Forum avocaţi > Divort

Divort. Incredintare minor. Partaj ? Se poate asa ...

07-09-2014
Vizitator
Buna dimineata.

Situatia este urmatoarea : detin dinaintea casatoriei un apartament si 50% dintr-o alta proprietate (casa si teren intravilan), restul de 50% din proprietate este detinut de parintii mei. In naivitatea mea superioara, dupa casatorie am contractat un credit ipotecar (am girat apartamentul), iar banii - in totalitate - i-am folosit pentru extinderea si mansardarea casei. Creditul este doar pe numele meu, deoarece veniturile lui de atunci (era taximetrist) nu erau luate in considerare de catre banca. In timpul celor 10 ani de casnicie a lucrat doar 2 ani si jumatate si a beneficiat timp de 1 an si 7 luni de indemnizatie de soma; momentan nu munceste, iar indemnizatia de somaj I-a incetat in aprilie 2014. In momentul in care in sistemul de stat s-au redus salariile cu 25% (2010 - 2011), deoarece nu mai puteam achita ratele la banca, am inchiriat apartamentul si ne-am mutat la parintii mei. Pana atunci reusam sa platesc rata excusiv din salariul meu, iar din salariile de la joburile part-time ne descurcam cu restul cheltuielilor. In momentul de fata platesc rata din chiria incasata la care mai adaug cam jumatate din salariul meu de baza. Locuim toti in casa construita cu banii din credit si cu ce bani au mai avut ai mei A muncit la construirea casei in sensul ca i-a ajutat pe muncitorii platiti din banii parintilor meiTinand cont de toate acestea si de legislatia in vigoare va rog sa-mi spuneti ce ii revine la partaj ? 25% din casa nou construita, asa cum pretinde el? Cu toate ca terenul si casa veche le aveam inainte de casatorie ? cu toate ca nu a contribuit financiar la construirea casei, ca nu a contribuit si nu contribuie (pentru ca nu avea si nu are nici o sursa de venit) la achitarea ratelor ? Mentionez ca in extrasul CF nu apare numele lui, dar casa a fost extinsa in timpul casatoriei, dar nu pe banii lui. Va multumec
Răspunde
 07-09-2014
Vizitator
Scuze ... Am apasat "publica mesaj" mai repede decat trebuia.
Vreau sa mai intreb daca se poate defalca tarasenia aceasta in doua. In sensul ca intr-un proces sa se pronunte instanta (nu, nu suntem capabili de un divort elegant, la notar) referitor la desfacerea casatoriei si stabilirea domiciliului minorului ( nu exista motive pentru custodie exclusiva, deci va fi una comuna) si partea cu partajul sa ramana in aer, pana cand va avea bani sa timbreze la valoare.
Va multumesc
Răspunde
 10-09-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
da, se pot face separat

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.