Forum avocaţi > Divort

Dupa divort creditorii mai pot avea pretentii?

06-02-2015
Vizitator
Buna ziua.Soacra si socru meu pe durata a mai multi ani au accesat mai multe credite bancare.unele din ele pe persoana proprie iar cateva impreuna.au ramas in urma cu platile si au inceput sa fie pistonati de catre banci.soacra mea isi plateste bancile ei si cele commune dar socrul meu nu le-a mai platit pe ale lui de mut timp.soacra mea vrea sa divorteze.intrebarea este urmatoarea:dupa divortu, bancile facute de socrul meu pe numele lui o vor cauta pe soacra mea ca sa plateasca?sau dupa partaj,creditorii socrului meu vor avea pretentii la bunuri de la soacra mea?Sper sa ma puteti lamurii in privinta asta!!

Multumesc anticipat!!
Răspunde
 06-02-2015
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
In mod normal nu mai poate fi urmarita bunurile soacrei dupa pronuntarea hotararii de divort, cu exceptia situatiilor in care exista o clauza bancara in acest sens.
Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 06-02-2015
Vizitator
La accesarea creditului numai socrul meu a fost prezent la sediul bancii,deci nu cred ca poate figura soacra mea in vreun fel.
Soacra mea este in italia de 4 ani fara sa fi venit in tot acest timp in tara.nu se mai intelege cu socrul meu si vrea sa divorteze.credeti ca va putea divorta fara probleme?
imi puteti spune cat ar dura divortul si cam care ar fi etapele?
Multumesc.
Răspunde
 06-02-2015
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
In situatia acesta putem vorbi despre o separare in fapt care usureaza procedura divortului. In situatia in care poate dovedi cu inscrisuri ca lucreaza si locuieste pe teritoriul unui tari straine, poate finaliza dosarul de divort fara sa fie prezent in romania, la termenele stabilite de instanta de judecata. In aceasta situatie se ocupa de redactarea, depunerea si sustinerea actiunii de divort un avocat in calitate de mandatar.
Ca si timp, estimez la cateva luni, 6/8 luni.
Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 08-02-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Datoriile facute in timpul casatoriei sunt comene, la fel ca si bunurile dobandite.

La partaj se imparte atat activul cat si pasivul, adica atat bunurile, cat si datoriile.

Un act de partaj facut in frauda creditorilor va fi cu usurinta anulat de acestia.

Ceea ce vreau sa va subliniez este ca situatia nu este usoara, ca divortul in sine nu rezolva problema datoriilor si ca cel mai bine ar fi sa consultati un avocat specializat care sa va dea mai multe detalii.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2015
Vizitator
@mihail iulian

Divortul (inclusiv cu partaj) poate fi util in masura in care creditorii nu sunt "pe faza" si trece termenul de prescriptie pentru actiune revocatorie prin care ar putea anula partajul, termen care este si destul de scurt de altfel - un an. Pentru ca bancile au de-a face cu multi creditori si angajatii competenti sunt destul de putini, vestea buna pentru tine este ca sansele sunt mari ca acest termen de prescriptie sa expire fara sa aiba ocazia sa conteste contractul de partaj in termenul de prescriptie Eu zic ca e o idee buna divortul - partajul pentru ca daca trece un an fara sa te cheme in judecata pentru revocarea actului de partaj, ati terminat cu datoria. Problema cea mai mare este ca nu prea aveti cum sa faceti partajul pe datorie fara acordul bancii.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.