Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Bunuri care intra sub incidenta casatoriei in vederea partajului dupa divort

16-02-2013
Vizitator
m-am casatorit pe data de 18 iulie 2009 si am divortat pe 26 martie 2012. am locuit impreuna 1 an si jumatate inainte de nunta, si 2 ani jumatate casatoriti
cu un an inainte am facut o investitie impreuna cu viitorul meu sot, de care acum sunt divortata. investitia se refera la 2 terenuri la care am participat cu sume de bani amandoi, insa le-am luat pe numele lui, deoarece planificasem nunta, stiam ca el va fi sotul meu si aveam mare incredere in el
din pacate dupa nunta lucrurile au inceput sa mearga din ce in ce mai rau, nu am mai putut sa continui cu acesta casnicie care devenise doar formala. dupa 2 ani jumate de la nunta am hotarat sa divortez, decizie pe care a acceptat-o si el
in urma divortului el a ramas bineinteles cu proprietatile achizitionate impreuna pentru ca sunt pe numele lui. in plus pe timpul casatoriei el a construit o casuta in curtea mamei lui, cu gandul ca ne vom muta acolo. in timpul acesta eu plateam chiria, intretinerea, asiguram cea mai mare parte a veniturilor necesare in casa si traiului, iar el agonisea sa faca aceasta casuta, care bineinteles e in curtea mamei lui deci este pe numele mamei lui. tot inainte de nunta si-a cumparat si o masina, la care bineinteles am participat si eu ajutandu-l sa isi achite ratele
am fost de acord amandoi si am facut cerere de divort la starea civila unde ne-am cununat. am preferat aceasta varianta ca sa scap mai repede de chin, nu m-a mai interesat nimic doar sa imi recapat numele de fata care mi-a facut cinste toata viata
din aceasta casnicie el s-a ales cu 2 terenuri ca investitie si o casa, eu m-am ales cu traume psihice si cu o cicatrice de toata frumusetea pe burta, 17 cm, ca urmare a unei operatii pentru sarcina extrauterina
ce pot face ca sa imi recuperez banii pe care cu buna stiinta eu i-am dat
intra cumva sub incidenta casatoriei ceea ce am cumparat inainte de casatorie, impreuna, cu gand ca vom avea copii si achizitionam pentru copii nostri. dar ceea ce a construit el la mama lui in curte desi nu este pe numele lui?
in cat timp de la divort se poate cere partajul?
multumesc! astept raspuns
Răspunde
 22-02-2013
husi
0723689844
avromiladaniel@yahoo.com
Aveți doar drept de creanță ce constă în contribuția pe care ați avut-o la dobândirea bunurilor enumerate . Dacă nu vă veți înțelege cu fostul soț în privința cuantumului pretențiilor d-stră , aveți deschisă calea unui proces prin care să vă valorificați creanța . Din păcate , regimul matrimonial nu poate fi aplicat în cazul bunurilor dobândite de concubini , acestora aplicându-li-se regimul coproprietății din dreptul comun .

rd
Răspunde
 23-02-2013

1concord a scris pe 22-02-2013:
Aveți doar drept de creanță ce constă în contribuția pe care ați avut-o la dobândirea bunurilor enumerate . Dacă nu vă veți înțelege cu fostul soț în privința cuantumului pretențiilor d-stră , aveți deschisă calea unui proces prin care să vă valorificați creanța . Din păcate , regimul matrimonial nu poate fi aplicat în cazul bunurilor dobândite de concubini , acestora aplicându-li-se regimul coproprietății din dreptul comun .
email-avromiladaniel@yahoo.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.