Forum avocaţi > Divort

Partaj

12-03-2024
Vizitator
Sunt casatorit de 15 ani. In acest timp sotia a muncit cel mult 2 ani de zile pe salariu minim, rstul timpului fiind dedicat cresterii copilului. In acest 15 ani am cumparat un apartament pe care ulterior l-am vandut si am cumparat o casa (ambele cu credit imobiliar). De asemenea, a mai foat achizitionata si o masina, care a foat achitata in totalitate. Financiar, eu am fost cel care a intretinut familia in toti acesti ani, platind toate ratele si cheltuielile zilnice ale familiei, avand salariu in ultimii 6 ani de peste 4500$/luna. Dar datorita deteriorarii grave a relatiilor dintre noi (nu intru in detalii), ma gandesc serios la divort. Nu vor fii probleme legate de custodia copilul minor, ea urmand sa locuiasca cu mama ei (viitoarea fosta sotie) probabil la soacra mea deoarece din pricina slujbei eu sunt plecat din tata cam 6 luni pe ani. Dar nu doresc ca sotia sa beneficieze de 50% din casa si celelalte bunuri. De asemenea nu doresc sa o sustin in continuare financiar pe sotie ci doar sa platesc pensie alimentara (rezonabila) pentru copil. Cat se impune, procentual si min/max din salariu ca pensie alimentara? Ce sanse am ca acest lucru sa se intample, si cum ar trebui sa procedez?
Răspunde
 17-03-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
În primul rând va trebui să divorțați și ulterior să efectuați partajul.

Dacă minorul va rămâne la mama, veți fi obligat la plata unei pensii de întreținere de 1/4 din venitul net/lunar realizat.

Referitor la partaj, dacă puteți dovedi ca ați avut o contribuție majoritară la dobândirea bunurilor, puteți solicita o cota mai mare de 50%.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.