|
25-11-2014 |
 | Marimar Vizitator |
| buna,,as vrea santentez cerere de divort,,eu sant in italia si sotul meu este in romania,,se poate face fara ca eu sa merg in romania?avem o fetita de 16 ani,,,avem un apartament mostenit prin uzufruct viager din 2004,,momentan apartamentul este ipotecat,,,astept un raspuns ,,,va multumesc | |
|
|
|
25-11-2014 |
 | Balint Tunde Brasov 0726108064 blnttunde@yahoo.com
|
| Buna. Este posibila desfacerea casatoriei Dvs fara sa fiti prezent personal in fata instantei de judecata. Intr-o asemenea situatie urmeaza sa fiti reprezentat de un avocat sau de un mandatar. In cadrul dosarului trebuie sa faceti dovada resedintei Dvs din Italia | Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov Tel. 0726-108064 E-mail: blnttunde@yahoo.com | |
|
|
|
26-11-2014 |
 | Marimar Vizitator |
| Buna ziua,,multumesc pentru raspuns,,as mai vrea sa stiu;ce acte trebuie?avocatul trbuie sa il aleg eu sau il da tribunalul di oficiu?actelele necesare le trimit la tribunalul in raza caruia am domiciliul in Romania sau unui avocat?cat costa si cat dureaza ?daca sotul nu este de acrd se poate desface casatoria?va multumesc ,,, | |
|
|
|
26-11-2014 |
|
| Buna ziua...pentru actiunea de divort aveti nevoie de certificatul de casatorie (daca nu detineti originalul cel putin o xerocopie dupa original) si copia certificatului de nastere al minorei de 16 ani, dovada resedintei din strainatate, copia contractului de munca, copia contractului de inchiriere spatiu unde locuiti. Intocmirea actiunii de divort se intocmeste conform prevederilor legale in domeniu de catre parte sau de catre un avocat. In momentul in care este intocmita actiunea de divort, impreuna cu inscrisurile mentionate mai sus, se depune actiunea la instanta competenta. In cazul Dvs instanta de judecata nu va desemna un aparator din oficiu, urmeaza sa luati legatura Dvs cu un avocat cu care sa semnati contractul de asistenta juridica. In urma contractului de asistenta juridica, avocatul ales are dreptul sa formuleze actiunea, sa-l inregistreze, respectiv sa va reprezinte in fata instantei de judecata la toate termenele de judecata. Cel mai recomandabil este sa luati legatura telefonic cu un avocat din Romania si sa stabiliti toate detaliile legate de aceasta actiune, inclusiv cheltuielile ocazionate. | Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov Tel. 0726-108064 E-mail: blnttunde@yahoo.com | |
|
|
|
26-11-2014 |
|
| Instanta competenta este judecatoria.... potrivit codului de procedura civila "Art. 914: Instanta competenta (1) Cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cea din urma locuinta comuna a sotilor. Daca sotii nu au avut locuinta comuna sau daca niciunul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cea din urma locuinta comuna, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are locuinta paratul, iar cand paratul nu are locuinta in tara si instantele romane sunt competente international, este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are locuinta reclamantul. (2) Daca nici reclamantul si nici paratul nu au locuinta in tara, partile pot conveni sa introduca cererea de divort la orice judecatorie din Romania. In lipsa unui asemenea acord, cererea de divort este de competenta Judecatoriei Sectorului 5 al municipiului Bucuresti. Pe baza probelor administrate in cauza, instanta de judecata poate sa dispuna desfacerea casatoriei, chiar daca unul dintre sot nu este de acord. Cu stima Avocat Balint Tunde | Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov Tel. 0726-108064 E-mail: blnttunde@yahoo.com | |
|
|
|
27-11-2014 |
 | Marimar Vizitator |
| buna ziua,,,va multumesc mult pentru informatii,,deci ramane sa iau legatura cu un avocat din Reghin ,,,cu stima Mariana Petra,,, | |
|
|
|
27-11-2014 |
|
| Buna ziua... Reghin sau oriunde altundeva din romania, important esta sa-si faca treaba cum trebuie. Cu stima | Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov Tel. 0726-108064 E-mail: blnttunde@yahoo.com | |
|
|
|
27-11-2014 |
 | Marimar Vizitator |
| Buna seara,,ma scuzati ca revin din nou,,,,daca eu sant in Italia si fiica mea este minora este posibil sa nu o obtin?daca ea depune marturie ca nu vrea sa stea cu tatal ei?fiind minora si inca studiaza poate sa locuiasca in alta parte?de ex.la o ruda?sau pentru a -mi fii incrediintata trebuie sa locuiasca cu mine,,fie in tara fie in strainatate?va multumesc di suflet pentru timpul acordat,,,cu stima Mariana | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |