine și copii după achitarea datoriilor făcute de el deși nu eram în relații bune. În urma cu un an relația s-a degradat și mai tare din cauza sumelor trimise de el pe care eu le cheltuiam.si în ziua de azi trimite între 500 s-o 800 pentru fetita având un salariu de 2300euro. Întrebarea mea este dacă ajungem la partaj și el aduce extrase de cont cu câți bani a trimis se poate sa nu primesc nimic tiinand cont ca am și câteva credite de nevoi personale.
Răspunde
 25-05-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa promovati actiunea de divort, solicitand si clarificarea chestiunilor legate de situatia minorei: modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat.

Ulterior promovati actiunea de partaj.

Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Dvs va revine o cota de 1/2, chiar daca nu ati lucrat, ati avut grija de copil, astfel ca munca in gospodarie este la fel de importanta ca si munca remunerata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Munca femeii în gospodărie și pentru îngrijirea copiilor este o contribuție la dobândirea bunurilor comune.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.