|
22-07-2014 |
 | Framursulpolar Vizitator |
| Buna ziua! Numele meu este Fram, am 32 de ani si sunt din Timisoara. Ne-am casatorit in luna noiembrie a anului 2011, dupa un sir de incidente, mai mult sau mai putin placute, legate de trecutul meu in care am fost implicat direct si/sau indirect, cu socrii mei. Am stat un an de zile in chirie un totul a fost perfect (aproape). Ramanand 2 saptamani fara serviciul, sotia fiind insarcinata si de teama de a nu cheltui banutii cei aveam pusi deoparte de la nunta, sotia a zis sa revenim acasa la parintii ei desi stia relatia dintre ei si mine, in plus acestia au fost la un pas sa opreasca nunta pe care o doream ... (va spun acum in mare, nedetaliind pana la ultimul fir). De cand ne-am mutat si pana anul trecut in mai, relatia dintre mine si sotia alaturi de unul si/sau ambii socrii a fost incordata (mentionez ca locuiam doar cu tatal ei, soacra lucrand in Italia si venind doar 1-2 ori pe an, dar atunci stand si cate 2 luni). In luna mai, la sfarsit, anul trecut, dupa ce a implinit Maria, fetita naostra 1 an, nefiind de acord cu un lucru banal si nevrand sa fac ceea ce mi-a cerut mama sotiei (o prostie si anume sa o duc la sat la parintii ei si sa stau acolo cu ele cateva zile --- nu doream, nu imi place si in plus trebuia a 3-a zi sa revin la munca si drumul ma obosea), mia spus sa parasesc casa. Sotia a plans putintel, dar nu a intervenit in nici un mod, nu a luat nici o atitudine, parca acceptand acest lucru ... De atunci si pana in prezent am contribuit financiar la cresterea copilului dar nu numai in acest plan : ieseam la plimbare, mergeam in mini-vacante, etc dar nici io clipa nu mi-am pus problema sa pastrez tot ce cheltuiam pt fata si sa fac dovezi financiare pentru o eventuala ... (tinand cotn ca ne intelegeam bine, stateam la ele, uneori, nu fiecare zi/seara, cand era singura). Acum 3 saptamani, fiind plecata impresuan cu mama ei care s-a intros in tara dar si cu fata la sat pentru 4-5 saptamani, m-aanuntat ca vrea sa divorteze, e hotarata, brusc din senin, ca ma va da in judecata si cere in instanta sa platesc pensia alimentara din anii ce au trecut, cheltuieli de avocat, etc. Mentionez faptul ca in momentul cand m-a indepartat din casa mama sotiei nu am facut nici o plangere, decat acum 1-2 luni la protectia copilului din Timisoara in care anuntam ca nu ma lasa sa imi vad fetita, uneori invocand tot felul de motive (ba ca parintii sunt acasa si nu pot sa vin sa o iau/vad pt ca are certuri cu ei, ba ca si-au planificat o plecare, iesire , ba acum ca au fost plecate din oras 4-5 sapt, etc). V-as ruga frumos sa imi spuneti parerea voastra si ce sfat imi dati!!! Mentionez faptul ca am avut un cont in banca, facut dupa ce ne-am casatorit, doar pe numele ei fiind toti banii obtinuti dupa eveniment, spunandu-mi ca institutia financiara respectiva, CEC-ul, nu poate pune 2 persoane pt ca nici una din ele sa nu poate retrage bani fara stirea celuilalt. Actele de depunere fiind pe numele ei dupa casatorie, adica numele meu de familie + prenumele. Din 4500euro a mai ramas la un moment dat cu 3000,cand s-a ajuns la aceasta suma ma trecut si pe mine, eu retragand fara sa o anunt 1000 euro pt plata unei scoli si finalizarea universitatii, iar dupa ea si-a retras toti banii, adica inca 2000...aici vorbesc doar de contul in euro, pe langa acesta fiind cel de ron cu aprox 3200 pe care nu m-a trecut dar ce l-a realziat tot dupa ce mi-a luat numele.REPET, din banii de la nunta!In cazul ca se ajunge la divort, doamne fereste, partaj, ce ma sfatuiti, ce sanse sunt sa se normalizeze situatia. Sansele ca fetita sa ramana la mine?Etc.... VA MULTUMESC. | |
|
|
|
24-07-2014 |
| mai bine faceti un efort financiar, inchiriati un apartment si luati-va sotia si fata acasa. oricum nu o sa poata sa va ceara pensia din anii trecuti. sunt sanse mici ca fata sa aiba domiciliul stabilit la dvs, pt ca este f mica | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
24-07-2014 |
