Forum avocaţi > Divort

Partaj in caz de divort

27-01-2013
Vizitator
Am si eu o intrebare la cunoscatori. Bunicii mei vor sa imi dea casa, sa o treaca pe mine. Eu sunt casatorit de 10 ani, la un eventual divort, se imparte casa?
Răspunde
 22-02-2013
husi
0723689844
avromiladaniel@yahoo.com
Ce înseamnă "să vă dea casa?" Dacă e vorba de un contract de vânzare-cumpărare , da , bunul devine comun urmând ,deci , să fie supus partajului . Donația , însă , se prezumă a fi făcută numai pentru donatar afară de cazul când din însuși actul de donație rezultă că donația ar fi făcută în favoarea ambilor .

rd
Răspunde
 14-03-2015
Vizitator
Buna ziua. Sunt divortat prin notar fara copii, iar sotia vrea sa-mi lase mie toate bunurile dobandite in timpul casatoriei, inclusiv o constructie ridicata pe jumatate. Intrebarea mea este daca se poate face un act prin notar, prin care eu sunt de acord sa o despagubesc cu o suma de bani iar ea sa-mi cedeze toate bunurile. Multumesc !
Răspunde
 14-03-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
da, apelati tot la notar

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2015
Vizitator
Sorin, da, puteti face un act de partaj cu sulta la notariat sau o donatie - va fa consilia notarul care e varianta cea mai buna.
Gasiti un model de partaj notarial pe acest site.
Răspunde
 15-03-2015
Vizitator
Alexandra, multumesc pentru adresa site-ului, dar intrebarea mea era daca pot face un act fara sa facem partajul. Adica pur si simplu un act notarial prin care sotia sa-mi cedeze bunurile iar eu sa o despagubesc prin intelegere amiabila. Sa fiu mai clar, vrem amadoi un act fara a se mai face partajul. Multumesc frumos.
Răspunde
 15-03-2015
Vizitator
Actul de partaj este tot un act.. nu stiu ce intelegeti d-vs prin partaj, dar nu presupune sa mergeti in instanta daca asta ati inteles. Actul de partaj exact asta este, un act prin care puteti sa cedati bunurile sotiei si sa ii dati o despagubire (sulta). Acesta este un act de partaj si il faceti la notariat. Aveti si varianta sa faceti un contract de donatie. Vorbiti cu notarul sa vedeti care este solutia care va avantajeaza. Taxele sunt asemanatoare pentru ambele variante si sulta nu se taxeaza.
Răspunde
 15-03-2015
Vizitator
Am inteles, multumesc mult. O duminica frumoasa va doresc !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.