Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Divort intre soti rezidenti si cu domiciliul comun de 6 ani intr-o tara europeana

02-06-2014
Vizitator
Buna
Suntem cetateni romani,casatoriti la Ambasada Romaniei din aceasta tara Europeana.Am avut domiciliul comun aici,timp de 6ani.Avem un copil minor.
Intrebarea mea este,daca unul dintre soti poate sa intenteze actiune de divort in Romania fara acordul celuilalt.Mentionez ca ambii soti au si domiciliul in Romania dar in orase diferite.Cat timp dureaza?
Ce se intampla cu custodia minorului si plata pensiei alimentare?
Va multumesc
Răspunde
 02-06-2014
Vizitator
Cristel a scris pe 01-06-2014:
Buna
Suntem cetateni romani,casatoriti la Ambasada Romaniei din aceasta tara Europeana.Am avut domiciliul comun aici,timp de 6ani.Avem un copil minor.
Nelamuririle mele ar fi:,daca unul dintre soti poate sa intenteze actiune de divort in Romania fara acordul celuilalt si fara sa-l instiinteze.Mentionez ca ambii soti au si domiciliul in Romania dar in orase diferite.Trebuie sa se prezinte personal sau poate face o procura unui avocat?Cat timp dureaza?
Ce se intampla cu custodia minorului si plata pensiei alimentare?
Va multumesc
Răspunde
 02-06-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
este bine sa va angajati un avocat, in special cand dvs nu va puteti prezenta la proces.
un sot poate depune actiune de divort chiar daca nu este de acord celalalt sot, fiindca atunci s-ar rezolva amiabil la notar.
asupra copilulului, parintii decid unde isi va avea domiciliul, iar custodia va fi comuna cf NCC
parintele celalalt va avea dreptul la legaturi personale cu minorul si va avea obligatia sa achite lunar pensia alimentara.
minorul poate fi ascultat de judecator si poate spune acestuia, cu cine doreste sa locuiasca. judecatorul va afla asta in urma unor serii de intrebari "mai pe ocolite"

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-06-2014
Vizitator
Va multumesc pt raspuns.
Am mai consultat pe cineva si mi s-a spus ca,avand domiciliul comun in alta tara,trebuie sa divortam aici si putem alege legislatia care ne avantajeaza.Alta parere spune ca unul dintre soti poate intenta divort in Romania,fara acordul celuilalt si se judeca in lipsa.Ma intreb cum este instiintat celalalt partener si ce se intampla daca nu se prezinta,din nestiinta de cauza.
Va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.