Forum avocaţi > Divort

Tata de copil de 7 luni, vreau sa castig copilul sa il cresc

1  2  Final
 27-12-2014

de aproximativ o luna, concubina cu care am un copil, mi-a facut o inscenare, a luat copilul si a plecat la parintii sai in bucuresti iar dupa 3-4 zile si-a facut o alta relatie cu un baiat. copilul il tine doar sa castige bani cu ajutorul lui. ea isi petrece timpul cu noul partener iar pe copil il lasa in grija parintilor si a sorei sale.
Cand e scandal in casa la ei, ia copilul in brate ca protectie, si participa la scandal, se cearta cu parintii, ii injura, ii ameninta...
De asemeni, inainte sa o cunosc, avea probleme cu droguri si alcool, de multe ori a ajuns in spitalul de psihiatrie din bucuresti din cauza asta. Cred ca inca are probleme psihice...
Nu are sursa de venit, are 9 clase.
Eu sunt in concediu de crestere a copilului, am venit, am cu ce si timp sa ma ocup de copil.
De cand s-a nascut copilul pana in noiembrie am locuit in oradea fara forme legale. acum eu locuiesc in constanta la parinti, iar ea in bucuresti.
In principiu, asta este speta pe scurt.
Eu vreau sa o actionez in judecata sa imi recuperez copilul , sa il cresc in constanta la parintii mei deoare consider ca mama copilului il neglijaza si se foloseste de el.
Va rog sa ma indrumat pentru ca nu am mai avut pana acum probleme cu judecata si avocati. nu stiu de unde sa incep, la care judecatorie sa ma duc, ce avocat imi trebuie, cati bani trebuie sa am pentru avocat si ce mai e nevoie...si sunt sanse sa castig copilul?, si cam cat ar dura pana la finalizarea procesului?ca acel copil cu cat sta mai mult timp acolo, cu atat ii va fi mai rau...sa nu ramana cu traume...
Daca este cineva interesat si ma poate ajuta si indruma, pot sa trimit prin email speta cu mai multe detalii.
Răspunde
 27-12-2014

am uitat sa mentionez ca mama nu mai alapteaza
Răspunde
 29-12-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Judecatoria de sector din Bucuresti este competenta pt dosarul dvs. Astfel de dosare dureaza destul de mult atat in fond, cat si in caile de atac, sunt spete delicate si se administreaza destul de multe probe. Pt ca dvs tb sa convingeti instanta ca unui copil atat de mic ii e mai bine cu tatal decat cu mama sa, se vor face anchete sociale la ambele domicilii, se vor audia martori etc

Onorariile avocatilor difera in fuctie de complexitatea spetei, de experienta avocatului etc.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-12-2014

"dureaza destul de mult" - aproximativ cat? nu se gandeste nimeni la cum este tratat copilul acolo la mama lui?

iar onorariul aproximativ la cat ajunge? sau cu cat sa ma pregatesc?
Răspunde
 29-12-2014
Vizitator
Poate dura si 2 ani numai fondul.. la judecatoriile din Bucuresti numai primul termen se stabileste peste aproximativ un an.
Onorariile avocatilor pentru un astfel de proces pot varia de la 1000lei cel mai ieftin probabil pana la 3-4000lei sau mai mult (depinde la cine apelati)
Răspunde
 29-12-2014

Deci practic copilul mai are de indurat inca 2 ani in casa aia cu scandaluri langa o mama cu probleme psihice...dumnezeu cu mila
Răspunde
 29-12-2014

atatia bani sa zicem ca ii fac rost....vand masina si ce am mai strans.....dar 2 ani de zile sa stau cu gandul ca copilul meu e crescut de o asa mama.....pff legislatia in romania
Răspunde
 29-12-2014
Vizitator
Nu este vorba de legislatie, ci de supraaglomerarea judecatoriilor de sector cu o sarcina prea mare de dosare fata de numarul mic de judecatori care sunt acolo sa le judece. Cred ca ar trebui sa se inceapa cu angajarea mai multor judecatori la judecatoriile de sector.. este mai mult o problema de organizare a instantelor decat de legislatie.
Răspunde
 29-12-2014

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Exista si procedura ordonantei presedintiale care se judeca de urgenta si se pot dispune masuri provizorii legate de locuinta minorului si un eventual program de vizitare, masuri care vor dura pana la ramanerea definitiva a dosarului de fond.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-12-2014

Va multumesc de sfaturi. ordonanta presedintiala chiar e ceva ce nu am auzit pana acum
Răspunde
 30-12-2014

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Gasiti mai multe detalii aici http://avocat-gerber.ro/category/blog

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-01-2015

Dar nu intereseaza pe nimeni ca fosta concubina a luat copilul din caminul unde a crescut pana la 6 luni, cu forta practic, si nu mi-a mai permis sa imi fac datoria de tata? sa ma implic in deciziile pecare le-a luat in privinta copilului, sa am parte de prezenta si dragostea lui...? e normal ca un parinte (mama) sa faca ce vrea cu copilul?
Răspunde
 05-01-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
NU ESTE FIRESC, de aceea sunt avocatii, ca sa fiti ajutat in demersurile dvs!

