Forum avocaţi > Divort

Partaj - răsturnare cotă prezumată (50/50)

11-03-2024
Vizitator
Căsătoria a durat din 2011 până în prezent. Divorul fiind inițiat de soție și finalizat prin culpă comună. Ea inițial nu a dorit partaj. Acum s-a răzgândit și a depus actele pentru partaj. Dorește cotă 50/50. Din calculele mele aceste cerințe sunt exagerate, iar acum urmează explicațiile: din 2011-2012 nu a avut venituri, din 2012-14 a fost angajată cu salariul minim pe economie; iar din 2014-prezent este profesoară la liceu. Avem doi copii (2016 ; 2020). Eu în perioada 2011-2021 am lucrat în țară ( având salariul cu în medie cu 40% mai mare pe toată perioada in care ea a lucrat ..iar când nu a lucrat eu fiind cel care a contribuit în totalitate cu salriul ( ea fiind ajutată de părinții ei in perioada in care nu a reușit să aibă de muncă, pentru ca învața pentru examenul de titularizare). Din 2021-2023 eu am lucrat in străinătate (venind acasa la cateva 3-4 luni pentru o săptmană) având salariu de 3500€ și platind acolo chiria 1100€ ...salariul soției fiind de ~3800 lei in toată această perioada neavand vre-o contribuție la plata chiriei (Eu in prezent nu mai lucrez in străinătate având locul de muncă in România si platesc pensia de intretinere de 33% din venituri). Din 2011 până la divorț am locuit in apartamentul socrilor, iar ei au stat la casă lor de la țară până in 2015 , din 2015 am achiziționat prin credit prima casă un apartament in care au locuit socrii (pentru ca au dorit sa ajute la cresterea copiilor) până la divorț. Acel apartament l-am renovat printr-un credit de consum. Menționez că apartamentul socrilor este un apartament de 4 camere 98mp iar cel achiziționat prin creditul prima casă este de 2 camere de 34mp (cel in care eu locuiesc după divorț). in tot acest timp...am achiziționat 2 autoturisme ( două credite de consum ) și am renovat și apartamentul in care am locuit cu ea și copii ( apartament in care acum ea locuiește cu socrii și copii in acest moment). Ea la partaj a cerut 50% din valoarea apartamentul ( și mi-a propus să-mi dea mie banii și să plec eu să-mi caut garsonieră pentru că ea nu mai vrea să locuiască cu părințîi). La acesta propunere ea refuză să ia in calcul valoarea bunurilor achiziționate in apartamentul in care am locuit, valoarea autoturismelor și contribuția mea in timpul căsniciei ( eu fiind cel care a plătit in totalitate creditele bancare și apartamentul achiziționat prin creditul prima casă - deasemena fiind cel care a achitat în permanentă utilitățile atât cât am stat în țară și când am lucrat din străinătate).Eu nu îmi doresc să mă mut într-o garsonieră ( având fete ) îmi doresc să primesc o cota diferită la partaj și să îi plătesc eu o sultă...daca s-ar aplica după calcul total al masei partajabile. Eu îmi doresc să pot să rămân în apartament având două camere una din camere să fie pentru fete pentru programul de vizită, în special când vor mai crește. insă nu îmi doresc nici bunurile care le are in apartamentul în care am locuit până la divorț, toate bunurile din apartament și autoturismele nu mi le doresc doresc să le păstreze (apartamentul în care locuiesc acum fiind deja mobilat si utilat) și să-mi plătească mie cota de contribuție la achiziționarea acelor bunuri prin care să compenseze prin această suma pentru sultă pe care eu ar trebui să îi o ofer pentru aparament. Ce cota aș putea cere la partaj in acest caz? (70/30? ...75/25? ... 80/20? ... 90/10?) Eu fiind cel care a plătit toate creditele și apartamentul achiztionat prin prima casă - avad extrasele de cont din 2011 până in prezent - știu că se pune la acest partaj și contribuția ei in creșterea copiilor dar și eu am contribuit și nu înteleg exact cum se procedează în acest caz. Estimativ: valoare bunuri achiziționate + renovare apartamente 30000€ ...iar valoarea apartamentului în care locuiesc este 40000€ la pretul pietei - pretul la achizitie din 2015 fiind de 26000€). Vă mulțumesc
Răspunde
 11-03-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulați cerere reconvențională în termenul legal, prin care solicitați împărțirea masei partajabile în modalitatea dorită de dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2024
Vizitator
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.