Forum avocaţi > Divort

Posibilitate modificare pensie alimentara

28-01-2015

Buna ziua,

Sunt divortat din 2007 si in ultimii 3 ani copilul sta aproximativ 60% la mine (in acte ar trebui sa stea cam 40%, dar in intersul copilului am agreat verbal cei 60).
Instanta a dispus sa platesc 25% din venit ca si pensie alimentara. Cheltuielile incep sa creasca (proportional cu varsta copilului...) iar de la mama, in toti acesti ani nu am vazut nici un ban (nici macar cand copilul a stat la mine 2..3 saptamani dintr-o luna) iar daca deschid subiectul...e scandal....
As putea sa deschid o actiune pentru recalcularea pensiei, respectiv sa plateasca si ea ?
Cum as putea sa dovedesc cheltuielile mele (nu prea am tinut chitanta....) ? Se poate prin martor,poze (din excursie) si prezenta fizica a unor obiecte cumparate pentru copil ?

Multumesc.
Răspunde
 29-01-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Actiune de modificare a programului de relatii cu copilul conform celor din prezent, corelativ stabilirea unei noi valori a pensiei de intretinere.

Probati cu martori, chitante, interogatoriu sotiei. Cati ani are minorul ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
nu puteti obtine o astfel de hotarare=s-o obligati si pe mama sa plateasca, atata timp cat ei i-a fost incredintat (cf vechiului cod!?) si avand in vedere ca instanta a dispus ca dvs sa platiti pensia in valoare de 25% din venit.

INSA puteti redeschide cazul printr-o actiune in instanta, prin care sa cereti si sa demonstrati ca, avand in vedere ca minorul 60% din timp locuieste la dvs, ar trebui sa i sa stabileasca domiciliul la dvs acasa si in aceste conditii mama sa fie obligata la plata pensiei alimentare. In functie de varsta copilului si optiunea lui va fi ascultata de judecator

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2015

Va Multumesc pentru raspuns,

Copilul are 12 ani si ar cam dori sa stea la mine. Asta schimba situatia cu ceva ?
Si nu doresc ca mama ei sa plateasca si doar sa mi se recalculeze pensia platita(reducere), iar pe perioada verii cand sta mai mult la mine doar sa fiu scutit de plata pensiei (si nu ca ea sa-mi plateasca) pentru perioada respectiva.

Va multumesc.
Răspunde
 29-01-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Exact in sensul asta se va face actiunea. Puteti solicita ca domiciliul minorului sa fie la dvs daca va doriti acest lucru, daca si minorul vrea (va fi audiat de catre instanta), daca aveti conditii adecvate si daca are cine sa il supravegheze cand nu sunteti acasa.

In cazul in care se stabileste locuinta copilului la dvs, mama va avea un program de vizitare si va fi obligata la plata pensiei.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.