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2015
bucuresti
0722920072
avocatgabrielavoicu@yahoo.com
Facebook
in primul rand, ar trebui sa discutati cu mama copilului, poate ajungeti la o intelegere si incheiati un acord de mediere. asa e mai simplu si pe instanta.
in caz contrar, trebuie sa o actionati in instanta pt obtinerea exercitarii autoritatii parintesti exclusive sau comune, sa solicitati stabilirea domiciliului copilului la locuinta dvs, sa solicitati o pensie de intretinere si eventual sa fixati un program de vizitare pt minori (asta daca doriti ca minorul sa poata avea legaturi parintesti si cu mama sa....).
un astfel de dosar e cam de lunga durata (mai ales dupa noua procedura), e un pic cam dificil, avand in vedere ca minorul e f mic....si conf practicii judecatoresti copii f mici sunt sau au fost de regula incredintati mamei....(in noua procedura nu mai exista notiunea incredintarii minorului....).

exista posibilitatea ca, odata cu actiunea principala, sa mai depuneti o alta cerere de ordonanta presedintiala, care se va judecat mult mai repede decat prima, dar cu, caracter provizoriu, pana la solutionarea definitiva a actiunii principale, pe dreptul comun.

onorariile dif de la avocat la avocat....dar un minim este de 1500-2000 de lei.....

av. gabriela roman-enescu
tel 0722920072

av gabriela roman-enescu
Răspunde
 06-01-2015
bucuresti
0722920072
avocatgabrielavoicu@yahoo.com
Facebook
oricum, nu cred ca este cazul sa va ganditi la o perioada de 2 ani de zile.....un astfel de dosar, cu perioada termenelor administrative nu poate dura mai mult de 1 an....chiar si mai putin, avand in vedere ca este un dosar privind probleme de familie, respectiv exercitarea autoritatii parintesti....

pentru mai multe detalii ma puteti consulta si telefonic sau trimiteti un email pe adresa "avocatgabrielavoicu@yahoo.com"
o zi buna!
av gabriela roman-enescu

av gabriela roman-enescu
Răspunde
 07-01-2015

da, deci sa va tin la curent cu noutatile:
deja au trecut 2 luni fara o sapt de cand nu mi-am vazut baiatul. de cateva zile mama copilului s-a despartit de gagiul ala si a inceput sa imi dea mesaje sa vin sa vad baiatul, sa stau cu el la ai ei in casa.......iar daca vreau, pentru copil, sa merg la ea la bucuresti sa stau cu ea in casa, la parintii ei, in camera separata sa stau eu cu copilul. repet, pentru copil. azi am ajuns, am stat cu baiatul meu o zi intreaga. am ignorat pe toti din casa care se uitau la mine cu atata ura (pentru ca sunt violent si am lovit-o pe mama copilului...etc - inscenarea-)....
mai sunt 6 zile pana la proces. eu am trimis o intampinare cu ajutorul unei avocate.....si nu stiu ce sa fac: sa merg pana la capat cu procesul poate castig copilul sa il cresc in oradea...sau sa accept propunerea mamei copilului sa stau cu ei si sa crestem copilul in bucuresti. a doua varianta e cu risc foarte mare, pentru ca nu stiu cand i-or veni ei alte nebunii si iar ia copilul si pleaca si pe mine ma baga in probleme......
asa telenovela
Răspunde
 07-01-2015

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Trebuie sa va ganditi in primul rand la copil si in al doilea rand la dvs ca sunteti o persoana adulta si altfel treceti peste greutati.

Si primordial in opinia mea este ca un copil sa creasca alaturi de ambii sai parinti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2015

singura mea sansa care o am sa imi dea mie copilul dupa proces este faptul ca eu am servici, iar ea are 10 clase, repetenta etc....si trecutul ei cu droguri si bautura....zic eu slabe sanse.
daca fac cum vrea ea, sa ne impacam, pentru copil....a fugit de langa mine de 2 ori pt altul si s-a intors, iar a 3-a oara a fugit cu tot cu copil dupa altul. omul asta nu se mai schimba. daca raman cu ea, eu nu am viitor iar copilul bine nu i-o fi.
daca pierd copilul in proces, incerc sa imi refac viata, iar nu mi-o fi bine stiind ca cineva isi bate joc de copilul meu...
sunt in momentul in care chiar nu stiu ce sa fac. eu pentru copil m-as impaca si i-as mai da si a 4-a sansa. dar stiu ca ea stie ca copilul este slabiciunea mea....si se foloseste de asta. chiar nu stiu ce sa fac.
Răspunde
 09-01-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
va spun eu ce sa faceti, majoritatea avocatilor sunt de acord sa va preia cazul contra unui onorariu de 2000-3000 de lei pentru fond, dar tare as vrea sa vad daca toti acei avocati "amatori" sa va ajute, va garanteaza reusita???!!!
in primul rand, sansele de reusita in orice dosar sunt de 50%-50%, dar in speta dvs chiar mai putin.
nu as prea crede ca ati gasit avocatul care sa poate sa schimbe preferintele si cutuma in instantele romane, cand judecatorii prefera sa acorde sugarul-copilul atat de mic spre crestere tatalui, fiindca majoritatea il acorda mamei.

trebuie, cu probe serioase, scoasa nebuna- cu grave afectiuni psihice, narcomana - analiza drogurilor din sange, un real pericol pentru copil cand se droghiaza si se imbata si devine violenta.aveti suficiente probe sa demonstrati tot ce am spus mai sus??? probe cu martori si inscrisuri nu presupuneri. daca nu aveti probe nu aveti nici cum sa castigati.

nu cumparati iluzii, sub forma platii onorariului avocatial

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-01-2015

mda...deci s-a folosit de mine cateva zile cat am avut bani...dup-aia iar scandal, circ, amenintari etc...si m-a poftit afara din casa. sa vin sa vad copilul doar cand am ordin de la judecatorie....ca asa i-a zis avocatul ei ca poate sa faca ce vrea cu copilul pana se termina procesul, ca ea e mama si are mult mai multe drepturi.
iar eu de cand am ajuns, imi era frica sa nu imi faca iar vreo inscenare si de fiecare data cand o vedeam ca duce discutia spre cearta, inregistram audio cu telefonul.... se aude clar in inregistrari cum tipa, face scandal, si cu copilul in brate.
......iar sunt pierdut
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.