Forum avocaţi > Divort

Incredintare tutela si stabilire domiciliu minor

22-11-2014
Vizitator
Buna ,
Va scriu in legatura cu un caz in care as dori sa stiu daca am vreo sansa sa il rezolv in mod convenabil pentru mine si in special pentru copilul meu.
Am divortat in anul 2011 , iar in urma divortului , tutela copilului minor ( 7 ani ) a fost incredintata mamei......care inainte de pronuntarea deciziei deja locuia intr-un alt oras si era insarcinata .
Ideea este ca baietelul nostru nu s-a acomodat inca de la inceput la noul domiciliu , fiind nevoie printre altele de vizite la psiholog. Am avut nenumarate discutii cu fosta sotie pentru a isi da acordul ca minorul sa locuiasca la mine , bazandu-ma in principal pe dorinta acestuia de a locui la mine si a fi cat mai aproape de bunicii paterni.
Intr-un final , a fost de acord ca minorul sa ramana la mine iar incepand cu anul scolar 2013 , el sa mutat,iar eu , impreuna cu parintii mei ne ocupam exclusiv de cresterea si educarea lui . Isi vitizeaza mama doar in vacante , asta datorita faptului ca localitatea in care locuieste mama se afla la 400 km distanta . Din partea mamei nu primesc nici un fel de ajutor banesc , iar alocatia copilului , paradoxal , intra tot la ea pe card si nu este de acord sa mi-o transfere mie. De asemenea , mama n u este de acord cu o intelegere amiabila prin care sa stabilim domiciliul copilului la mine , astfel ca sunt nevoit sa cer toate astea in instanta .
Intrebarea mea , dupa cum am spus si la inceput , este ce sanse de reusita am ?
Răspunde
 22-11-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Aveti sanse destul de mari pt ca primeaza interesul superior al copilului, iar in cazul dvs este importanta stabilitatea - atat in privinta locuintei, cat si a scolii urmate, a persoanelor care il ingrijesc, a medicului de familie, prietenilor etc.

Va recomand sa incepeti actiunea in instanta, sa solicitati stabilirea locuintei copilului la dvs, sa solicitati si schimbarea titularului alocatiei. Probati cu ancheta sociala, cu inscrisuri de la scoala, audiati si 1 martor, poate fi ascultat si minorul.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-11-2014
Vizitator
Multumesc pentru raspuns....
Tocmai asta era si ideea mea. Doresc sa ii ofer stabilitate , si un mediu cunoscut si placut in care sa creasca , bineinteles bazandu-ma pe dorinta lui de a locui cu mine si pe faptul ca din punct de vedere material pot sa ii ofer absolut tot ceea ce are nevoie , plus ca apartamentul in care locuim este proprietate personala.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.