Forum avocaţi > Divort

Divorț cu minor

25-01-2015
Vizitator
Bună seara.
Sunt casătorită de 9 ani și avem un băiețel de 5 luni.
De când copilul nostru a venit pe lume certurile dintre noi au devenit din ce în ce mai dese şi mai mari, iar jignirile sunt la ordinea zilei.
Locuim într-un apartament cu două camere cumpărat de soțul meu înainte de căsătorie.
În caz de divorț:
1. Ce şanse am să obțin custodia copilului având în vedere că eu ar trebui să mă mut ori la părinți, ori cu chirie;
2. Ce "drepturi" am asupra locuinței, având în vedere că am locuit 9 ani împreună şi avem şi bunuri cumpărate în timpul căsătoriei, mai puțin apartamentul.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Răspunde
 26-01-2015
Bucuresti

1. aveti sanse maxime, avind in vedere virsta minorului,
2. nu paveti, decit cel mult un drept de creanta asput=ra a 1/2 din bunurile cumparate in timpul casatoriei

Răspunde
 26-01-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Asupra unei custodii exclusive nu cred ca veti avea dreptul, ci doar sa fie stabilita locuinta minorului la dvs.

Exercitarea autoritatii parintesti se va face insa in comun de catre dvs in calitate de parinti.

Cred ca ar trebui sa cantariti foarte bine decizia dvs in legatura cu un eventual divort stiut fiind faptul ca nasterea unui copil perturba destul de mult viata de cuplu si a familiei, insa daca exista resursele afective si disponibilitate reciproca se poate trece peste un impas de acest gen.

Apoi legat de partaj, acesta va avea in vedere bunurile dobandite in comun in timpul casatoriei. Nu veti avea dreptul asupra imobilului proprietate personala a sotului, ci doar un drept de creanta in cuantum de 1/2 din valoarea eventualelor imbunatatiri aduse acestuia in timpul casatoriei.

Bunurile mobile fac parte din masa partajabila si vor fi impartite intre soti (recomandarea mea este sa se faca amiabil acest lucru).

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2015
Vizitator
Buna seara. In cazul divortului de comun acord la notar, sotul semneaza o declaratie prin care renunta la partea lui de custodie, mamei i se acorda custodie exclusiva, iar el este in continuare obligat la pensie alimentara?
Răspunde
 01-02-2015
Vizitator
Parerea mea e ca nu e posibila o astfel de declaratie prin care sa se renunte un parinte la drepturile parintesti. A acceptat notarul sa autentifice o asemenea declaratie? Nu prea as crede..
Răspunde
 01-02-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
poate ca a semnat ca este de acord ca minorul sa aiba domiciliul la dvs.

ce scrie mai precis in acea declaratie?

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-02-2015
Vizitator
Maine avem prima infatisare, iar el mi-a comunicat azi ca "imi face favoarea de a renunta la custodie" - asa s-a exprimat si mi-a detaliat ulterior ca asta inseamna in viziunea lui ca din momentul respectiv va iesi definitiv din viata puiului, deci nu doreste sa participe in niciun fel la cresterea si dezvoltarea lui; in felul acesta va dormi probabil linistit, consolandu-se cu ideea ca in sfarsit m-a pedepsit pentru faptul ca l-am parasit. Multumesc frumos pentru promptitudine.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.