Forum avocaţi > Divort

Vreau sa imi iau fetita in strainatate

13-01-2015

Buna seara. Acum cativa ani am divortat iar domiciliul monorului a fost stabilit la mine. Eu cu fostul sot suntem din orase diferite, iar de cand sa terminat procesul, in urma caruia, s-a stabilit o pensie de 200 ron, si custodia comuna, tatal copilului, a venit sa vada copilul, acum doi ani cand a aflat ca eu am plecat in strainatate, de atunci nici un semn, doar pensia alimentara care o pune o luna da, si o luna nu, in rest nici un telefon de ziua ei, nimic. Eu mi-am gasit un loc de munca, intre timp m-am recasatorit, si doresc sa imi iau fetita cu mine in strainatate, ea este in grija parintilor mei,( eu trimitand bani lunar), ea merge la gradinita, face innot, este un copil sanatos si energic ca toti copiii. In acesti doi ani am fost mai des acasa sa imi vad copilul decat tatal ei, si de aceea doresc sa o iau pentru a fi mai aproape de mine. A incercat unul din parintii mei sa il contacteze,pentru a-mi da semnatura pentru a putea pleca cu fata, dar, dupa insistari, si un mesaj in care parintii mei i-au spus cine e la telefon, s-a sinchisit sa raspunda, si sa spuna ca el este bolnav, ca plange pe strada cand vede copii de dorul ei, ca de ce nu sunt suficienti 200 ron pentru ea, si ca nu imi da semnatura, ca nu vrea ca copilul lui sa creasca printre straini. Nu am vorbit eu cu el pentru ca nu vreau sa imi vorbeasca urat, de aceea am decis ca e mai bine ca unul din parintii mei sa vorbeasca. As dori sa stiu daca voi inainta un proces in care vreau sa imi iau fetita cu mine, ce sanse am sa castig, pentru ca daca el nu a inteles de vorba buna, ce altceva as mai putea face? Ce sfaturi imi puteti da in aceasta privinta? Multumesc
Răspunde
 13-01-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
In conditiile acestea este singura solutie: obtinerea consimtamantului pe calea unei actiuni in instanta. Daca veti putea face dovada ca, in strainatate, copilul va avea conditii mai bune de dezvoltare psihica si intelectuala decat in Romania, atunci aveti sanse sa obtineti si hotararea instantei.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-01-2015

Inafara de a dovedi unde va locui copilul, si a arata cat castigam pe luna, de ce altceva mai am nevoie?(camera copilului nu are jucarii deoarece toate sunt in tara unde este ea) Multumesc
Răspunde
 15-01-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu de jucarii e nevoie in primul rand, ci de un mediu stabil, alaturi de unul dintre parinti macar (nu bunici), de conditii decente de trai, de o locuinta stabila, de venituri satisfacatoare pentru a putea fi crescuta, de o gradinita/scoala pe care sa o frecventeze, de capacitatea copilului de a se adapta in bune conditii schimbarilor.....instanta va verifica prin probe daca este in interesul superior al copilului sa paraseasca mediul stabil si cunoscut de pana acum si daca constata ca sunt premise sa ii fie mai bine veti putea avea castig de cauza.

Ceea ce incerc sa va spun este ca nu va putem da asigurari pt ca totul depinde de probe si de situatia concreta.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.