Forum avocaţi > Divort

Divort ce implica un copil de sase ani

24-02-2015
Vizitator
Buna ziua.As dori un sfat despre cum sa procedez in cazul unui divort.Eu si sotul meu nu ne mai intelegem de ceva vreme,mai precis de vreo cinci ani.Acum cinci ani,fiul meu vitreg m-a batut in fata fiului meu care pe atunci avea 1 an si vreo cateva luni.Am avut o multime de vanatai pe corp si cucuie in cap de la pumni si palme,plus ca si copilul a avut un cucui in frunte,pentru ca il tineam in brate cand a inceput sa dea in mine si s-a lovit cu capul de perete.Bineinteles ca copilul s-a speriat atunci cand a vazut ca da in mine si a inceput sa planga si a venit sa ma tina in brate,ca si acum plang cand imi aduc aminte.Bun,sotul meu nu s-a implicat prea mult,ba chiar ma obliga sa-i fac mancare fiului sau,ca deh,era la lucru,desi nu vedeam nici macar un mic ajutor financiar din partea lui,iar daca nu voiam sa-i fac,zicea ca sunt afurisita.A trecut asta,nu si-a cerut niciodata scuze in fata mea pentru bataia care am primit-o,desi pe la rude plangea ca n-a vrut.Acum doi ani fosta sotie a sotului meu ne-a evacuat din casa in urma unui proces de partaj castigat de dansa.Ne-am mutat in Arad,si la vreo 2 luni dupa ce ne-am mutat,fiul lui iarasi mi-a aplicat o bataie pentru ca am indraznit sa-i dau cainele afara din gradina cu legume.Si iarasi in fata copilului,iarasi cu vanatai la gura si pe maini,sotul de data asta nu s-a implicat deloc,lucra la Deva.A zis ca l-a sunat si i-a spus multe prin telefon,dar de fata cu mine nimic.Eu a trebuit sa ma duc la gradinita cu copilul vanata la gura de se uitau parintii la mine ca la urs.In fine,a trecut si asta,dar in sufletul meu numai eu stim ce e.Anul trecut am ramas insarcinata prin ianuarie.Cand i-am spus sotului meu,a inceput sa racneasca,ca lui nu-i trebuie,ca cine stie cu cine am facut copilul asta.Cand i-am spus ca-l pastrez a turbat.A inceput sa ma ameninte ca n-o sa vad un ban de la el,sa ma descurc cum stiu,ca o sa-mi traga o mama de bataie dar in asa fel incat sa nu-l vada copilul nostru de sase ani.Si toata tirada asta era in fiecare zi,in fiecare seara,deja nu mai suportam.Nu am facut intrerupere de sarcina la nici un fel de medic,dar nici sarcina nu s-a pastrat,pentru ca din cauza stresului la care am fost supusa zi de zi,am pierdut-o spontan.Atunci am vrut sa ma despart de sotul meu,sa-mi iau copilul si sa plec,dar el m-a implorat sa nu fac asta,sa-i mai dau o sansa,sa-l iert,ca nu va mai intampla,si m-am gandit,hai sa-i mai dau o sansa,sa nu zica nimeni ca n-am vrut sa mai incerc inca o data.Dar acum cateva zile, in urma unor certuri de vreo cateva zile,toate petrecute in fata copilului,desi am incercat pe cat posibil sa evit asta,m-a amenintat din nou cu bataia.Si de data asta,m-am hotarat sa plec si sa nu ma mai intorc niciodata oricat m-ar implora.Oricum la partaj nu avem ce imparti,pentru ca stam in chirie iar proprietarul a pus casa in vanzare,deci in privinta asta e ok.Ramane doar copilul,care are sase ani,si ar fi ideal sa ramana cu mine,pentru ca alaturi de tatal lui,nu va avea un viitor prea fericit,pentru ca nu se implica in cresterea si educarea lui.Cand ii cer bani pentru gradinita,de cumparat una sau alta,imi spune ca ii cheltui banii pe tot felul de prostii care le cere acolo educatoarea.Si daca acum imi spune asa,cand a fi de mers la scoala, o sa fie groaznic.Asa ca vreau sa tai raul mai sus de radacina acum,dar tot vreau sa-l tai.Asa ca as avea nevoie de ajutor si sfaturi in privinta divortului,cum ar trebui sa procedez,ce costuri implica,cat dureaza toata tarasenia.Va multumesc anticipat
Răspunde
 26-02-2015

Doamna trebuia sa obtineti certificate medico-legale de cate ori ati fost batuta, acestea v-ar fi ajutat foarte mult la divort si custodia minorului! Formulati o actiune de divort, taxa de timbru este intre 100 si 200 lei, aduceti un martor sau doi care sa ateste faptul ca ati fost batuta de fiul vitreg fara ca sotul sa intervina in nici un fel si faptul ca nu va intelegeti cu sotul. Instanta il va obliga pe sot sa plateasca pensie de intretinere pentru minor. Trebuie sa faceti dovada ca aveti o locuinta unde sa cresteti minorul. Durata divortului poate fi de aproximativ 6 luni. avocat_leon@yahoo.com
Răspunde
 27-02-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Puteti solicita un ordin de protectie daca va este teama de amenintari, dar tb s aprobati ceea ce afirmati.

La fel si in cazul actiunii de divort, mai ales daca soliciitati custodie exclusiva.

Un astfel de dosar nu se termina in 6 luni, poate doar sa inceapa,plus ca aveti si caile de atac. Sigur ca depinde mult si de pozitia procesuala a tatalui.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.