Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Plata pensiei alimentare si scoaterea din tara a unui copil fara acordul tatalui

10-11-2014

Buna ziua am o problema, va rog sa ma ajutati:in anul 2006 am divortat in Romania de fosta sotie cu care am o fetita de 11 ani,copilul incredintinduse mamei.Dupa divort respectiv mai 2006 aceasta a luat copilul si a plecat in Italia fara a-mi spune cu vreun cuvat ce urma sa faca.Eram disperat nu stiam numic de fata deja de cateva luni.De atunci nu mi-am mai putut vedea copilul veneau foarte rar in tara si nici nu vroia sa imi dee fata sa o vad desi era dreptul meu.In sentinta sa stabilit ca plata contributiei lunare de intretinere a copilului sa fie de 1/4 lunar din veniturile nete realizate .Mereu cerea doar banii iar cand era dreptul meu sa vad copilul nu mil dadea.Acum traieste in Germania fosta sotia si copilul si sant in aceeasi situatie nu pot sa vorbesc cu copilul meu nu mil da la telefon am reusit sa vorbesc cu ea cred ca acum vreo 6 luni de atunci tot incerc dar in zadar sa iau legatura cu ea.Imi e teama pentru copilul meu.Recent am venit si eu in Germanaia insa plata pensiie nu am mai efectuato de cand am plecat din tara .Nu stiu cum sa procedez vreau sa imi vad copilul insa cu fosta sotie nu se poate discuta am incercat de nenumarate ori fara succes insa.Mai am o problema si anume eu sant angajat cu acte in regula in Germania as dori sa stiu cat trebuie sa platesc copiului pensia alimentara in tara plateam 150lei dar acum eu am un venit de 1400 euro brut.Cat trebuie sa platesc acum pe luna?Si va rog sa imi spuneti cum sa procedez sa imi pot vedea copilul.Mentionez ca aceasta sa recasatorit si mai are un copil imi e teama nu stiu cum se comporta cu copilul meu sant disperat va rog ajutatima!Va multumesc anticipat.
Răspunde
 11-11-2014
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
In temeiul art. 401 Cod civil trebuie formulata o actiune civila la judecatorie, prin care sa se stabileasca programul de vizitare al minorei. In situatia in care sustineti ca nu sunteti in tara, cel mai recomandabil este sa luati legatura cu un avocat, care sa se ocupe de problemele Dvs, sa va asigure asistenta juridica, redactarea actelor necesare si sa sustina cauza aflata pe rolul instantei de judecata.
Cu stima Avocat Balint Tunde

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 24-11-2014
Vizitator
Buna ziua,am o problema,si va rog daca se poate sa mi dati un sfat.
Am fost casatorita dar nu legitim,si suntem despartiti de 4 ani, in urma acestei casatorii am un baietel de 5 anisorii. Fostul sot nu sa interesat niciodata de acest copil. Niciodata nu l a vizitat si nici macar pensie alimentara nu i plateste,eu sunt plecata din tara si m am hotarit sa mi aduc copilul cu mine. Cum as putea sa l conving sa mi semneze procura pt scoaterea din tara a copilului,sau ce pot face daca el nu este de acord chiar daca minorul este pe numele tatalui lui.
Răspunde
 24-11-2014
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua...din ce a-ti povestit mai sus, rezulta o relatie de concubinaj in urma careia a rezultat minorul de 5 ani. Asa cum povestit, concubinul nu a tinut legatura cu Dvs si minorul, nu plateste pensia de intretinere, nu-l viziteaza, etc. Cel mai adecvat este sa deschideti o actiune civila prin care sa solicitati instantei de judecata sa stabileasca situatia juridica a minorului ... locuinta minorului, autoritatea parinteasca, pensia de intretinere, etc. Daca va nu va puteti ocupa sau nu va pricepeti la aceste amanunte cel mai recomandabil este sa luati legatura cu un avocat care sa redacteze actiunea, respectiv sa se prezinte la termenele de judecata acordate in dosar pana la finalizare. Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.