Forum avocaţi > Divort

Divort cu minor si partaj.

07-11-2014
Vizitator
Buna ziua tuturor. Divortez de sotul meu! Avem un copil de 11luni, un apartament obtinut in timpul casatoriei, o Intreprindere Individuala(la care sunt administrator), bunurile firmei(un utilaj), bani in contul firmei. Problema nr. 1: am dubla cetatenie (de R.Moldova si de Romania), divortand as vrea sa-mi fac mutatie la mama in Rep. Md., acolo imi pot creste copilul cel mai bine. Avand in vedere ca la trecerea unei granite mi se cere o procura pe copil din partea tatalui copilului, as vrea sa obtin in instanta, dreptul de a circula oriunde cu copilul, fara a-l mai cauta pe tatal, la o perioada de timp pt a-mi face o alta procura. Care e procedura in instanta si Cum ar trebui sa procedez pt obtine a-mi atinge scopul?
Problema nr. 2: fiind unic administrator la Intreprindere Individuala, utilajul fiind cumparat de niste bani pe care ii aveam eu in contul personal.banii mi i-a dat mama mea, dar nu am vreun act care sa certifice acest fapt. Sotul meu avand un salar de 2000lei, fiind bugetar. Intrebarea este: cand ajungem la partaj, aceasta firma a mea, urmeaza sa fie "impartita"?
Problema nr. 3: la cumpararea apartamentului, am primit toata suma de bani, de la mama mea. Inainte de a incheia actul de vanzare cumparare, am facut un act notarial, precum ca: mama mi-a donat suma de "n" euro pt a-mi cumpara apartamentul situat pe strada..., ma ajuta cu ceva acest act in instanta, pt a recupera suma donata de mama?

Multumesc anticipat
Răspunde
 10-11-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
1. Actiunea de divort este de competenta ultimului domiciliu comun al sotilor. Veti putea solicita custodie exclusiva asupra minorului (ceea ce ar implica sa calatoriti liber, fara acordul tatalui) dar nu cred ca o veti obtine. Insa ati putea obtine stabilirea locuintei minorului la dvs, inclusiv in Rep Moldova, daca veti convinge instanta ca acest lucru este in favoarea copilului.

2.Prob partajului se pune doar dupa ce se solutioneaza definitiv divortul, firma nu se imparte pt ca este distincta de persoana sotilor si de patrimoniul acestora, doar eventualele beneficii sau contributii la infiintarea ei (contributie care ar putea sa fi fost facuta din bani comuni).

3.Daca mama v-a donat acei bani pt achizitionarea imobilului, atunci acest imobil este bun comun dar obtinut cu contributia dvs exclusiva (banuiesc ca e achizitionat in timpul casatoriei). Nu stiu ce aveti in vedere cand vb de recuperarea sumei donate. Mama este cea care poate revoca donatia, daca va fi cazul si nu dvs.

Oricum, ideea e ca va tb neaparat sa consultati un avocat pt ca probleme sunt mai compexe decat ceea ce am reusit eu sa expun aici, atat in problema partajului, cat si a divortului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.