|
11-12-2014 |
 | Marimar Vizitator |
| buna ziua,,as vrea sa stiu daca dupa divort dat fiind faptul ca eu sant in italia este posibil sa nu imi fie incredintata fetita minora (16ani),?pentru a imi fi incredintata trebuie sa locuiesc pe teritoriul romaniei?va multumesc | |
|
|
|
11-12-2014 |
| nu este incredintare in noul cod ci numai custodie comuna si stabilirea domiciliului la mama sau tata - acolo unde i-ar fi fetitei cel mai bine iar fata la 16 ani va fi audiata de judecator si poate cere sa ii frie stabilit domiciliul la dvs. trebuie sa faceti dovada unui venit stabil si unei locuinte proprietate sau cu chirie sau comodat....tot asa trebuie sa faceti si daca munciti si locuiti in Italia | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
12-12-2014 |
 | Marimar Vizitator |
| buna ziua,,va multumesc pentru raspuns,,, | |
|
|
|
22-12-2014 |
| Si dovada ca minora poate continua cursurile si educatia, fara a pierde an de studiu, ca se descurca cu limba ... | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
16-02-2015 |
 | Marimar Vizitator |
| buna ziua,,,vreau sa intentez divortul din afara Romaniei,,dat fiind faptul ca fetita are 17ani si locuieste cu tatal,,eu fiind plecata de 4 ani,,chiar daca am trimis bani acasa si am contribuit la cresterea fetei,,acest fapt poate sa fie abandon de familie?si daca eu sant in strainatate si fata vrea sa continue studiile in Romania,,,si nu mai vrea sa stea cu tatal,,,poate locui in alta parte?la o ruda de exemplu?sau fiind inca minora este obligata sa locuiasca cu tatal chiar daca el bea se imbata si se comporta urat cu ea?va multumesc | |
|
|
|
16-02-2015 |
| daca dovediti ca ati plecat la munca, pt bunastarea familiei, nu poate fi vorba de abandon. daca tatal procedeaza cum spuneti, ajutati fetita sa ia legatura cu protectia copilului si s-o sprijine daca tatal o agreseaza. Locuinţa copilului după divorţ Art. 400. - (1) În lipsa înţelegerii dintre părinţi sau dacă aceasta este contrară interesului superior al copilului, instanţa de tutelă stabileşte, odată cu pronunţarea divorţului, locuinţa copilului minor la părintele cu care locuieşte în mod statornic. (2) Dacă până la divorţ copilul a locuit cu ambii părinţi, instanţa îi stabileşte locuinţa la unul dintre ei, ţinând seama de interesul său superior. (3) În mod excepţional, şi numai dacă este în interesul superior al copilului, instanţa poate stabili locuinţa acestuia la bunici sau la alte rude ori persoane, cu consimţământul acestora, ori la o instituţie de ocrotire. Acestea exercită supravegherea copilului şi îndeplinesc toate actele obişnuite privind sănătatea, educaţia şi învăţătura sa. | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
17-02-2015 |
 | Marimar Vizitator |
| buna ziua,,va multumesc,,,deci nu este pericolul ca fata sa fie obligata prin lege sa locuiasca in continuare cu tatal daca ea nu vrea,,mi se spunea ca daca fata nu l-a reclamat cand el a ridicat mana la ea si a amenintato judecatorul nu ii da dreptate fetei dat fiind ca este minora,,,cam cat poate dura un astfel de divort?deci este vorba despre un divort in care eu nu sant prezenta si sant reprezentata de un avocat,,,nu avem nimica de impartit ,,,daca sotul nu este de acord se poate desface casatoria?multumesc | |
|
|
|
17-02-2015 |
| Binenteles ca se poate desface casatoria dar vor trebui administrate probe, fie pe existenta unor motive temeinice de divort, fie pe separarea in fapt indelungata a sotilor. Copila va fi audiata de catre judecator. Durata este greu de estimat, depinzand pe de o parte de incarcatura instantelor apoi de cererile dvs si ale partii adverse si de probele ce vor fi facute, oricum minim 6 luni. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
17-02-2015 |
 | Marimar Vizitator |
| va multumesc pentru raspuns d-na avocat,,as mai avea niste intrebari daca nu va cer prea mult,,,onorariul depinde de la avocat la avocat sau este o suma fixa?sau depinde si de caz?odata incheiat cazul daca instanta decide ca fata poate locui in alta parte si sotul nu este de acord(cu siguranta nu va fii de acord)se poate opune in fata deciziei?si curtea sa decida ca pana la majorat fata este obligata sa stea cu el?imi cer scuze ca va deranjez si pun tot felul de intrebari dar nu as vrea sa fac ceva care ar putea face ca fata sa sufere,,ea nu mai vrea sa stea cu tatal,,,o imbolnaveste psihic,,,cand il il vede beat incepe sa tremure,, | |
|
|
|
17-02-2015 |
| onorariul difera de la un avocat la altul, procesul poate dura, minora va fi audiata si optiunea ei va fi ascultata | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
18-02-2015 |
 | Marimar Vizitator |
| multumesc,,,o sa mai revin cu intrebari,,,multumesc mult,,,numai bine | |
|
|
|
|