| Corina Vizitator |
| Buna ziua ! Situatia in care ma aflu este urmatoarea: Sotul meu are o relatie extraconjugala cu o colega de birou. L-am confruntat, situatia a degenerat si am fost lovita. Am chemat politia, am facut plangere penala impotriva lui. Dupa acest incident a inceput santajul emotional: imi promitea ca a incetat relatia, ca ma vrea doar pe mine, ca ma iubeste etc. M-a convins sa dau declaratie ca nu doresc inceperea urmaririi penale, dupa care a continuat sa ma abuzeze psihic. Imi spunea ca ma aduce in punctul in care eu o sa-mi doresc divortul pentru ca el nu are niciun motiv temeinic pentru a face acest pas. Astazi imi spunea ca ma iubeste si vrea sa il iert, maine imi spunea ca o iubeste pe ea si cu ea vrea sa-si faca viitorul. In timp ce imi spunea cat de mult ma iubeste, ma denigra in fata colegilor, a cunostintelor si a rudelor. Eu am slabit foarte mult si brusc, am fost la psiholog pentru ca am avut tendinte de suicid, insa nu mi-am permis terapie si mi-a fost si teama, ca nu cumva sa foloseasca asta impotriva mea la divort (deja spunea tuturor ca am probleme mentale si ca el nu mai suporta). Bineinteles ca relatia cu colega a continuat, a inflorit iar ea il bate la cap sa divorteze cat mai repede, apeland la tot felul de presiuni si tertipuri (ba ii spune ca e insarcinata, ba ca nu vrea sa-l mai vada, dupa care revine cu lacrimi in ochi). Eu nu am vrut sa divortam pentru ca in momentele in care ea il lasa in pace, el era cu totul alt om, cel de care ma indragostisem; cum reaparea ea, cum se schimba brusc si relatia noastra. Trebuie sa mai mentionez ca suntem casatoriti de 5 ani, avem o fetita de aproape 4 ani. Primii trei ani am locuit la parintii mei, fara a plati chirie sau facturi de intretinere. De doi ani ne-am cumparat casa (contractul este pe numele amandurora) cu banii proveniti din vanzarea unui imobil, pe care l-a detinut el dinaintea casatoriei(vanzarea s-a facut in timpul casatoriei) plus un credit ipotecar. Eu, dupa iesirea din CIC am intrat in somaj, un an de zile, dupa care, el mi-a sugerat sa mai raman acasa pana implineste fetita 4 ani, sa ma ocup eu de cresterea si educare ei, pentru ca nimeni nu ar fi mai potrivit pentru asta. In concluzie, eu de aproape un an nu am niciun venit. Parintii mei ne-au ajutat si ne ajuta financiar foarte mult, la orice bun cumparat in casa, au participat si ei, daca nu exclusiv, de cele mai multe ori ne dadeau mai mult de jumatate din suma cheltuita. Acum, el ma ameninta ca nu pot sa am pretentii la nimic: casa nu este cumparata din banii nostri ci doar din ai lui, bunurile - chiar daca am contribuit si eu sau parintii mei, le-a cumparat pe numele lui, serviciu nu am, copilul clar va ramane cu el etc. Ma tracaseaza aproape zilnic iar cand aduc vorba de separare, imi spune ca nu el a vrut divortul ci eu, ca nu mai suport viata cu el! Nu mai am curaj sa vorbesc cu nimeni, pentru ca intoarce orice gest, vorba sau actiune impotriva mea. Mi-a spus ca am slabit mult si ca ma infometez pentru a atrage mila celorlalti, ca o fac intentionat, nu realizeaza ca comportamentul lui m-a dus la depresie si anxietate. Intrebarea mea este: ce pot obtine in urma divortului: pot avea pretentii la daune morale (si ce sanse de castig as avea, sunt constienta ca pot cere orice si oricat insa...)? In urma partajului, pot obtine 50% din bunuri, inclusiv casa? Ce imi sugerati sa fac? Eu mizez pe desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a lui, el neavand motive intemeiate - consider eu, doar daca nu "fabrica" unele. Nu doresc divort amiabil pentru ca am aflat ca a facut un credit de nevoi personale, de care eu nu stiam, are multe cheltuieli de care eu nu stiu (nu stiu de un an de zile nici care mai este venitul lui!) si el vrea sa vindem casa, sa acoperim creditul ipotecar si "alte datorii" si daca mai ramane ceva...impartim. Ori eu nu sunt de acord sa platesc datorii pe care nu le-am facut impreuna, sau nu au fost facute pentru noi. Va rog tare mult sa-mi raspundeti, nu-mi permit o consultanta la un avocat si am mare nevoie de un sfat ! Va multumesc ! Damian corina | |
|
|
| Datoriile se impart doar daca au fost facute pentru cheltuielile curente ale casatoriei. Partea din imobil achitata cu banii proveniti din vanzarea bunului propriu este bun propriu al sotului. Puteti imparti doar diferenta, in functie de gradul de contributie al fiecaruia. Si munca femeii in gospodarie si cresterea copilului se ia in calcul. Bunurile mobile dobandite in timpul casatoriei se impart tot conform contributiei fiecaruia. Custodia va fi comuna, nu as miza ca minora va locui sigur cu tatal. Are o varsta mica cand ar tb sa stea inca cu mama, plus ca este invatata sa stea cu dvs. Ca nu aveti un loc de munca in prezent nu e neaparat un criteriu, plus ca puteti incerca sa va gasiti ceva.Plus ca va primi pensie de intretinere de la tata. Poate va ajuta si parintii... Desfacerea casatoriei si stabilirrea autoritatii parintesti si a locuintei minorei este un proces, partajul este un alt dosar. Cred ca ar tb sa incercati sa consultati totusi un avocat. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|