Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Sunt majora, cu parintii divortati, vreau sa stiu procedura de solicitare a pensiei alimentare!

06-02-2015
Vizitator
In urma cu un an si jumatate, chiar inainte de a implini eu 18 ani, parintii mei au divortat prin notar, de comun acord, in urma caruia au impartit banii din vanzarea unui apartament, jumate-jumate. Momentan locuiesc cu mama, ea ma intretine financiar, eu neavand un venit. Acum sunt studenta la facultate, la buget, iar eu doresc sa il dau in judecata pe tata pentru a-i cere pensie alimentara, in conditiile in care stiu ca ar avea bani, desi nu are un loc de munca. Ce am de facut in cazul asta? Nu stiu cum sa procedez (nu stiu nici de ce acte am nevoie), ca sa solicit de la tata pensia alimentara, in conditiile in care el nu are venit. Asa ca, va rog, spuneti-mi, pas cu pas, de ce acte am nevoie, unde trebuie sa merg si cui sa ma adresez, ca sa rezolv problema intr-un timp cat mai scurt, daca este posibil. Va multumesc anticipat!
Răspunde
 06-02-2015
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna seara. In situatia in care sunteti in continuarea studiilor, aveti dreptul la pensie de intretinere de la tatal Dvs. In situatia in care nu doreste sa faca o intelegere/tranzactie la notar, veti fi nevoita sa-l dati in judecata, obligandu-l prin hotarare judecatoreassca sa achite de la data introducerii cererii la judecatorie a pensiei de intretinere. Ca si inscrisuri aveti nevoie de copia certificatului de nastere, copia certificatului de casatorie, si actul de divort al parintilor, adeverinta de scolarizare, inclusiv dovezile privind cheltuielile lunare cu continuarea studiilor, sau orice alte cheltuieli justificate. In situatia in care tatal Dvs nu realizeaza nici un fel de venit se v-a stabili la salariul minim pe economie. Veniturile nedeclarate ale tatalui se pot dovedi si cu martori. Instanta de judecata va decide in functie de tot probatoriul administrat in cauza. daca nu va descurcati cu redactarea actiunii civile, va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat care va redacta, inregistra si sustine dosarul in fata judecatoriei.
Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 06-02-2015
Vizitator
Inca o intrebare: avand in vedere ca am dovada scrisa de existenta unei sume mari de bani in posesia tatalui (care, subliniez, nu stiu cu exactitate daca o mai are), cea castigata in urma impartirii banilor de pe apartamentul mai sus mentionat, are vreo greutate la dosarul cu actele de care mi-ati vorbit mai sus? Va multumesc!
Răspunde
 08-02-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
In opinia mea NU. Daca ii avea acum x ani si azi nu-i mai are...cum puteti sa faceti dovada ca ii mai are?!

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ia legatura cu tatal tau si discuta deschis problema cheltuielilor tale de intretinere si educare.

Daca nu ajungi la vreo intelegere cu acesta atunci te poti gandi la introducerea unei cereri de chemare in judecata. Tatal tau fie va fi obligat la o pensie raportata la venituri, fie la minimul pe economie.

Cu hotararea legalizata apoi mergi la un executor judecatoresc sa o pui in executare. Executorul va face demersuri pt a verifica veniturile tatalui tau, eventualele bunuri existente pe numele lui sau conturi bancare care pot fie executate silit.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.