Forum avocaţi > Divort

Divort cu copii minori in varsta de 7 luni si de 3 ani

14-12-2014
Vizitator
Buna ziua,
Dupa ce am nascut al doilea copil, certurile cu sotul meu s-au intensificat. Sotul nu ma ajuta, eu nu dorm noaptea din cauza micutei, sunt obosita fizic dar mai ales psihic. Sotul ma ameninta ca vrea sa divorteze, eu nu vreau sa divortez. Ma poate obliga sa divortez?
Ce va fi cu copii? Daca copii vor avea custodie comuna dar domiciliul la mama, acesta inseamna ca toate noptile doarme la mama dar jumatate de saptamana petrece la domiciliul tatalui?
Ce ma sfatuiti sa fac?? Mi-e mila de copii sunt constienta ca au nevoie de ambele parinti.
Va multumesc pentru orice raspuns.
Maria.
Răspunde
 14-12-2014
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua....cu parere de rau va spun, sotul Dvs poate divorta si fara acordul expres a Dvs. Locuinta copiilor poate fi definita ca locul unde are domiciliul copilul, unde sta in majoritatea perioadei. Autoritatea asupra minorului echivaleaza cu drepturile si obligatiile parintilor asupra minorilor. In situatia in care instanta de judecata dispune autoritate parinteasca comuna asupra minorilor, ambii parinti trebuie sa se exprime asupra deciziilor asupra minorilor. Exemplu concret: situatia in care unul dintre parinti vrea sa mearga in concediu in strainatate, celalalt parinte trebuie sa -si exprime acord printr-o declaratie scrisa, etc. Autoritatea parinteasca exclusiva se poate acorda in cazuri exceptionale, determinate de lege. Daca cei doi minori raman la Dvs, adica se va stabilii locuinta minorilor la Dvs, celalalt parinte (tatal) are dreptul sa-si pastreze legaturi personale cu acestea, concretizat printr-un program de vizitare minor. Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat in vederea asistentei juridice, daca va fi nevoie de redactare de acte, respectiv reprezentarea Dvs in fata instantei de judecata.

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 14-12-2014
Vizitator
Multumesc mult pentru raspuns.
Dat fiind faptul ca copii sunt mici, am sanse ca domiciliul copiilor sa fie stabilit la mine?
Daca domiciliul se stabilescte la mine, cand cresc copii ma pot trezi ca domiciliul copiilor sa fie mutat la tatal lor?
Multumesc din suflet.
Răspunde
 16-12-2014
Vizitator
Da, este posibil, insa ganditi-va bine inainte sa mergeti in instanta pentru ca stabilirea domiciliului la dvs se poate face si daca divortati la notariat cu bani mai putini si intr-un timp mai scurt.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.