Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Eu vreau divort,sotul nu vrea,ma ameninta ca imi ia copilul si ma umileste public, la serviciu

07-12-2014
Vizitator
Buna! Am 32 de ani si un copil de 2 ani. Sunt casatorita de 5 ani. Acum cateva luni sotul meu mi-a citit mesajele de pe telefon si a gasit dovada ca am corespondat cu un coleg, acest gest incheindu-se cu o imbratisare si un sarut. I-am recunoscut acest fapt,mi-am cerut scuze si am incercat sa remediem situatia.
Din pacate,desi vrea si el sa ramanem imreuna si face si psihoterapie, lucrurile au avansat in rau. N e certam zilnic, adesea de fata cu copilul. A inceput sa ma si ameninte ca ma da afara din casa, fara copil (locuim cu parintii lui), ca vine la serviciul meu si face scandal,ca il suna pe seful meu sa ii spuna ce fel de om sunt si ca merge la politie ...Deja ma tem pentru siguranta mea, pentru ca da semne ca va folosi si violenta fizica si mi-e teama ca datorita scandalului creat de el,cei de la lucru ma vor concedia.
Mi-as dori macar sa ma mut din locuinta (evident cu tot cu copil), dar ma ameninta ca va invoca parasirea de domiciliu si va cere custodia copilului. Mentionez ca amandoi avem o situatie financiara buna.
Exista demersuri legale care sa ma ajute?
Multumesc in avans!
Răspunde
 07-12-2014
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua.Va recomand sa luati legatura cu un avocat in vederea discutarii actiunii de divort. Inregistrati actiunea de divort la judecatoria competenta si mutati-va impreuna cu minorul la o alta locuinta. In privinta amenintarilor, daca depasesc limita, mergeti la politie si depuneti plangere penala.

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 22-12-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu se poate sa va calomnieze si nici sa spele rufele in public, ii faceti plangeri si asta e. Cu un astfel de om nu pare ca ati putea avea o casnicie fericita si ca s-a pierdut increderea reciproca.

Nu are nicio importanta in privinta culpei in desfacerea casatoriei sau efecte asupra autoritatii parintesti, daca parasiti domiciliul comun, mai ales ca nu il parasitii de bine ce era.

Copilul fiind mic va avea stabilita locuinta la dvs, cu conditia sa fie o locuinta curata, adecvata cresterii minorului, indiferent daca e in proprietate sau inchiriata.

Veti avea insa custodie comuna, ceea ce inseamna ca desi va separati ca si cuplu, in ceea ce il priveste pe minor va trebui sa luati impreuna deciziile importante vis a vis de educatia, sanatatea lui etc.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-12-2014
Vizitator
Buna ziua! Sunt in aceeasi situatie ca si anicosma. Sotul ma terorizeza psihic cu vorbe care ma ranesc. Nu mai suport stare de fapt drept pentru care am plecat acum 3 zile la parintii mei fara nimic. Azi sotul meu mi-a lasat mesaj pe mail ca daca vreau sa-mi recuperez ceva din lucruri sa-i dau o declaratie scrisa ca am plecat de buna voie fara sa-mi faca nimic fizic sau verbal.
Am 20 de ani de casnicie, am crescut 2 copii care sunt ai sotului din prima casnicie, am facut o casa impreuna si am ajuns sa plec fara nimic, ba mai am de platit si rate la banca inca 5 ani.
Va rog frumos, un sfat!
Răspunde
 27-12-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu dati niciun fel de declaratie, mai ales ca ea nu ar corespunde adevarului.

Solicitati desfacerea casatoriei prin instanta daca sotul nu este de acord cu un divort amiabil sau dvs nu vi-l doriti, mai ales ca ii puteti solicita si ceva bani cu titlu de despagubire avand in vedere durata casatoriei.

Concomitent solicitati si partajul bunurilor comune.

Bunurile dvs proprii nu are dreptul sa vi le tina, le puteti recupera cu un executor sau apeland la organele de politie.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-06-2018
Vizitator
Buna sunt casatorita si am doi copii o fetita si un baiat , sotul ma bate ma amenita ca ne vedem la tribunal si ca im ia copiii ne certam tot timpul si ma bate din orce ma invineceste , din orce este foarte gelos , si posesiv !! Mie frika ca imi ia copii , de fapt , toata ziua eu sant cu copii si copii nu sta cu el copii plange dupa mine nu dupa el , ce sa fak , spunetimi va rog!!!!!!!
Răspunde
 27-06-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Denisa Deny a scris pe 27-06-2018:
Buna sunt casatorita si am doi copii o fetita si un baiat , sotul ma bate ma amenita ca ne vedem la tribunal si ca im ia copiii ne certam tot timpul si ma bate din orce ma invineceste , din orce este foarte gelos , si posesiv !! Mie frika ca imi ia copii , de fapt , toata ziua eu sant cu copii si copii nu sta cu el copii plange dupa mine nu dupa el , ce sa fak , spunetimi va rog!!!!!!!

Dacă aveți unde să mergeți puteți pleca cu tot cu copiii.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-06-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Denisa Deny a scris pe 27-06-2018:

Referitor la violentele la care sunteti supusa, puteti formula o plangere penala impotriva sotului si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie.
Ar fi indicat sa plecati impreuna cu minorii din acel mediu nociv pentru dezvoltarea copiilor.
De asemenea, va trebui introdusa actiunea de divort, solicitand exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.