Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Incredintarea copilului minor in cazul in care unul dintre parinti nu este in toate facultatil minte

17-11-2014
Vizitator
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie, am apelat si la un avocat, dar de un an de zile nu a facut nimic si in plus a primit o groaza de bani doar ca sa trimita o instiintare si la o adresa gresita!
Sotia mea sufera de schizofrenie, impreuna avem un copil de 10 ani. Eu sunt plecat din tara de 10 ani, copilul l-am luat cu mine de 6 ani. Sotia nu poate sa aiba grija de copil in primul rand ca nu are cu ce sa-l intretina, este violenta (violenta ei poate fi confirmata de vecini, cat si de celalalt copil al ei, ce este dintr-o alta castorie si are varsta de 26 de ani), iar conditiile in care traiste nu sunt nici macar de nivel minim: lipsa gaze, curent, igiena.
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii ce trebuie sa ii urmez ca sa obtin custodia copilului si divortul. Ea refuza sa coopereze sub orice forma.
Si inca o intrebare: pentru aceste cazuri ce solutii sunt: toti vecinii sunt turmetati, le este frica de ea - ce se poate face pentru linistea lor? internarea am incercat-o, dar la 30 zile o externeaza, iar medicamentele le refuza.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, sunt intr-un caz disperat...

Va multumesc anticipat!
Răspunde
 17-11-2014
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua..analizand problema Dvs, asa cum este expusa mai sus, cel mai recomandabil este sa introduceti actiunea de divort. Cu ocazia solutionarii dosarului de divort, instanta de judecata este obligata, pe baza probelor administrate in cauza - audiere de martori, ancheta sociala efectuata la domiciliul efectiv al ambilor parinti -sa stabileasca situatia concreta al minorului. Tinand cont de interesul superior al minorului v-a stabilii locuinta minorului, autoritatea parinteasca, obligatiile de intretinere, programul de vizitare.
Daca Dvs nu sunteti in tara si nu va puteti ocupa de aceasta problema, cel mai recomandabil este sa luati legatura cu un alt avocat, care in baza contractului de asistenta juridica/ procura speciala (mandatara) sa depuna toate diligentele in vederea obtinerii unei hotarari definitive in acest sens.
Avocat Balint Tunde
Brasov, B-dul Iuliu Maniu, nr. 68, bl.3, sc. B, ap.11, Jud. Braşov
Tel. 0726108064
E-mail : blnttunde@yahoo.com

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 17-11-2014
Vizitator
Si puteti sa-mi spuneti cam cat dureaza finalizarea unui astfel de caz?
Va multumesc pentru raspuns!
Răspunde
 18-11-2014
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
In mod normal, ar trebui sa dureze cateva luni. Acesta insa poate suferii modificari, in functie de procedura prealabila, cand se fixeaza primul termen de judecata, cat de repede raspund autoritatile de tutela privind intocmirea achetei sociale. Relativ, sunt procese scurte , in nici un caz de foarte lunga durata.

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.