Forum avocaţi > Divort

Divort cu 2 copii minori

06-12-2014
Vizitator
Sunt casatorita cu sotul meu de aproape 8 ani. Eu am renuntat la serviciul meu (baby-sitter) de comun acord pentru a avea grija de copilul lui din prima casatorie(atunci avea 4 ani).La inceput a fost bine .. pana a venitul primul copil (acum are 5 ani), copilul sotului meu imi vorbeste foarte urat, mai ales cand nu este el de fata, si spune foarte multe minciuni despre mine pe care sotul meu le crede, iar dupa cel de-al doilea copil (4 ani are acum)relatiile noastre s-au deterioarat foarte mult dar numai din cauza ca baiatul lui ii spune numai minciuni despre mine. Eu l-am ingrijit mai bine ca si mama lui, am martori pentru acest lucru toti vecini si tot oasul unde stam, baiatul nu a primit si nu primeste pensie de la mama lui, lui nu-i place sa fie certat s-au sa ise atraga atentie imi este teama sa-i las pe cei mici cu el pt. ca da in ei ... mentionez ca are media scazuta la purtare, si a facut multe lucruri rele pe care doamna ni le-a adus la cunostinta. Sotul meu crede ca toata lumea are ceva cu el si ii ia apararea orice ar face cu mine s-au cu copii mei, inclusiv si cu alti oameni. Mentionez ca m-am ocupat de casa si de copiii exempalar am adus impreuna cu sotul meu foarte multe imbunatatiri la casa lui bun propriu dinainte de casatorie, el si-a facut rate pe care le-am achitat mai mult de jumatate dupa casatorie.Am inregistrari cu sotul meu care recunoaste ca ajuns sa ma bruscheze, si cu baiatul lui care imi vb ffff urat, pot sa folosesc aceste probe in instanta?Sotul meu zice ca daca bag divortul imi va lua un copil,daca va reusi iar daca nu nu imi va plati pensie alimentara ci imi va aduce el alimente,poate sa faca acest lucru?Mentionez ca am tot sprijinul familiei mele, ei au casa intr-o localitate rezidentiala, si ma pot ajuta financiar cum au facut-o si pana acum ... imi trimit in fiecare luna o anumita suma de bani si imi imbraca copii si chiar si pe mine pt. ca sotul meu sustine ca nu are bani desi are salar de 2700 lei, dar pentru copilul lui are orice i-ar cere, ii ia mingi scumpe, si drept premiu ca a furat un telefon foarte scump de la colegul lui ia cumparat si o tableta de 500 de euro iar acum si un telefon de 300 de euro in timp ce sustine ca nu are bani de mancare, intradevar are si o rata pt. masina de 200 de euro .. el sustine ca ma pune pe mine sa ii platesc jumatate din rata daca divortez, mi-e nu mi-e teama pt. ca creditul e trecut pe numele lui doar ca am semnat si eu .. dar daca totusi platesc atunci cred ca si masina se imparte in 2, mentionez ca si casa sa renovat dupa casatorie fff mult, gradina a fost concesionata dupa casatorie pt. ca in acte era trecuta statul roman. In primul rand ma intereseaza daca pot pastra amandoi copii, pot sa spun ca ma pot angaja foarte repede dupa divort pt. ca sunt multe locuri de munca in zona unde stau parintii mei, si am ajutor din partea parintilor si conditii foarte bune de a creste copii ... si mai apoi daca pot cere o depagubire pt. anii pe care i-am pierdut la pensie (mentionez ca sotul meu ma ameninta ca baga in instanta ca el m-a intretinut cu mancare, caldura ... ce sanse are? ce dovezi imi trebuie ... ce pot face? atat timp cat el tot sustine ca nu are bani pentru copii si pentru mine dar pentru ai lua tot ce vrea fiului sau are, am chitante si vecinii ca martori este suficient?
Răspunde
 06-12-2014
Vizitator
Am uitat sa mentionez ca el doarme cu copilul lui din prima zi cand ne-am casatorit si pana in prezent ... si nu vrea sa petrecem timp doar pentru noi doi, accepta fara cei doi copii pe care ii avem impreuna dar nu si fara copilul lui (care are 12 ani) pentru ca ii este frica sa nu-l traumatizeze s-au sa nu creada ca ma iubeste pe mine mai mult decat el ... daca pot demontra asta .. pot fi probe la divort? si pot cere costodie deplina daca pot demonstra ca baiatul este violent cu fratiorii lui?
Răspunde
 09-12-2014
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua..Este fara dubiu, casatoria Dvs este grav vatamata. Ar exista posibilitatea continuarii acestei casatorii, DOAR in situatia in care ambii soti doresc acest lucru si depun eforturi serioase in vederea remedierii situatiei. Inainte de toate ..trebuie sesizata instanta de judecata cu actiunea de divort, care trebuie sa aiba ca petite - desfacerea casatoriei (culpa comuna, acordul sotilor, culpa exclusiva), stabilirea locuintei minorilor rezultate din casatoria sotilor, autoritatea parinteasca asupra minorilor (comuna sau exclusiva), pensia de intretinere in favoarea minorilor care se stabileste in functie de venitul realizat. Din moment ce aveti o sustinere puternica din partea parintilor Dvs, daca casatoaria nu mai functioneaza si sunteti convinsa ca, divortul este cel mai favorabil pentru Dvs cat si pentru minori, va recomand sa luati legatura cu un avocat din orasul Dvs sau de oriunde din Romania, in vederea discutarii aspectelor mentionate de mine mai sus, respectiv redactarea actiunii de divort cat si sustinerea in fata instantei de judecata. Ca si probatoriu, in cadrul dosarului de divort, puteti sa audiati martori (cu posibilitatea audierii unuia dintre parinti Dvs), se va efectua ancheta sociala la domiciliul sotilor, respectiv unde se va stabili locuinta minorilor. Dupa ce se pronunta instanta de judecata in dosarul de divort,trebuie introdusa actiunea privind partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei, in cazul dvs (daca am inteles bine) masina, inbunatatirile aduse imobilului proprietatea sotului, orice alte bunuri mobile sau imobile asupra careia aveti o cota de contributie. Ca si sfat....va recomand sa luati legatura cu un avocat, in vederea redactarii actiunii de divort, cat si pentru asistenta juridica de specialitate, deaorece noul cod de procedura civila nu mai permite amanarea cauzelor in vederea pregatirii apararii,termenele procedurale sunt foarte stricte dar mai ales faptul ca, sunteti implicata personal, si in asemenea situatii este cel mai recomandabil asistenta juridica din partea unui avocat.

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.