 | Fram Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns ... Legea din Romania da in proportie de 99% copilul mamei? Nu inteleg de ce acest lucru.... Are 2 ani si 4 luni .. nu inteleg exact ce inseamna termenul "foarte mica" sau "suficient de mare", mai exact ce reprezinta in ani? Luand varianta ca ar avea 6 ani si ar fi intrebata cu cine vrea sa locuiasca si ar raspunde "tata", care ar fi situatia? Dar daca ar zice cu amandoi? Nu inteleg modul cum s-ar judeca ceva ce ar putea spune un copil ... Multumesc mult inca o data pentru sfat! Revin daca si cand o sa mai am intrebari ... | |
|
|
|
25-07-2014 |
 | Roxana Vizitator |
| Fram a scris pe 24-07-2014: Multumesc pentru raspuns ... Legea din Romania da in proportie de 99% copilul mamei? Nu este deloc adevarat, dupa intrarea in vigoare a noului cod civil foarte rar mai este acordata custudia vreunuia dintre parinti - s-a considerat ca parintii trebuie sa aiba custodie comuna (sa exercite in comun autoritatea parinteasca) si doar in cazuri exceptionale,cand parintele este un veritabil pericol pentru integritatea fizica si psihica a minorului de ex., sa ii fie incredintat celuilalt parinte. Asta cu 99% sunt povesti de pe vremea codului civil comunist abrogat in 2011.. | |
|
|
|
28-07-2014 |
 | Adam maria Vizitator |
| eu si sotul meu suntem in Londra impreuna cu copilul in varsta de 4 ani. Datorita unor vicii de-ale lui, aceasta casnicie nu mai poate continua, ba mai mult, de cateva luni el a parasit casa in care locuim cu contract de inchiriere, refuzand sa-si onoreze contractul si lasandu-ma pe mine cu copilul sa platesc in continuare.Noi avem domiciliul in Cluj dar suntem in Londra din 2010. Pot divorta in Romania dar fara a fi nevoita sa ma prezint deoarece lucrez si din septembrie incepe si copilul scoala? Va multumesc | |
|
|
|
29-07-2014 |
| da puteti Instanţa competentă Art. 914. - (1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul. (2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti. | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
12-08-2014 |
 | Florentina C Vizitator |
| Buna ziua,doresc sa divortez si mentionez faptul ca am copil minor(4 ani) si lucrez mai mult in strainatate.Nu am o locuinta pe numele meu si nici nu pot dovedi ca lucrez deoarece eu lucrez pe contracte scurte in strainatate si nici sotul nu are o locuinta pe numele lui.Care sunt sansele daca intentez divort sa pierd copilul?Ce criterii trebuiesc indeplinite pentru castigarea custodiei?Deci daca la momentul intentarii divortului nu am un serviciu stabil si nici o locuinta pe numele meu desi nu sunt o mama denturata si nici nu sufar de vreo boala psihica,si nici nu ma reprezinta un avocat la divort exista sansa sa pierd copilul?va multumesc anticipat! | |
|
|
|
13-08-2014 |
| Sunt riscuri sa pierdeți fiind neapărată. Se aplica regula custodiei comuna, pe care vad ca o confunda și unii avocati cu situatia stabilirii domiciliului copilului. Domiciliul minorului vă fi stabilit la unul dintre părinți dar custodia vă fi comuna- toate deciziile privind minorul, le luați împreună. Daca lucrați legal, prezentati contractele de munca asa cum sunt. Daca lucrați în străinătate, unde va locui minorul? Cum va putea tatăl sa mențină fizic legături personale cu copilul? | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
17-08-2014 |
 | Florentina C Vizitator |
| Multumesc frumos doamna avocat!In caz ca mai am intrebari, revin. | |
|
|
|
18-08-2014 |
 | Nicu Vizitator |
| Buna ziua,am o fetita de 4 ani pe care am crescut-o de la 2 ani singur,mama ei lucrand an starinatatr cate 8 luni pe an,acum nu ne mai integem am decis sa divortam dar problema e fetita,domiciliul copilului este pe adresa unde mea,ia sta la tara acum la niste bunici si peste 1 saptamana pleaca iar 8 luni iar fetita vrea so lase la mama iei care locuieste tot la tara recasatorita cu un ciudat iar casa an care va creste copilu da sa cada e din chirpici.poate sa faca asa ceva atata timp ca tata este an tara sa nu ramana fata la mine?multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |