Forum avocaţi > Divort

Divort minori

15-10-2014

Buna ziua ,
Sunt int-o dilema , am un frate de 38 de ani si are o casnicie de aproximativ 15 ani din care au rezultat doi copiii , problema este ca relatia lor nu mai merge de ceva vreme si el sa hotarat sa divorteze.
Ei stau la parintii mei care ii ajuta cu crestetea si educarea copiilor nu au dobantit nici un bun in comun pe parcursul acestei casniciii, care dintre ei ar avea castig de cauza in privinta copiilor ? In conditiile mama acestora nu are o locuinta si are un venit de 800ron\luna iar tatal 4000 de ron \luna si sta cu parintii.
Daca incazul in care copii vor fi incredintati mamei tatal va plati o pensie alimentara cum este firesc , tatal are un grad de indatorare la banci foarte ridicat se ia in calcul si asta ?
Dar daca mama ar inchiria o locuinta pe perioada divortului ar ajutao la dobandirea copiilor?

Intreb toate aceste lucruri pentru ca nu stiu cum sa i ajut sa le fie bine ,fac referire la copii ......ca parintii lor ii foloseste ca o arma de razbunare impotriva celuilalt , am uitat sa mentionez mama are niste iesiri nervoase necontrolate bine ca mai joaca si teatru ........ ameninta ca se si ucide ,,se face ca lesina.... etc...-ganditiva la ce scene asista copiii aproape zi de zi.
Credeti ca acesti copii auun viitor langa o asa mama care nu se gandeste la psihicul lor fragil ? Nu judec pe nimeni si eu sunt parinte .

Multumesc .
Răspunde
 16-10-2014
Petrosani

amariaborz@yahoo.com
Buna ziua, doamna Lacra.
Existenta sau inexistenta bunurilor comune nu are nicio relevanta asupra exercitarii autoritatii parintesti.
Autoritatea parinteasca se exercita de regula in comun, iar stabilirea domiciliului minorilor dupa divort se face prin acordul parintilor sau in lipsa acestui acord, va hotari instanta, luand in considerare interesul superior al copiiilor. Daca varsta minorilor este de peste 10 ani, acestia vor fi audiati de instanta privitor la domiciliul pe care ar dori sa-l aiba dupa divortul parintilor.
Veniturile parintilor vor fi luate in calcul preponderent pentru stabilirea cuantumului obligatiei de intretinere, nu pentru stabilirea domiciliului minorilor.
La stabilirea pensiei de intretinere nu se va tine cont de alte obligatii financiare ale parintilor, respectiv creditele mentionate de dumneavoastra.
Parintele care solicita stabilirea domiciliului minorilor trebuie sa detina in folosinta ( nu proprietate) o locuinta.

Avocat Ana-Maria Borz

Avocat Ana-Maria Borz
Răspunde
 18-10-2014

.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.