Forum avocaţi > Divort

Pot divorta in alta tara fara sa mai vin in ro?

13-11-2014
Vizitator
Buna, sunt cetatean Finlandez casatorit cu o romanca. Pt. ea a fost doar o inselaciune. Acum ea a plecat inapoi in ro si eu am depus deja actele de divort aici in finlanda si am scoso afara din domiciliul meu(din adresa mea). Ei o sai vie acasa anuntul. Ne-am casatorit in Brasov,dar ea locuieste in Bacau. Data casatoriei a fost pe 28.7.2012.
Intrebarea mea este : pot divorta fara sa vin eu in ro? Cit ma costa?
Cu respect Hellsten
Răspunde
 17-11-2014
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua.1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.

(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.
In cuprinsul art. 914 Cod de procedura Civila este descrisa instanta competenta in caz de divort.
In situatia in care aveti o dovada de imposibilitate de prezentare in fata instantei de judecata pentru termenul stabilit, da se poate dispune sa se desfaca casatoria Dvs fara sa fiti personal prezent in fata instantei. In acest caz trebuie sa fiti reprezentat de un avocat, mandatar la termenul stabilit de instanta.
Cel mai recomandabil, sa luati legatura cu un avocat din cadrul Baroului Brasov, care sa va reprezinte interesele in fata instantei de judecata in maxima legalitate si diligente.
Cu stima Avocat Balint Tunde
Brasov, B-dul Iuliu Maniu, nr. 68, bl.3, sc. B, ap.11, Jud. Brasov.
Tel. 0726108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 17-11-2014
Vizitator
Multumesc pentru räspuns. Hellsten
Răspunde
 08-12-2017
Vizitator
Buna ziua ne-am casatorit in anul 2007 in Galati,avem impreuna 2 copii , locuim in Italia , copiii sunt nascuti in Italia (2007 si 2010 ). Locuim cu chirie si nu avem prea multe de impartit. Nu ne mai intelegem si am vrea sa stim daca putem divorta legal in Italia sau trebuie sa o facem in Romania. Avem aceeasi rezidenta si in Italia si in Romania.Multumesc anticipat !
Răspunde
 08-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă vă înțelegeți puteți divorța în România.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
GHISMAN GABRIEL a scris pe 08-12-2017:
Buna ziua ne-am casatorit in anul 2007 in Galati,avem impreuna 2 copii , locuim in Italia , copiii sunt nascuti in Italia (2007 si 2010 ). Locuim cu chirie si nu avem prea multe de impartit. Nu ne mai intelegem si am vrea sa stim daca putem divorta legal in Italia sau trebuie sa o facem in Romania. Avem aceeasi rezidenta si in Italia si in Romania.Multumesc anticipat !

Daca veti ajunge la un acord, puteti divorta la notar sau la instanta ultimului domiciliu comun din tara, in caz contrar, dat fiind faptul ca domiciliati in stainatate, competenta de solutionare revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-12-2017
Vizitator
Buna ziua eu si sotul meu suntem plecati inpreuna si cu fetita in anglia daca vin in tara cu fata si sotul ramine in anglia trebuie procura?
Răspunde
 21-12-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sofron Daniela a scris pe 21-12-2017:
Buna ziua eu si sotul meu suntem plecati inpreuna si cu fetita in anglia daca vin in tara cu fata si sotul ramine in anglia trebuie procura?

Puteti veni in tara cu minora, insa va trebuie acordul tatalui pentru a scoate copilul din Romania.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Depinde de situația dvs din Anglia. Copilul este integrat acolo, de cât timp sunteți plecată? Soțul nu este de acord cu plecarea dvs?
In principiu, puteți să veniți cu copilul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.