Forum avocaţi > Divort

Plata impozit venit donatii

20-10-2023
Vizitator
Buna ziua,numele meu este Yoga Cătălin și va deranjez cu o întrebare dacă se poate.In decurs a câțiva ani 2016...2023 inclusiv, am primit prin donație de pe diferite forumuri sume de bani in cont bancar sub forma de mica atenție sau cadou drept mulțumire,sumele erau mici 20..30..50lei rar 100lei.Adica eu ajutam anumite persoane să își rezolve unele probleme de ordin technic iar aceștia îmi punea cate o atenție în cont.De asemenea aveam conturi și pe forumurile străine unde primeam de asemenea bani in cont pe Revolut și PayPal.
In decursul anilor adunate sau strâns cu tot cu tranzacțiile mele,mai primeam bani datorii sau bani pt diverse in cont aproximativ 230.000lei total încasări în perioada 2016/2023.Multe sume sunt de la prieteni,sau rude transferare.Intrebarea este următoarea: Trebuia platit impozit pe sumele pe care le încasăm in cont de la diferite persoane? Am citit că cum conform legii Art 62 cod fiscal aliniat p).. sumele primite de la diverși că drept cadou,datorii,mulțumire etc.. până în 25.000lei sunt catalogate donații și nu se plătesc impozit,decât sumele peste se face un act la notar de donare.
Este posibil că să mă trezesc că ANAF vrea impozit ce acei bani? Oricum am listele cu toți care mi-au trimis,și la fel cu toți prietenii care mi-au transferat diferite sume in cont,la oare care dică le pot explica de unde vin sumele..

Vă mulțumesc mult pentru rapsunsul DV Domn Avocat.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.